Jump to content

Otomobilde Yeni ÖTV Oranları Resmi Gazetede Yayınlandı

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 saat önce, arabalar :

Bizim küçük adamların ( çekik gözlü uzaklardaki dostlarımız )   konuyu sökmeleri epey zaman  almış demek ki :) 

Ee tabi, aramızda o kadar mesafe ve saat farkı var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soyle bir slogan okumustum ; devlet baba kampanya yapar " sen odeyebilecegin vergiyi soyle, bizde sana hediye edecegimiz arabayi soyliyelim....." saka gibiler resmen. Hanim peugeot 308 icin bayi ile gorusmus sagolsunlar st geri donus yapti aksam 6 gibi. St ye bu slogani soyledim adam gulme krizi geciriyordu. 1.2 puretec allure sordum turkiyede yok dedi. Pesin parasini aldiginiz ama arac teslim edemediginiz musterileriniz ne olacak diye sordum. Hic haberimiz olmadi bugun teslim edecegim araclar vardi sistemi kapatmislar ruhsat cikartamadim dedi. Peki musterileriniz magdur olmayacak mi dedim yapacak birsey yok genel merkezden indirim bekliyoruz dedi ve ekledi daha dolar kurundan dolayi zamlar yansitilmadi belki yeni yila kadar yansitmayabilirler dedi. Yeni yilda en az %10 zam bekliyorum kur boyle kalirsa... Muhabbet sardi herhalde st yi yarim saat sonra kapattik. Kapatirken sizde okuz arabasi varmi bari onu alayim deyince adam hepten koptu yaa....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haşırt to the blackboard..... :D     Siz bir de indirim bekliyordunuz, motor hacmine göre alınmasın, emisyona göre alınsın vs. On yıldır millet emisyona bakarak araba alıyor, ne oldu paşalarım? :D Devlet dediğin mekanizma sadece öpmeyi bilir, kitabında vermek yazmaz..... :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haşırt to the blackboard..... [emoji3]     Siz bir de indirim bekliyordunuz, motor hacmine göre alınmasın, emisyona göre alınsın vs. On yıldır millet emisyona bakarak araba alıyor, ne oldu paşalarım? [emoji3] Devlet dediğin mekanizma sadece öpmeyi bilir, kitabında vermek yazmaz..... [emoji3]

Hoş geldin dayı :) devletin öptüğü yanak acımaz [emoji1]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, fotifoti :

Hoş geldin dayı :) devletin öptüğü yanak acımaz emoji1.png

Ve hatta diğer yanak uzatılır :)

Platon ( bizde bilinen adıyla eflatun) un  toplumu 3 ( üç) gruba ayırdığı " devlet " adlı ütopik eser tavsiye edilir.

Çalışan, asker ve yöneticidir bu gruplar. Çalışan grubu ( çiftçi, işçi ) her daim devlet mekanizmasına kaynak yaratır. Asker ve yönetici grubunu anlatmaya gerek yok sanırım :)

Vergi ise, bu sistemin olmazsa olmazı temel kaynağı, devletin ana gelir kaynağıdır. 

Bütün yolsuzluk hikayeleri de bu eksende gerçekleşir...

Almak isteyen devlet, vermek istemeyen halk 

Vergi nasıl alınmaz,verilmezin yollarını öğreten ve halkla ortak çalışan devlet görevlileri

Vergi nasıl kaçırılır, verilmezin yollarını öğrenip bu devlet görevlilerini destekleyen,besleyen halk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...