Jump to content

Otomobilde Yeni ÖTV Oranları Resmi Gazetede Yayınlandı

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

48 dakika önce, fotifoti :

Vallahi ülkeyi geri zekalılara emanet etmişiz kimse alınmasın . O kadar açıklama yapıldı hangis var şu yasada? Yaptım oldu o kadar. Bir arkadaş Alman'lara yokuş yapılıyor diye düşünmüştü mantıklı olabilir ama madem almana yokuş yapacaksın Japon'a gümrük indirimi ver olsun bitsin.

O arkadaş benim ^-^

Biraz önce sayın AĞBAL açıklama yaptı.

Mete bey' in  dedikleri zaten yeterince açık, gayet net her şey

Tek eklenecek şey ise % rakamları

onu da ben vereyim  Sayın bakanın ifadesine göre % 3 civarında olacak o da 40,000-70,000 arasında olan 1600 cc araçlar için @arabalar

Şimdi bu meseleyi ötv kapsamında değil siyasi bir hareket kapsamında düşünmekte fayda var.

Karşılıklı olarak kılıçlar çekildi.

Daha çok kan akacak...

"politik yorumlar" bölümünde şangay beşlisi ile ilgili bir şeyler yazmıştım. Dönem başkanlığına seçildiğimiz aynı hafta içinde oldu bu düzenlemeler, AP oylaması, suriye saldırısı, adana terör saldırısı vs vs 

Daha bitmedi...

Füze ihalesini Rusya' ya verelim,

NATO ile ilgili farklı kararlar alalım,

( aselsan alt yüklenici ve ortak olacak, denizaltıları bir parça daha geliştirelim )

Türk araç piyasaya çıkartalım

bakın daha neler olacak !!!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ÖTV Matrahı - ithalatta CIF fiyat , imalatta üretim yani vergisiz fiyatı mı demekmiş @arabalar

O zaman benim düşündüğüm gibi değil. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Mümin :

ÖTV Matrahı - ithalatta CIF fiyat , imalatta üretim yani vergisiz fiyatı mı demekmiş @arabalar

O zaman benim düşündüğüm gibi değil. 

Biz yanlış düşünmüşüz :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ötv.jpg

vergisiz fiyatı 40000-70000 arası olanlarda ötv 45 ten 50 ye çıkarılmış, totalde %3.4 lük bi fiyat artışı gibi olacak sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, M.E.G :

Biz yanlış düşünmüşüz :) 

Yaşımız yakın olunca kafa aynı çalışmış heralde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sırada içi çamaşırlarına gelecek ötv zamlarında, xxl giyenler yandı.....! İyiye giden bir şey duymaya ne kadar hasret kaldım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bunu "devletten vergi kaçırma" olarak görüyorum.

Yok öyle "Yağma Hasan' ın böreği" ^-^

Üst sınıf araçları % 45 ötv ile ile sat. Bizim Mazda 6 ve CX-5 lerin günahı ne?

Aşağıda ki tablo ne demek istediğimi gayet net anlatıyor...

Donanım Paketi     Yakıt    Motor hac
Motor Gücü
Şanzıman Tipi    
  ÖTV Oranı
Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı

Fascination       Benzin      1.595 cm3        156                7G-TRONIC              45%        99.649 TL             171.500 

Fascination      Benzin      1.991 cm3         184               7G-TRONIC              90%       106.913 TL             241.600 

yukarıda yer alan tabloyu 31 ekimde yayınlamıştım. Almanlara geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, arman-1999 :

Ben bunu "devletten vergi kaçırma" olarak görüyorum.

Yok öyle "Yağma Hasan' ın böreği" ^-^

Üst sınıf araçları % 45 ötv ile ile sat. Bizim Mazda 6 ve CX-5 lerin günahı ne?

Aşağıda ki tablo ne demek istediğimi gayet net anlatıyor...

Donanım Paketi     Yakıt    Motor hac
Motor Gücü
Şanzıman Tipi    
  ÖTV Oranı
Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı

Fascination       Benzin      1.595 cm3        156                7G-TRONIC              45%        99.649 TL             171.500 

Fascination      Benzin      1.991 cm3         184               7G-TRONIC              90%       106.913 TL             241.600 

yukarıda yer alan tabloyu 31 ekimde yayınlamıştım. Almanlara geçmiş olsun

Aynen şu an Almanlar acil toplantıya girdiler Bavyera'dan yazıyorum, füze yollayacaklarmış buraya üstüne de taramalı tüfek takacaklarmış...

