Jump to content

İstanbul'a Yakın Prefabrik Konut İçin Arsa Tavsiyesi

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

43 dakika önce, S.Halilduru :

Abi sıraya geç.  100 kişi var önce 🙂 

Evin önündeki arazi büyük alır hepimizi 😜 Baktık olmuyor ben Alternatif Mangal Party düzenlerim Akçakoca'da 🤣

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, Burak :

Evin önündeki arazi büyük alır hepimizi 😜 Baktık olmuyor ben Alternatif Mangal Party düzenlerim Akçakoca'da 🤣

oraya da gelemedik ya, bir gün inşallah :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, S.Halilduru :

oraya da gelemedik ya, bir gün inşallah :)

İnşallah inşallah 🙏 Yazın daha eğlenceli olur hem deniz hem doğa. Salgın musibeti kalksın üstümüzden inşallah da buluşalım açık havalarda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.02.2021 at 19:05, AKayhan :

Ev çok keyifli görünüyor.  Güle güle oturun.  Istanbul'un içi kalabaliktan eziyet oldu.  Çok iyi yapmissiniz.  Fotograflarda evin çatisinda izolasyon aradim ama pek göremedim.  🙂

Çok teşekkürler.

Çatıda Mdf  + üstünde 5 cm folyolu taşyünü + osb + çift kat mebran var.

03.02.2021 at 23:18, tansu87 :

Çatı oda birleşimini daha önceden de sormuştum. Tam anlamamıştım ama şimdi anladım. İlginç olmuş abi ama kesinlikle kötü değil. Güzel değişik. Güle güle keyifle oturun inşallah. Çok çok güzel bir şey yaptınız. 👏 

Evlerden ilk bitiren arkadaşımın evinde odaların tavanını değil duvalarını kapattı. Duvarların bitiminden çatıya kadar ara ahşap yaptı. Ama başta yaptıran arkadaşım olmak üzere çok içine sinmedi. Açılı ahşap kes, koy, birleştir sıkıntılı zor işçilik söz konusu. 

Aşağıdaki görselde gözüküyor sağ taraftaki duvarın üstü çatıya kadar ahşap kaplı. Bu şekilde kapatıldığında çatının tüm derinliğini öldürüyor. Muhtemelen havalar düzeldiğinde söküp benim gibi düz kapatacak.

2021-02-09_08-42-58

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan bey maşallah sona gelinmiş,üzerinizden büyük bir kalkmıştır,sağlıcakla oturun,tamamen bittiğinde nekadar harcama yaptığınızı yazarmısınız? Ben de yeni başladım sayılır,betonlama işi bitti bu hafta hayırlısıyla duvarlara geçeceğiz,inşallah bizde o günleri görürüz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, abdullah :

İlhan bey maşallah sona gelinmiş,üzerinizden büyük bir kalkmıştır,sağlıcakla oturun,tamamen bittiğinde nekadar harcama yaptığınızı yazarmısınız? Ben de yeni başladım sayılır,betonlama işi bitti bu hafta hayırlısıyla duvarlara geçeceğiz,inşallah bizde o günleri görürüz.

Abi selam teşekkürler.

Benim maliyet mukayese açısından seni yanıltabilir. Çünkü 2,5 dönüm araziye ilgili komple çevresi perde beton döndük. Aynı keza istinat duvarı üstü perde beton duvar yapıldı.  Biz başladığımızda demirin ton fiyatı 2.7 idi en son en yüksek 3.6 dan almıştık. Şimdilerde  5-5,5 arası sanırım. Yine araziye çok fazla dolgu toprak getirtmek zorunda kaldık. İstinat+baheç duvarları+dolgu toprak 250 bin lira para harcamak zorunda kaldık 4 ev.  

Ama işin özü anahtar teslim, bahçe kapısından, ağaçlar fidanlar, çimlendirme, sulama sistemi vs hepsini düşündüğümüzde 500-530 bin lira arası maliyeti olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, abdullah :

Haklısın kıyaslamak doğru olmaz sadece bilgi amaçlı sormuştum.

Teşekkürler,gülel güle oturun.

Teşekkürler abi, en kısa sürede sizde bitirip tamamlar sağlıkla güle güle oturursunuz inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Pandemi, yasaklar, yoğunluk, sağlık sıkıntıları derken çok fazla zaman ayıramadım yazamadım.

21 Şubat'tı sanırım o gün itibari ile evin içinde yaşantıya başladık.  Bu uzun kapamalarda, resmi tatillerde hepsinde kendimizi buraya kapattık.  Evin içinde halen eksik gedik var yapmaya devam ediyorum. Aynı şekilde dışarıda ortak alandaki ihtiyaçları tamamlamak adına sağlam çalıştık. Bu süreçte elleri kolları çok zorlamış olmalıyımki problem yaşamaya başladım bileklerde. Eller parmaklar sinir sıkışmasına bağlı uyuşma ağrı sızı başladı. 20 Gün gün fizik tedavi gördüm daha kötü oldu, hal böyle olunca bıraktım fizik tedaviyi..Her şeyin başı sağlık deyip kendimizi çok yormadan ufak tefek şeylerle ilerlemeye devam ediyorum.

