Jump to content

2.Nesil Mazda 3 160 Km Hızı Geçmiyor

emreyasar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim amacım hız yapmak değil motor durumuna bakmaktı yol kısaydı 160 kmh ile maximum 25 30 saniye gidebildik şu videoyu gördükten sonra için rahatladı aynı benimkinin tepkilerini veriyor 160dan sonra ama bu videoda yaklaşık 2 dakika dümdüz yolda gidiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 2010 manuel impressive vardı onunla 220 yi görüyordum; fakat şimdiki 2012 otomatik impressivde 180 i geçirmiyor sistem... Yani manuelde hız kesme yok ama otomatikte var onun da şanzımanı koruma maksatlı olduğunu söylüyorlar, ne derece doğru bilemiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, Teknisyen :

Konu ile direkt ilişkili değil ama konu içinde geçip durduğu için sorayım dedim:

Mazda 3'lerin (3. nesil) limitörü yakıtı mı kesiyor elektriği mi? Hangi türden?

Limitörler genelde yakıtı keser. Elektriği kesse boşuna yakıt enjekte edilecek ve yanmadan boşuna atılacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, Mutlu Tekir :

Limitörler genelde yakıtı keser. Elektriği kesse boşuna yakıt enjekte edilecek ve yanmadan boşuna atılacak.

Özellikle ilk nesiller elektriği kesiyordu.O da yakıt israfı yapıyor ve katalizörü etkiliyordu malum.Japonların muhafazakar taraflarının sağı solu belli olmadığı için sorayım dedim.

O zaman yakıtı kesen türden.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Mutlu Tekir :

Son hızı görünce motor kötü mü oluyor İlhan abi. :)

Böyle bir genelleme, elbetteki yanlış olur Mutlu. Espirisine sarf edilmiş bir cümle idi sadece. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Aynısı daha dün oldu kadran 185 i gordu gormedi o anda farkinda degildim. sanki devir kesiciye girmis gibi yığıldı araba cidden korktum bisey mi oldu diye :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım 1.6 Manuel Benzinli. Karşılaştırmak yanlış belki ama şunu söyleyebilirim. Geçen yaz uzun yol dönüşü yokuş aşağı son hızı görmeye çalıştığımda 6500d/dk'da 215-220kmh'ı gördüm. Yani kesiciye ortalama 800-1000d/dk daha vardı fakat yol bittiğinden yavaşlamak durumunda kaldım. Bence normal bir durum değil... Düz yolda da 180-185kmh'lara geldiğimde kesiciye girdiğimi hatırlamıyorum. Sadece fiziksel şartlardan ötürü (rüzgar ve ağırlığın oluşturduğu direnç, motor gücü..vs) otomobil daha fazla hızlanmıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok yok kesiciye girmiyo zaten otomatikte. Sadece limitore takildigi icin sanki kesiciye girmis gibi bi durum oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...