Şaka bir yana şu düzenlemede bile hükümeti savunmaya çalışanlara gerçekten şaşıyorum, sizce bu düzenlemeden sadece BMW Mercedes mi etkileniyor? Bütün c sınıfı araçlar etkilenecek onlar mı lüks? Millete şimdi güvenlik donanımından kısılmış boş araçları satacaklar ucuz olsun diye, bir Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı buna mı layık?. Almanlara tepki göstermek isteseler önce kendileri binmesin zırhlı Mercedes'e, Passat bile beğenmiyor paşalar utanıyorlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mddemircan :

Aynen şu an Almanlar acil toplantıya girdiler Bavyera'dan yazıyorum, füze yollayacaklarmış buraya üstüne de taramalı tüfek takacaklarmış...

Şaka bir yana şu düzenlemede bile hükümeti savunmaya çalışanlara gerçekten şaşıyorum, sizce bu düzenlemeden sadece BMW Mercedes mi etkileniyor? Bütün c sınıfı araçlar etkilenecek onlar mı lüks? Millete şimdi güvenlik donanımından kısılmış boş araçları satacaklar ucuz olsun diye, bir Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı buna mı layık?. Almanlara tepki göstermek isteseler önce kendileri binmesin zırhlı Mercedes'e, Passat bile beğenmiyor paşalar utanıyorlar.

Hımmmmm....

Uluslararası savaş hukukuna göre durduk yerde füze yollamaları bir hayli güç

Füzenin üzerine ise " taramalı tüfek " koymaları ise daha da güç :)

( hem teknik olarak hem de savaş teknikleri konsepti açısından )

Ama " taramalı tüfek " isimlendirmesi ise bir hayli ilginç 

Türkiye de a,b ve c segment pazar payı % 96

Ekim sonu itibarıyla toplam 719.499 ad. Araç satılmış.

Vw              102.094 ( türkiye satış 1. )

Audi              15.824 ad

Seat              16.013 ad.                               Doğuş grubuna ait alman otoları

Skoda           21.862 ad. 

Porsche             590 ad.

///////////// toplam 156.383 ad. ///////////

Bmw            20.861 ad.

Mercedes   29.577 ad.                            Diğer gruba ait alman otoları

///////////// toplam 50.438 ad./////////////

Genel toplam alman oto satış miktarı 206.821 ad.

Toplam satışa oranı % 29

Elbette ilk bakışta %29 luk bir pazar payı az gibi görülebilir, görülmesin :)

Pazarda ki diğer oyuncular ; İtalyan, Fransız, Amerikan, Japon, Kore

Demek ki %29 çok yüksek bir pazar payı özellikle ötv nin hedef aldığı c segment ,1600 cc , 70.000 üstü araçlar baz alındığında

Askerliğe, savaş aletlerine merakınız dikkate alındığında hükümet " nokta atışı " yapmış :) diyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maalesef nokta atışı hepimizin cebine yapılıyor zira siz Zimbabve'de yaşamıyorsunuz herhalde. Emin olun Alman devleri için Türkiye pazarı hiçbir şey...Satışları karlılıkları düşerse arkalarına bakmadan giderler olan burada bu markalarda çalışan bizim insanımıza olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilmiyorum kimsenin dikkatini çekti mi ama yayınlanan resmi gazeteden sonra sabah tüm satıcılar fiyat güncellemesine gitti web sitelerinde.Hatta hala bazı firmaların fiyat listesi güncelleniyor diye gözüküyor...

Mazda hariç...Dün neyse bu günde fiyatını koruyor adamlar...

Düzeltme: Malesef yanılmışım gece 22:45 itibarı ile tekrar baktığımda zamlı tarife gözüküyor artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilmiyorum kimsenin dikkatini çekti mi ama yayınlanan resmi gazeteden sonra sabah tüm satıcılar fiyat güncellemesine gitti web sitelerinde.Hatta hala bazı firmaların fiyat listesi güncelleniyor diye gözüküyor...

Çizgimizi bozmuyoruz, alanı da satanı da delikanlı [emoji12]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl arkadaşlar Mazda da değiştirdi fiyatları.Sitesinde zamlı fiyatları bulabilirsiniz.M3 Power Sense i dayadılar 100k ya

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, jaquetonur :

Nasıl arkadaşlar Mazda da değiştirdi fiyatları.Sitesinde zamlı fiyatları bulabilirsiniz.M3 Power Sense i dayadılar 100k ya

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet doğru diyorsunuz.Zam yansımış.

Ben nereyi gördüm acaba :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Teknisyen :

Düzeltme: Malesef yanılmışım gece 22:45 itibarı ile tekrar baktığımda zamlı tarife gözüküyor artık.

Bizim küçük adamların ( çekik gözlü uzaklardaki dostlarımız )   konuyu sökmeleri epey zaman  almış demek ki :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...