Bahçede çamurdan kurtulmak için yürüme yolunun bir an önce yapılması gerekiyordu. Bu konuda kayrak taşını tercih ettik. Sakarya bölgesindeki taşcıları gezdiğimizde taşların rengi çok hoşumuza gitmedi. Geneli sarılı kahverengili idi. Bizim ağırlıklı istediğimiz gri/antrasit renkler olup araya serpiştirme sarı/kahverengi şeklinde idi. Bu bölgeden bulamayınca bir tanıdık aracılığı ile kayrak taşlarını Muğla'dan getirttik. 

Yolu orada oturan arkadaşımla birlikte yaptık hafta sonları gittiğimizde. Diğer iki arkadaşımız yasaklardan ötürü gelemediler.

Peyzaş çalışma9 Peyzaş çalışma9 Peyzaş çalışma9

Arada da çimlendirme çalışmalarına başladık. Çim tohumu ile kendimiz yapıyoruz. 

Peyzaş çalışma9 Peyzaş çalışma9 Peyzaş çalışma9

Arada fırsat yaratıp bostan/bahçede yaptık.

Biber, Salata, kabak, patlican, domates, karpuz, nane, semizotu, soğan, sarımsak  dikdik. İlk mahsulü bu geçtiğimiz hafta adlık nane/soğan/semizotu topladık..

Araziye 6 kamyon bahçe çim altı toprak getirttik. Tüm araziye kepçe yardımı ile serdirip, üstünden traktör arkası silimdir takıp düzleme ezme çalışması yaptık.

Sonra kendimiz çim tohumu ile çimlendirmeyi kendimiz yaptık.

Bu paylaştığım iki kare arasında 1 ay fark var. Bir ayda bu halde geldi.

Öne ve sonra

Her gittiğimizde bakıma devam

Peyzaş çalışma9

Bu hafta yağan yağmur ve bizim araziye attığımız şeker gübre ile çimler daha gürleşip daha sık hale geldi.

Peyzaş çalışma9 Peyzaş çalışma9

Bahçe Sulama sistemini tepeden tırnağa kendimiz kurduk. 

Verve marka 8 adet zamanlayıcı aldık tüm araziye hortumlarla ve yine Verve marka 200 - 320 m2 alanı sulayabileyen fıskiye başlıklarla sitemi kurduk. Tabi en başta basıncı yükseltmek için Grundfos marka hidrofor pompa koyduk.  Evlerdeki basınçta düşüktü bu sayede evlerin içindeki basınçta çok iyi hale geldi.

Araziyi yağmurda çamurda gözlemleyip, bazı yerlere yağmur suları için yön verme çalışmalarımız devam ediyor.

Sıradaki işler bahçe kapısı ve çevre tel çit çalışmaları. 

İskan bu gün yarın çıkacak Kandıra SGK'ya kapnışı 2 ay önce vermiştim. Çok şükür oradan bir borç çıkmadı yatan primler yetmiş inşaat için.

Bu arada halledilen işler arasında en büyük iş aslında internet olayını çözdüm.  Kırsal kesimde interneti çözüme kavuşturmak büyük sıkıntı. 

Türk Telekom'a ön başvuru yaptım 2 ay evelediler gevelediler sağa sola şikayet edip teknoloji bakanlığına şikayet edince geri dönüş yaptılar. Dediler oraya internet vermemiz 2 yıl süreci bulacak.

Turkcell Superbox ön başvuru yaptım, bölge 4,5g desteklemediği için cihazı veremiyorlar o bölgeye.

Vodafon Redbox sözleşme süresi sıkıntı oldu minimum 24 ay kilitliyor. Hal böyle olunca cesaret edemedim, ama cepte tutuyordum en son çare şeklinde.

Ben arada yine Cimer, teknoloji bakanlığı, orası burası her yere yazıyor verip veriştiriyorum. Çocukları bahane edip uzaktan eğitim alamıyor çocuklar şeklinde..

1  ay önce bir telefon geldi, beyefendi sizin internet probleminizi çözeceğiz.. Neyse kafa dolu iş güç uğraşıyorum çok fazla konuşamadım. 15-20 güne kadar internetiniz bağlanmış olur muhtemelen..

Aynen dedikleri gibi 15 gün sonra geldiler Uydu internet mi denir Raidolinkmi denir internetimi bağladılar gittiler. 12 Mbps hız alıp çocuklar eş zamanlı uzaktan eğitimlerine katılıp, eşim aynı şekilde evden çalışabilir hale geldi. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Mazda_Ozan :

Valla helal olsun ne diyim. Eline sağlık ustadan iyi yapmışsınız abi :D

Eyvallah kardeşim...

