Jump to content

2.Nesil Mazda 3 160 Km Hızı Geçmiyor

emreyasar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi akşamlar tanışma bölümünde de belirtmiştim ama bu başlıkta belirtmem daha uygun gibi 2010 mazda3 impressive At araç almak üzereyim aracın kaporasını verdim yarın alacagım inşallah ama hız denememde düz yolda 165i asla geçiremedim dip gaz yapsamda geçmedi yokuş aşağı 185 gibi hızları gördüm ama 185 sonrası araba vites değiştirir gibi bi itekleme yapıp gaz vermeyi durdurdu sebebi nedir?

eğer normalse alacam arabayı lütfen cevaplarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yokuş yukarı olduğundan olabilir. Hafif eğim bile son hızı değiştiriyor.

Eğer lpg ile çıkıldıysa ki zararlı bir durumdur, ondan da olabilir. Temiz olmayan hava filtresi, bitmeye yakın bujiler, değişim zamanı yaklaşmış şanzıman yağı, herşey etki edebilir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

At denilmiş otomatik aracı olanların söylemesi gerekirken manuel ve dizel kullananların son hızlarını paylaşması çok yanlış. İsteneni okuyun arkadaşlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, Mutlu Tekir :

At denilmiş otomatik aracı olanların söylemesi gerekirken manuel ve dizel kullananların son hızlarını paylaşması çok yanlış. İsteneni okuyun arkadaşlar. 

Mutlu söyleyeceğim de 140'ı geçebilecek cesareti hiç bulamadım bugüne kadar :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Mutlu söyleyeceğim de 140'ı geçebilecek cesareti hiç bulamadım bugüne kadar :)

Aracını satarken haberim olsun kardeşim. :D

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı olay Vw Caddy de var. 185 olduktan sonra 3800 devirde falan oluyor 7.viteste ve limitöre takılıyor. Devri var  fakat daha öteye geçmiyor araç. 

Gaz tepkisi kesiliyor ve gaz hissizleşiyor limitöre girince eğer sizinki de böyle bir durum varsa problem yok gibi. 

Gaz pedalı direnç göstermeyi bıraktığı an limitöre takılıyor araç. Açtırıp 240 kadran kıran Caddylerde görmüştüm. 

Ama gaz tepkisi kesilmiyor araç hala gitmek isterken gidemiyorsa bakım süresi yaklaşmış olabilir. Aracı alırken motor expertiz yaptırdınız mı yada baktınız mı acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, SafaTR :

Aynı olay Vw Caddy de var. 185 olduktan sonra 3800 devirde falan oluyor 7.viteste ve limitöre takılıyor. Devri var  fakat daha öteye geçmiyor araç. 

Gaz tepkisi kesiliyor ve gaz hissizleşiyor limitöre girince eğer sizinki de böyle bir durum varsa problem yok gibi. 

Gaz pedalı direnç göstermeyi bıraktığı an limitöre takılıyor araç. Açtırıp 240 kadran kıran Caddylerde görmüştüm. 

Ama gaz tepkisi kesilmiyor araç hala gitmek isterken gidemiyorsa bakım süresi yaklaşmış olabilir. Aracı alırken motor expertiz yaptırdınız mı yada baktınız mı acaba? 

Mazda' nın gaz kesmesi vw veya bmw gibi yumuşak değil. Bmw de hız limitine geldiğinizde o hızda sabitliyor sizi. Mazda' da 177 ( kadran 185) ye geldiği an gazı tamamen kesiyor, birşey oldu sanıyorsunuz. 170 e falan geriliyor sonra tekrar gaz veriyor 177 ye geliyor, tekrar gaz kesip 170 e düşüyor. Bu sürekli böyle devam ediyor. Çok ilginç bir hız limitörü var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben deneme olayına takıldım, gerçekten titiz satıcı alıcıya son hız denemesi yaptırır mı? Ayrıca güvenlik açısından da sakıncalı görünüyor alıcı arabayı cok bilmiyor, kuıllanmamışken son hızlara cıkmak tehlikeli bile olaiblir. Doğrusu satıcının son hız yapmasıdır.

Bunun haricinde 170-177 km/h mütevazi hızlar olarak görünüyor.ancak otomatik vites olayı da var. limitör olayı da tabi ki. Tekerlek beygir gücü / WHP ölçtürmekte fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, M.E.G :

Mazda' nın gaz kesmesi vw veya bmw gibi yumuşak değil. Bmw de hız limitine geldiğinizde o hızda sabitliyor sizi. Mazda' da 177 ( kadran 185) ye geldiği an gazı tamamen kesiyor, birşey oldu sanıyorsunuz. 170 e falan geriliyor sonra tekrar gaz veriyor 177 ye geliyor, tekrar gaz kesip 170 e düşüyor. Bu sürekli böyle devam ediyor. Çok ilginç bir hız limitörü var.

Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Tam gaz ve benzinde 185 kadran hızında sabitledi, gıdım yukarı çıkmadı. Düz yolda. Kocaeli-Sakarya arasında otobanda denedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Tam gaz ve benzinde 185 kadran hızında sabitledi, gıdım yukarı çıkmadı. Düz yolda. Kocaeli-Sakarya arasında otobanda denedim.

Hız ve yol sabit olunca fark etmemişsin . İniş yolda ciddi gaz kesiyor araç yığılıyorsun :) yenilerde kesme işi yumuşak
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Fotifoti :

Hız ve yol sabit olunca fark etmemişsin . İniş yolda ciddi gaz kesiyor araç yığılıyorsun :) yenilerde kesme işi yumuşak

İnişte de mi 185 de tutuyor? Çok enteresan gerçekten. Otomatik şanzımanı korumaya yöneliktir kesin.

2016 1.25 fiesta ile 5  saat son hızda gittim, yokuş inişlerde son hız artıyordu. Düz yolda 185 iken, hafif aşağı inişte 200 ü de görmüştüm. (uyarı, hız sınırı olmayan bölgede yapılmıştır, Türkiye'de bu hızları yapacak yol çok çok az ve kısadır.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Mutlu Tekir :

Foti' nin dediği gibi yoldan dolayı daha fazla araç hızlanamamış. Yokuş iniş sanki fren yapar gibi bir anda kesiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnişte de mi 185 de tutuyor? Çok enteresan gerçekten. Otomatik şanzımanı korumaya yöneliktir kesin.
2016 1.25 fiesta ile 5  saat son hızda gittim, yokuş inişlerde son hız artıyordu. Düz yolda 185 iken, hafif aşağı inişte 200 ü de görmüştüm. (uyarı, hız sınırı olmayan bölgede yapılmıştır, Türkiye'de bu hızları yapacak yol çok çok az ve kısadır.)

İnişte çıkışta her yerde kesiyor :) evet şanzıman için yapıyor , düz vitesti limit yok. 200+ görmüşlüğüm var
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Mutlu Tekir :

Hız limitörü olan araçta o hızı yokuş inişte de geçemezsiniz. Yazılımdan iptal etme harici o hızın üstüne çıkamazsınız. 

Mazda 185 te tutmuyor işte kadrana göre söylüyorum 177 lere kadar gaz kesiyor sonra tekrar gaz veriyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...