Jump to content

Subaru XV- Suzuki SX4 Cross

M.E.G
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu aralar almayı düşündüğüm 2 model arasında gidip geliyorum.

Tip olarak subaruyu çok sevsem de bayiiye gidip yarım saat arabayı açmalarını beklememden ötürü ayar oldum :) Hiç bir ciddiyet yok ne yazık ki. Test sürüşü internet sitesinden talep etmeme rağmen kimse dönüş yapmadı. Bayii de yok bu saatte olmaz 9.00 ile 16.00 arası test sürüşlerimiz falan deyince araç satmak istemiyorlar deyip çıktım.

Subarunun ( Elegance) artıları : sürekli 4 çeker, iç malzeme kalitesi, dış görünüş

Suzukinin (GLX) artıları : manuel kullanılabilir cvt şanzıman, panaromik cam tavan, xenon far, düşük yakıt tüketimi, servis ağı, eğim iniş kontrolü 

Bu araçlardan kullanan veya yakınlarında olan var mı? Siz olsanız hangisini seçerdiniz ve neden ? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İkiside CVT başkanım. Ama suzukinin manuel kullanıma izin veriyor. Subaruda manuel mod yok. 

Kışın kullanıp mart, nisan gibi eşime bırakacağım bu aracı. 60-65 bin TL olacak en fazla. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mehmet Özdemir :

2. el olacak herhalde. sıfırın satışı yok web sitesinden baktım?

2. el ikisi de. Sıfıra o kadar para verilmez zaten abi. Subaru 100 ün üzerinde...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa'm bir ara ciddi ciddi Subaru'ya niyetlenmiştim belki biliyorsundur. İlkin Forester akabinde XV'ye yönelmiştim.

Subaru güzel, hoş otomobiller üretiyor tamam. Ama satış sonrası servis ağı-yedek parça ve müşteri hizmetleri konusunda çok büyük zaafları var.

SubaruClubTR'ye üyeyim, orayıda sıkı takip edip..Elimden geldiğince orada da yazıyorum burada olduğu kadar olmasa da..

Subaru kullanıcılarının bir çoğu sanayide/özelde işini hallettiriyor. 

http://www.partsouq.com/

Bu ve benzer y.dışı sitelerden parçaları kendileri tedarik ederek, araçlarının bakımlarını yaptırıyorlar. 

Bir ara 2.el XV ilanlarını takip ederken. İlan veren bir vatandaş şu görüntüyü yayınlamış.

OVd5OP.jpg

Hasar sorgulamada 10.500 lira gibi bir tutar çıktığı için. Vatandaş ne olduğu belli olsun, araç ağır hasarlı pert filan zannedilmesin diye paylaşma gereği hissetmiş. Parça fiyatlarına bakarsan çok uçuk..Kaldı ki bu görüntü yaklaşık 1 yıl öncesine ait..Kurdan dolayı fiyatlar daha da uçmuş olsa gerek. Xenon far fiyatı 4 bin lira idi sadece. Bunun üzerine tüm Mazda modellerinin helejon-led-xenon-bixenon vs far fiyatlarını araştırmıştım. En pahalı far Mazda 6'nın farı idi. O bile XV'nin farından 1600 lira daha ucuzdu...

Bir kaza yada arıza durumunda serviste yedek parça bekleme durumu mevcut..Aynı şekilde sürpriz fahiş fiyatlarla karşılaşma durumun oldukça yüksek. 

XV'nin bir serisinde yanlış hatırlmıyorsam 2012 model olabilir motordaki bir sorundan kaynaklı motor değişimleri oldu.

Makyajlı XV'de aracın içini bayağı bir iyileştirdiler. Turuncu dikişli deri koltuklar, yeni multi media filan dokunuşlarla kalite hissini arttırdılar. 

Yakıt tüketimi konusunda bonkör... CVT şanzıman var..ama hiç bir şekilde manuel kullanma şansı yok. Aynı şekilde direksiyonda vites değiştirme kulakçık durumu da yok...

