Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Çeşitli Gelen Sesler

emreyasar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar herkese merhabalar aracımdan gelen 3-4 farklı durumu sizlere danışmak istiyorum

*az önce fark ettim kapıları kapatırken bagaj tarafından "tosss" tarzı bir ses geliyor bagaj kapağını kaldırıp kapılaeı kapattığımda ses kesiliyor

*bozuk yolda giderken arka taraflardan gelen lokurtu sesleri.(süspansiyonlardan) olabilir mi ? 

*Birde yüksek hızlarda 120 km gibi hızları gördükten sonra fren yaparken çok çok çok ince bir tiz ses gelmesi sebebi nelerdi neler olabilir

Not:Batmanda yaşadığım için çok fazla usta yok ilk önce sizlere sorayım dedim teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagaj daki sesi daha iyi anlamak için öncelikle tüm malzemeleri ordan çıkarın. tekrar kontrol edin. yine de gelmeye devam ediyorsa zemindeki halı ve stepte kapağının tam oturmuş olduğundan emin olun. Yangın tüpünüz varsa köşede iyi sabitlendiğinden emin olun. Farların ordan su girmiş de olabilir. İçerideki tozla birleşip belli belirsiz sesler çıkarabilir. Kilit yayı oynuyor mu bir kontrol edin/ettirin.

Lokurtu sesleri bağımsız süspansiyon dengeleyicilerindeki plastik desteklerin sertleşmesinden dolayı olabilir. Sedan araçlarda genelde görülen bir durum. Servis harici bulunması zor ve basit bir parça. genelde temizlendiği zaman da iyileşme veya seste kesilme görülebilir.

Disklerinizi ve balatalarınızı bir kontrol ettirin. Şayet yenilerse bugünlerdeki yağışlı havaların etkisiyle çamur toz parçacıkları sıkışmasından dolayı olabilir. Çok belirgin ve her seferinde gelen bir ses ise dikkatli bakarsanız disk üzerindeki izini görebilirsiniz. Hemen temizletin. 5 TL ye bir balata sprayı aldırıp temizlendiğine emin olun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagaj tarafından gelen trim sesleriyle ilgili benim de küçük bir problemim olmuştu. Bagaj içerisindeki üst bölmenin (pandizot) ayaklarını kontrol edin. Plastik ayakların altında keçe ya da yumuşak bir doku yoksa o kısıma çeşitli marketlerde 3-5TL'ye satılan yapışkanlı keçelerden alıp yapıştırmanız arka tıkırtı seslerini önleyecektir. Bunun haricinde özellikle kışın benim de dikkatimi çeken süspansiyon odaklı bir takım sesler mevcut. Süspansiyonlar sanki sertleşmiş gibi işitsel bir patırtı durumu var özellikle keskin yamalar ve çıkırlardan geçerken. Bu konuda ben de çok emin değilim. Amortisör keçesi gibi ara elemanlar bizim araçlarda var mı bilemiyorum ama varsa bunları yeniletmek sorunu çözecektir çünkü aracı aldığımdan bu zaman kadar (1,5 yıl) hiç değiştirmedim. Zaten çok düşük maliyletli bir şey. Benim de bir baktırmam lazım bu konuya..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön kapının kolumuzu koyduğumuz yumuşak kısmına biraz kuvvuetlice bastırdığımda hafiften gıcırtı geliyor.. kapıları kilitlerken ön yolcu kapısı kapanırken ciyuvvv diye bazen ses yapıyor.. belki çok önemli değil bunlar ama başka yaşayan varsa bu sıkıntıları ne gibi çözümler bulmuşlar öğrenmek isterim..

edit: (buranın konusu olmadığını fark ettim)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagaj da @SpeedMazda nın dediği gibi ben de üst bölme ile ilgili sıkıntı yaşadım. Bir tarafın plastik tarafı çıkıyordu ve bundan dolayı ses yapıyordu. Bir kontrol edin o bölümü.

Yine @Mümin arkadaşımızın dediği gibi sonradan konulmuş ne var ne yok çıkartıp deneyin. Bu eşyalarda ses yapabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hepinizin değerli yorumları için ayrı ayrı teşekkür ederim bozuk yollardaki lokurtu sesi artmaya başladı en kısa sürede alt takımlara baktırmam gerekiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, emreyasar :

Hepinizin değerli yorumları için ayrı ayrı teşekkür ederim bozuk yollardaki lokurtu sesi artmaya başladı en kısa sürede alt takımlara baktırmam gerekiyor. 

Z rotlara baktırın arkanın. Eğer z rotlarsa (ki büyük ihtimal, ufak asfalt yamalarında gelir.) aloparca dan delphi marka z rot alınız.

Hazır arka rotlara baktırırken disklerin minimum kalınlıklarına ve kalan balatalara da baktırın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
3 dakika önce, Lupara :

@Mutlu Tekir

Mutlu Bey, bozuk zeminlerde süspansiyondan gelen takırtıların çözümüne el atma zamanınız gelmedi mi? Belli ki başka kimse buna bir çözüm bulamayacak. 

Abi benim araçta ses gelmiyor. Ama İbrahim abi yay altına ped koyarak azalttı baya. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mutlu Tekir :

Abi benim araçta ses gelmiyor. Ama İbrahim abi yay altına ped koyarak azalttı baya. 

On takimi kontrol ettirdim. En ufak bir bosluk cikmadi. Ama nedense son 1 aydir bozuk bir zeminde rahatsiz edici derecede kuturtu sesi duyuyorum. Hemde araba sarsiliyor. 

Daha detayli bir kontrol yaptiracagim anlasilan. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Lupara :

On takimi kontrol ettirdim. En ufak bir bosluk cikmadi. Ama nedense son 1 aydir bozuk bir zeminde rahatsiz edici derecede kuturtu sesi duyuyorum. Hemde araba sarsiliyor. 

Daha detayli bir kontrol yaptiracagim anlasilan. 

Amortisör takozlarından ya da direksiyon kutusundan gelebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• dgnsrn
      Yazan: dgnsrn
      Selamlar, 1 yıldır 2011 model HB Mazda 3 aracı kullanıyoruz. Genel olarak bir şikayetimiz yok ancak 1 senedir alışamadığımız bir sorun var. Süspansiyonları çok sert geldi bize. B sınıfı araçlarda bile bu kadar hissetmiyorduk yoldaki bozulmaları, çakılı, kasisi. Yeni lastik aldık, yumuşak. En ufak bir iyileşme olmadı. Çok bam güm geziyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz? Aracı seviyoruz  tasarım, sağlamlık ve ses yalıtımı açılarından fakat bu kadar sert olmamalı C sınıfı bir araç diye düşünüyoruz.
      Fazla hız yapmıyoruz. Konfor biraz daha önemli bizim için. Yani yol tutuşundan biraz feragat edip, yay mı, amortisör mü artık ne değişince düzeliyor ise bir şeyler yapmak istiyoruz.
      Bu konuda tecrübesi olan var mıdır? Teşekkürler.
  • Yeni Oluştur...