Jump to content

Antifiriz İlavesi Sonrası Lpg'de Rolanti Yükselmesi ve Tekleme Sorunu

mazda62691
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese Merhaba

Arkadaşlar kış girmeden antifriz takviyesi sonrası 3. günde durup dururken arabanın rölantisi 15 seviyesine kadar cıktı. LPG ustasına götürdüğümde ölçümlerin normal olduğunu ve sorunun karbüratörden kaynaklanabileceğini söyledi. Arabayı benzine aldığımda rölantide herhangi bir sorun olmuyor. Ama ne zaman LPG'ye alsam tekrar yükseliyor ve rölanti sabit durmuyor. Son 10 gündür bur durum devam ediyor. Yakıt sarfiyatım yaklaşık yüzde 50 arttı.  Bugün ilk defa yokuş çıkarken arabam teklemeye basladı. Durumu anlayamadım. Aklıma gelen ihtimaller üzerinde sizin de tecrübelerinizden yararlanarak basit yaklaşımlarla bu olayı çözmeye çalışacağım. Desteğiniz için teşekkürler.

1. Rölanti sorununun sadece LPG de olması dolayısıyla acaba LPG beyni ömrünü mü tamamladı? LPG ustası gaz ölçümü sonrası sorun yok dedi.

2. Buji ve kablolarında mı sorun var? Kabloları daha önce değiştirdim. Orijinal kablolar YAZAKI. Bu marka kablo piyasa da yok. Diğer taktıklarımdan performans alamadığım için tekrar onları takmıştım.

3. Tevzi makarası ve distribitör kapagını tekrar gözden gecirtecegim. Ayrıca daha önce şarj dinamosu arızalanmıştı ve disarıdan bir parca takılarak çalışması sağlanmıştı. Akü lambası hafif kızarık yanıyor fakat hafif gaz verince düzeliyor. Bu neden olabilir mi?

4. Subap ayarı bozulmuş olabilir mi? Bu yüzden rölanti lpg de yükselir mi? Subap yanmış olabilir mi? Antifriz contayı yakıp sonrasında motora su karışıyor olabilir mi? Bu işi tecrübelerinize dayanarak cözmeye çalışacağım. Yardımız için tesekkurler. Tüm Mazda severlere selamlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...