Suzuki SX-4....Araç tipten kaybediyor bence..Fiat Sedici ile aynı platforma üretilmiş bir araç. Bu arada halen üretiliyor mu onu bilmiyorum !

Otomatik şanzımanı ile ilgili forumlarda çok iyi şeyler duymadım, SX-4 ile ilgili.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, İlhan :

Mustafa'm bir ara ciddi ciddi Subaru'ya niyetlenmiştim belki biliyorsundur. İlkin Forester akabinde XV'ye yönelmiştim.

Subaru güzel, hoş otomobiller üretiyor tamam. Ama satış sonrası servis ağı-yedek parça ve müşteri hizmetleri konusunda çok büyük zaafları var.

SubaruClubTR'ye üyeyim, orayıda sıkı takip edip..Elimden geldiğince orada da yazıyorum burada olduğu kadar olmasa da..

Subaru kullanıcılarının bir çoğu sanayide/özelde işini hallettiriyor. 

http://www.partsouq.com/

Bu ve benzer y.dışı sitelerden parçaları kendileri tedarik ederek, araçlarının bakımlarını yaptırıyorlar. 

Bir ara 2.el XV ilanlarını takip ederken. İlan veren bir vatandaş şu görüntüyü yayınlamış.

OVd5OP.jpg

Hasar sorgulamada 10.500 lira gibi bir tutar çıktığı için. Vatandaş ne olduğu belli olsun, araç ağır hasarlı pert filan zannedilmesin diye paylaşma gereği hissetmiş. Parça fiyatlarına bakarsan çok uçuk..Kaldı ki bu görüntü yaklaşık 1 yıl öncesine ait..Kurdan dolayı fiyatlar daha da uçmuş olsa gerek. Xenon far fiyatı 4 bin lira idi sadece. Bunun üzerine tüm Mazda modellerinin helejon-led-xenon-bixenon vs far fiyatlarını araştırmıştım. En pahalı far Mazda 6'nın farı idi. O bile XV'nin farından 1600 lira daha ucuzdu...

Bir kaza yada arıza durumunda serviste yedek parça bekleme durumu mevcut..Aynı şekilde sürpriz fahiş fiyatlarla karşılaşma durumun oldukça yüksek. 

XV'nin bir serisinde yanlış hatırlmıyorsam 2012 model olabilir motordaki bir sorundan kaynaklı motor değişimleri oldu.

Makyajlı XV'de aracın içini bayağı bir iyileştirdiler. Turuncu dikişli deri koltuklar, yeni multi media filan dokunuşlarla kalite hissini arttırdılar. 

Yakıt tüketimi konusunda bonkör... CVT şanzıman var..ama hiç bir şekilde manuel kullanma şansı yok. Aynı şekilde direksiyonda vites değiştirme kulakçık durumu da yok...

Suzuki SX-4....Araç tipten kaybediyor bence..Fiat Sedici ile aynı platforma üretilmiş bir araç. Bu arada halen üretiliyor mu onu bilmiyorum !

Otomatik şanzımanı ile ilgili forumlarda çok iyi şeyler duymadım..

Suzukiden başka da garantisi devam eden ( 5 yıl), ucuz, 4x4, çocuk koruması % 80 in üzerinde olan başka araç yok abi.Onun için bu 2 aracı yazdım. Başka aklınızda olan varsa yazabilirsiniz. Mini Cooper Counterman var, o da çok yakıyor ve parçası pahalı....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan'ın söylediklerine katılıyorum :)

Suzuki ile ilgili söyledikleri hariç...

Adana da Mazda ve Suzuki yi aynı firma satıyor ve servis hizmeti veriyor. Zaman zaman uğradığımda ş yle bir göz gezdiririm. Suzuki maalesef hak ettiği yeri bulamamış bir marka. ( Türkiye de)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, arman-1999 :

Adana da Mazda ve Suzuki yi aynı firma satıyor ve servis hizmeti veriyor. Zaman zaman uğradığımda ş yle bir göz gezdiririm. Suzuki maalesef hak ettiği yeri bulamamış bir marka. ( Türkiye de)

Suzuki sağlam araçlar yapıyor. Grand vitara var enişte de otomatik 120 binde henüz sorun çıkarmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, arman-1999 :

Suzuki SX-4 hariç diğer tüm modellerini beğeniyorum. 

