Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Kapı Kolu Aydınlatması

Azizbekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaslar merhaba . araca kapi kolu aydinlatmasi yapmak için kollari sıvadım . cam acma panellerini ve kapi kolu cercevelerini söktüm . yuvalari actim kirmizi ledleri dosedim . buraya kadar her sey normal . sira geldi baglantiya ! 

Elektrigi cam acma tuslarinin isiklarini yakan kablolardan alacaktim . kablolari buldum ama ne goreyim . kablolarda surekli voltaj var . kontagi kapat anahtari cek elektrik var gel bir saat sonra yine bak hala elektrik var . elektrik hic gitmiyor . 

Soketi panele yerlestiedigimde ise kontagi kapattiktan 1 dakika sonra cam acma tuslarinin isiklari sonuyor . diyorum ki elektrik kesildi .soketi cikarip elektrik kesildi mi diye kontrol ediyorum . HAYIR elwktrik kesilmiyor hep var . 

Bunun sebebi nedir nasil cozulur baglantiyi nereden yapmaliyim fikri bilgisi olan var mi ???

IMG-20161130-WA0003.jpg

IMG-20161130-WA0002.jpg

IMG-20161130-WA0004.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Farklı kabloları deneyin.

Benim aracım 2. nesil ama anlattığınız benim aracımdakine de uyuyor. Kapıda sürekli elektrik var, ve bu cam modülü, ayna modülü gibi donanımlar takarken çok işe yarıyor. Ana hatta sürekli elektrik olan kablo var. Bunun yanında kontak kapatılınca kesilen + hatta var. Siyah kalın kablo şaseyi sabit tutarak diğer kablolarda kontakla kapanan +12 yi arayın.  
Benim araçta Kontağı kapattıktan sonra 40 saniye camları açıp kapatmaya devam edebileceğiniz bir hat var, bununla birlikte kontak kapatılınca camın otomatik fonksiyonu kapanıyor. Cam kontrol panelinin bunu algılayabilmesi için kontak sinyalinin panele gelmesi gerekiyor. Ayna kapama modülünün kontak açıkken devre dışı kalması için bu hattı kullandım, keza cam kaldırma modülü de kontak açıkken devre dışı kalmak için kontak sinyalini aynı hattan alıyor.

Soket yapınız aynı mı bilmiyorum, 2. nesilde cam kaldırma modülü için paylaşım yaptığımda soket kablolarını belirtmiştim. Size de paylaşayım, belki aynı soket yapısı vardır. Sizin aradığınız Üst sokette 9. kablo (Gri - Sarı Çizgili)

Alt soketteki Kablolar;
1. Pin (Yeşil Siyah çizgili) = Ana Besleme + Kutup    
7. Pin (Siyah) = Ana Besleme - Kutup (Şase)
3. Pin (Beyaz, Siyah çizgili) = Sok Ön Cam + Sinyal
10.Pin (Açık Pembe) = Sol Arka Cam + Sinyal
13.Pin (Yeşil sarı çizgili) = Sağ Arka Cam + Sinyal

Üst Soketteki Kablolar;
9. Pin (Gri Sarı çizgili) = Kontak + Sinyali 
12.Pin (Turuncu) = Sağ Ön Cam + Sinyal

Kapı Soketi Kablolar;

Sarı Kırmızı Çizgili = Kapı Kilitleme + Sinyali
Mavi Kırmızı Çizgili = Kapı Açma + Sinyali

Sokett.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı