Jump to content

2016 Mazda 3 Dizel Otomatik Hızlanma ( 0-100 km/h ) ve Son Hız

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

15.02.2017 at 09:17, AreY :

Bende merak ediyorum doğrusu, bu 1.5 benzinli küçülmüş motorlar kaç bin km dayanabilir?

Sonuç olarak bizim gibi ülkeler için zoraki yapılmış bir motor 1.5, 2.0 bu skyactive teknolojinin lokomotifi ama biz orijinal değilde çakma bir motor kullanıyormuşuz gibi hissediyorum.

1 milyonları göremez diye tahmin ediyorum bu 1.5 ler, fazlada zorlamıyorum motoru ne olur ne olmaz diye motor kaputunu delip bir şeyler fırlamasın sonra :nazar:

Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Eğer 1.4 tsi motorlar o kadar basınç altında hala yürüyorsa 1.5 atmosferik skyactive motor onlardan daha uzun ömürlü olacaktır burası kesin. Aracınızı zorlayabilirsiniz. Soğukta zorlamadığınız sürece hiçbirşey olmaz, olmaması lazım.

Başka bir bakış açısıyla eğer aracı alıp 500k km ye kadar satmamayı planlıyorsanız bu kıyaslama mantıklı ama bir aracın ömrü ne kadar bizim ömrümüz ne kadar :D bunları da düşünmek lazım. Teoride sağlamlık olarak benim tecrübem Mercedes ve Mazda en yukarıyı oynar. Gerisi arkadan gelir. Bu mantıkla bu iki markanın başta olması lazım. Ama pratikte öyle değil maalesef.

iyi forumlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Büyük motorlu araçlar her zaman daha az yoruluyor ve daha düşük devirle aynı hızları yakalayabiliyorsunuz. Mesela 1.6 atmosferik araç 3bin devirde 100km yaparken 2.0 araç 2100 devirde yapıyor. Bu da yakıt ve motorun yorulması açısından büyük motorlu arabaya avantaj sağlıyor. Mazda bunu skyaktiv ile birleştirip daha güzel bişey yaptı. Ama bu vergi sistemi ve benzin fiyatları ile bizim ülkede işler çok zor. Düzelme umududa yok 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...