Yeni Vitara'lar özellikle fiyat=performans konusunda özellikle bayağı doyurucu gözüküyor. 

XV'mi yeni Vitara'mı denseydi tereddütsüz yeni Vitara 1.4 S 4x4 derdim herhalde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eniştem yıllarca ford araç kullandı.  Yaşlandıktan sonra ( 70 yaş ) suzuki maruti aldı. Bildiğiniz mikroorganizma şeklinde bir araç. Park ve sürüş kolaylığı açından çok memnundu. Hatta bu araç ile Mudanya da kaza yaptı. Diğer araç Hyundai idi. Hyundai marutiden daha fazla hasarlı görünüyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, M.E.G :

Yeni vitara için 90 binlere çıkmak lazım abi :) 

Yok paşam zaten sana önermedim.. Biliyorum 60-65 bin fiyat bandında 2.ellere baktığını

Ama sıfır almaya kalktığında. (En Üst Donanımları baz aldığımızda)

Suzuki Vitara 1.4 S 140Hp 4x4 95.000.-Lira

Subaru XV 107.400.-Lira

12.400 lira daha ucuz Suzuki.. Hem az yakıyor hem çok kaçıyor. :D

Donanım olarakta oldukça iyi sayılır. Öyle arada uçuk kaçık bir fark yok bildiğim kadarıyla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, İlhan :

Yok paşam zaten sana önermedim.. Biliyorum 60-65 bin fiyat bandında 2.ellere baktığını

Ama sıfır almaya kalktığında. (En Üst Donanımları baz aldığımızda)

Suzuki Vitara 1.4 S 140Hp 4x4 95.000.-Lira

Subaru XV 107.400.-Lira

12.400 lira daha ucuz Suzuki.. Hem az yakıyor hem çok kaçıyor. :D

Donanım olarakta oldukça iyi sayılır. Öyle arada uçuk kaçık bir fark yok bildiğim kadarıyla.

Adaptif cruze bile var abi :) Sıfır alacak olsam 4x4 kesinlikle vitara alırdım. Donanımı gayet iyi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

58 dakika önce, arman-1999 :

Mazda Mıçıya gıcığım. Benim arabama takasta 42 dedi. Nasıl kaçtığımı bilemedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mümin :

Otomatik şart mıdır ? ASX her açıdan sizi üzmeyecektir bence ?

4x4 ve otomatik şart. Hanıma devretcem aracı, bayan sürücü ve manuel trafikte sıkıntı olur :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Model yaş veya motor hacmiyle alakalı sınırlamalarınız nedir ? Subaru düşündüğünüze göre benzinli araç olabilir. Ve benzinli araç olarak seçenekler mevcut. 2012 üstü düşünürseniz kuga 2010 2011 jeep compas Ya da crv , rav4 .captiva önermiyorum handikap tam. Çok çok memnun olanda var lanet eden de :) vs vs çoğaltabiliriz araçları

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, av.oguzhan :

Model yaş veya motor hacmiyle alakalı sınırlamalarınız nedir ? Subaru düşündüğünüze göre benzinli araç olabilir. Ve benzinli araç olarak seçenekler mevcut. 2012 üstü düşünürseniz kuga 2010 2011 jeep compas Ya da crv , rav4 .captiva önermiyorum handikap tam. Çok çok memnun olanda var lanet eden de :) vs vs çoğaltabiliriz araçları

Garantili olacak, benzinli olması iyidir, otomatik olacak. 60-65 bin tl civarında olacak. Kugalar 72-73 ten başlıyor ve boş donanımlı fiyatları onlar. Rav4 kullandım güzel ve konforlu araç fakat 2011-12 ler 70 ve üzerinde. Captiva aşırı büyük şehir içi için eşim kullanamaz ki şirket aracımız vardı 6 ayda sattık. 13-14 litre yakıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...