Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Video Girişi

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3. Nesil Mazda 3 dedim fakat bu anlatacaklarım, Mazda 2, 3, 6, CX3, CX5 ve MX5 için de geçerli. Bildiğiniz üzere araçların üzerinde bulunan multimedya sisteme harici olarak video bağlantısı yapamıyoruz. Rusya'da bir elemen ufak bir kit yapmış. Kitin yaptığı iş, aracın orjinal hiçbir fonksiyonunu bozmadan, harici ses ve video girişi sağlamak. Kit bu:

http://www.mzdconnect-art.16mb.com/en/Main/

Yukarıdaki linkten detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Arkadaş kendi sitesi üzerinden, paypal ile 130$ a, ya da ebay üzerinden 150$ satıyor. Tek sorun bu. Bildiğiniz üzere ülkemizde paypal yasaklı. Ebay'de tamamen paypal altyapısıyla çalışıyor. Adamın kendisine mail atarak alternatif ödeme yöntemleri sorabilirsiniz.

PQ2DQd.thumb.jpg.13f4f41443e597e5ef301e0081a938ff.jpg

Kit, her şeyiyle hazır şekilde geliyor. Bağlantı yapması biraz uğraştırsa da asla kesme biçme işlemi yapmıyorsunuz. Bütün kablolar hazır yerlerine takılıyor. İki ana kısımdan oluşuyor. Bir kısmı görüntü için, diğer kısmı da ses ve aktivasyon için. Yukarı fotoda, sağ alttaki kablo CMU nun arkasına köprü olarak takılıyor. Bu kablo, sadece görüntü için. Sol üstteki daha karmaşık olan kablo ise, torpidonun altında bulunan tuner modülüne takılıyor. Bu kablonun üzerinde bir de ufak devre var. Bütün olay bu devrede bitiyor zaten. CMU nun kaynak seçme bölümünden AUX seçtiğiniz anda sistem devreye giriyor ve TV moduna sokuyor sistemi. Eğer, gerçekten aux kablosu takılıyken menüden auxu seçerseniz, bildiğiniz aux moduna geçiyor ve sadece ses alabiliyorsunuz. Yanisi, orjinal aux devreden çıkmamış oluyor. Bağlantı şeması şu şekilde:

VPg4nB.thumb.jpg.5a1d4f41cdee0df0d6e351e4ec9892a2.jpg

Bağlantıları yaptıktan sonra yek yapmanız gereken, elimizde bulunan bir görüntü ve iki ses kablosuna herhangi bir cihazı bağlamak. Bu üç kabloyu da torpidonun içine koydum temiz bir görüntü olması için. Eğer isterseniz başka bir yere de çekebilirsiniz kabloları. Ben şimdilik Apple TV 4. Nesil bağladım. Apple TV yi bağlaması biraz uğraştırıyor. Cihazın 12 volt ile çalışabilmesi için bazı modifiye işlemleri yapmak gerekiyor. Ayrıca torpidoya ekstra bir elektrik bağlantısı da yapmak gerekiyor. Apple TV de sadece HDMI çıkışı olduğundan, bir de HDMI to AV dönüştürücü almanız gerekiyor. Bütün elektrik aksamı için, bir de sigorta kutusundan sigortalı bir kablo çekmek gerekiyor. Fuse tap denilen bir kablo var. Türkiye'de pek bilenine rastlamadım. Kablonun özelliği, hazırda olan bir sigortayı söküp, paralel şekilde ekstra bir sigorta ile kesme biçme yapmadan bağlanabilmesi.

HDMI to AV dönüştürücü:

0ygWnL.jpg.0bb391087fd40b6ebd8c909c9f44efcb.jpg

Fuse tap:

5LoWZA.jpg.939e315bdd351798eec9261b4ab7924e.jpg

2 usb ve 1 çakmaklık adaptör:

R1bWLG.thumb.jpg.e96660fcd0dfc2944f82f9d3e7a2d3ea.jpg

Yukarıdaki elektrik adaptörünü sigorta kutusuna kadar götürdüm. Fotodaki şekilde bağlantısını yaptım:

bkgn4d.thumb.jpg.65bb08afb4eb39772648f8db0cd349f1.jpg

Apple TV nin içini açıp, aşağıdaki iki vidaya elektrik için kablo bağladım:

3v1mN2.thumb.jpg.c26d97d932ffcfd82706091545e83793.jpg

Apple Tv'ye de aşağıdaki adaptör ile elektrik verdim:

77Vlo5.thumb.jpg.46a3122c20426c12375eeca6b17f091d.jpg

Bütün parçaların bir araya gelmiş hali de bu:

YqjYlZ.thumb.jpg.fa7260f62c3b6d58d3ec1b18600f638a.jpg

Aliexpressten bir de Android cihaz sipariş ettim. Gelince onu da deneyeceğim ama muhtemelen Apple TV ile devam ederim. iPhone kullandığım için, telefonun ekranını direk AppleTV'ye yansıtabiliyorum. Daha önce paylaşmıştım bu videoyu ama buraya da ekleyeyim. Hade benden bu kadar. Kalın sağlıcakla.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi kafa yormuşsunuz. Çok teşekkürler.

Şu diğer aparatlar falan komple bir hayli püsürü var bu işin... Ama çok güzel.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Kendiniz için yaptığınız bu çalışmayı ilgili konuya meraklı olanlar için yol gösterici bir düzenle paylaşıyor  oluşunuz daha da güzel.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...