Yavaş yavaş özenerek yapıyoruz. Vallahi usta maceralarımı yazsam kitap olur. Lakabımız Son Usta Bükücü Oldu :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi o kitabı yazarken Ufuk da anılarını paylaşsın, eğlenceli belgesel tarzında olsun satış patlaması yapar . :D İnsan tamir, tadilat işlerini hele ki kendi eviyle , arabasıyla ilgili olanlarını kendi yaparken daha keyif alıyordur bence. Usta bozacağına da kendin bozmuş oluyorsun. Yabancıya sövüp günaha da girmiyon hem. 😆

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, Mazda_Ozan :

Abi o kitabı yazarken Ufuk da anılarını paylaşsın, eğlenceli belgesel tarzında olsun satış patlaması yapar . :D İnsan tamir, tadilat işlerini hele ki kendi eviyle , arabasıyla ilgili olanlarını kendi yaparken daha keyif alıyordur bence. Usta bozacağına da kendin bozmuş oluyorsun. Yabancıya sövüp günaha da girmiyon hem. 😆

Ufuk'un kulaklarını çok çınlatıyorum zaten. :) Adam haklıymış işçiye, ustaya, mimara sövmekte...  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amazon.com'da ev güvenligi ile ilgili tonlarca ürün var.  Bunların bir bölümü 110 VAC ile çalışıyorsa da önemli bir bölümü de pille çalışıyor.  Ben onlardan bu konuda çok oyuncak (!) satın almıştım.  Hareket sensörlü ışıklardan cam kırılma dedektörlerine, portatif kameralardan pencere dedektörlerine, duman dedektörlerinden kapı alarmlarına yüzlerce ürün var Türkiye'de pek bulunmayan.  Bunların Türkiye'ye girişi yasak degil.  En azından ben alıyorum.  Sadece kozmetik ürünlarin girişi yasak Türkiye'ye.  Elektronik bunun gibi cihazlar rahat girebiliyor.  Aklınızda bulunsun.  🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, AKayhan :

Amazon.com'da ev güvenligi ile ilgili tonlarca ürün var.  Bunların bir bölümü 110 VAC ile çalışıyorsa da önemli bir bölümü de pille çalışıyor.  Ben onlardan bu konuda çok oyuncak (!) satın almıştım.  Hareket sensörlü ışıklardan cam kırılma dedektörlerine, portatif kameralardan pencere dedektörlerine, duman dedektörlerinden kapı alarmlarına yüzlerce ürün var Türkiye'de pek bulunmayan.  Bunların Türkiye'ye girişi yasak degil.  En azından ben alıyorum.  Sadece kozmetik ürünlarin girişi yasak Türkiye'ye.  Elektronik bunun gibi cihazlar rahat girebiliyor.  Aklınızda bulunsun.  🙂

Sıradaki aklımdaki işler arasında buda var. Kablosuz Wifi alarm ürünlerine bakıyorum.  1 Pır, 1 pencere sensörü ile evin içini çözebiliyorum. Kablosuz olması ve akıllı telefonla kontrolü sağlayabilmem gerekiyor. Piyasada o kadar fazla Çin ürünü varki. İçlerinden kaliteli olanı seçip bulmak tercih etmek çok zor. İki tanede dış cephe yağmura vs dayanıklı harekete duyarlı, bildirimli İp kamera bakıyorum. Netleştirirsem paylaşırım, yada sizin önereceğiniz bir ürün marka varsa bilgiye açım. :) 

8 saat önce, tansu87 :

Helal olsun. Başka yorum yapamıyorum. 

Teşekkürler Kardeşim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, M.E.G :

Bana çok yakınsın bir hafta sonu ansızın baskına gelebilirim abi 😂

Sabır isteyen bir iş, helal olsun, tebrikler 👏

Aynen kardeşim sen bana yakınsın. Ben Kaynarca olsun Adapazarı merkez vs çok gidip geliyorum. Malzeme vs ihtiyaç olduğunda ilkin Kaynarca akabinde Adapazarı merkez taraflarına bakıyor arıyoruz. Cumartesi yasaklarda kalktı bir gün gel kardeşim. Gerçi yasak olsa da senin işin gereği muafiyet vardır sana.

Bu arada gerçekten "Sabır" isteyen bir iş. Sinir sahibi olduğun gibi, küfür dağarcığın çok gelişiyor. :) 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, İlhan :

Aynen kardeşim sen bana yakınsın. Ben Kaynarca olsun Adapazarı merkez vs çok gidip geliyorum. Malzeme vs ihtiyaç olduğunda ilkin Kaynarca akabinde Adapazarı merkez taraflarına bakıyor arıyoruz. Cumartesi yasaklarda kalktı bir gün gel kardeşim. Gerçi yasak olsa da senin işin gereği muafiyet vardır sana.

Bu arada gerçekten "Sabır" isteyen bir iş. Sinir sahibi olduğun gibi, küfür dağarcığın çok gelişiyor. :) 

İnşallah abi sen de gelirsen Adapazarı tarafına haberleşelim, görüşelim. Bende bi hafta sonu gelip çayını içerim inşallah, 2 hafta doluyum, sonrasında ararım abi müsaitlik durumuna göre haberleşiriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...