Jump to content

Mazda 323 Astina

SWeeT6six6
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

abi denizin içinde tekme atsak cama kırılmazmı?

Sanmam abi, dışarıdaki deniz suyunun basıncı destekler arkadan camı. Yani duvara vuruyomuşsun gibi olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi arabanın arkasına geçiyosun, çünkü motor kısmı ilk battığı için arabanın içinde kalan hava arka cama toplanıyo, sonra içeri su doldukça içerisin basıncıyla dışarınınki eşitleniyo, sen de kapıyı açıp çıkıyosun...

Tabi Allah muhtaç etmesin böyle bilgilere ama, fayda var aklımızda bulunmasında...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ozaman dua edicez cam basınca dayanamayıp kendi kırılsın diye öylemi?

Öyle bir şansın da yok maaesef, camlar filmliyse hele bir tek ön camı kırmayı düşünebilirsin onun da tek çaresi var, balta ;D

Okan'ın anlattığı benim bildiğim tek çözüm, ama boğazda ne ölçüde başarılı olunur bilemem...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Golf ümün arka camlarından bir tanesini manuel yaptırmıştım sırf bu denize uçma riskinden...

Özhan abi ciddi misin sen yaa  :fiuw:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

kapıyı niye acmayı denemiyoruz Anlamadım valla hadi merkezi kilit calısmıyor kitlendi

kapının mandalını elinle kaldır olmazmı ???????????????* :P :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olur tabi ama onun için arabanın içinin suyla dolmasını beklemen lazım, zira içerde hava varken arabanın içindeki basınçla dışındaki basınç bir olmadığı için kapıyı açamazsın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O yüzden zor belki ama böyle bir duruma düşerseniz direk cama bi saldırın.Suya girmeden kırabilirseniz çıkış kolay olur.O panikle arka cam falan hikayeye dönüşebilir.yan camlar daha suya girmeden kırılabilirse bi ihtimal iş kolaylaşır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...
Guest alikemalkivanc
:2funny: mesele biraz astinadan cıkıp arka cam otomatiğine dönmüş ama bende astina sahibi ve hayranı olaraktan balıklma dalayım dedim su ya bnede 18.liği var abs cift hava yastığı falanda filanda canavar ötesi herhangi bi ışıkt a artık aracı tanıyanlşar yanıma gelipte motorlarını bağırtamıyolar hepsini ağzınının payını almıştrı bu arabadan cok tatlı v yakışılı bi raba aynı zamanda aile arabası ama hatcbekmi station vagonmu dersnz ortası bişi zaten ingiltere için üretilen modelleri(protage) station wagon die gecior e baydede station wagon bagajıda yeteri kadar büyük zaten 99 model bi araba için inanılmz bişi bu arac zaten cok az var oda bi lüks ama haketiiği değeri görmediğini düşünüyorum ben 9 bin liraya aldım 99 broadvayları vermiolar o paraya neymiş parcası palıymış yakıtı cokmuş doğan gibi yakıo hatta daha az tutlmomuş gören binen hasta oluyo 140 150 hız deil resmen ucuyo hissetmiosun bile v bunların hepsi 9 bin lira tam bi konfor aracı ben cok seviorum arabamı hemde cok cok sorun cıkartmıo zaten cıkmartsada canı sağolsun yokuşta 2.vitesete kalkmayı başarıp bana bol bol yemek ısmarlattıran kac araba olabilirki :D bunu satsam alcağım araba mazda 3 tür onada daha var zaten konsept benzio ah bide ş lpgde teklemeyi yapmasa belki benzin ucuzlar bende sökerim lpg kitini :):2funny::dua: :dua: :dua: selamtle
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Herkeze meraba;

Ben yeni katıldım bu foruma.1.6 sx tipom var yerine büyük bagajlı sağlam biaraba bakıyorum mazdalarda hb deniyor galiba  diğer markalarda sw denilenlerden.bütçem 16000 tl borçlanarak alıcam en fazla 17000.başka bir sitede bana 1999 astinayı gösterdi bi arkadaş tasarımı müthiş çok sevdim ama markaya yönelik endişelerim var hiç tanımıyorum.

durumumu özetlersem bu paraya megane sw.belki  dacia mcv eski kasa toyota1999sw.kia rio hb gibi modeller olabilir ama mazdayı tam olarak tanımadan karar vermek istemiyorum.Herhangi bir araç konusundaki beklentilerim

Donanım şartdeğil  klima (belki)h.direksiyon,yere yüklüyken pek sürtmemesi,büyük bagaj,sağlamlık.en az 10 yıl sorunsuz kullanım.

Son olarak tecrübeli mazda kullanıcılarından talebim şudur,

Eger 2000 model bi astina alırsam parça sıkıntısı yaşarmıyım

7-8 yıl sonra elden çıkarabilirmiyim.

istanbul dışı ciddi bi hasar durumunda yedek parça bakımından pişman olacağım bi durum yaşayabilirmiyim.(çok şükür hiç yaşamadım ama yakınlarda biyere çektirip tamir ettirmekden söz ediyorum)

Lütfen yardım bu arcı tanımadan önyargılarla karar vermek istemiyorum.tipoya bile parçası pahalı diyen var sonuçta atarabası değil illaki maliyeti olucak

ama mazdalarda durum nedir.yaşanan sıkıntılar paylaşılırsa katlanmam gereken durumları daha rahat seçebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 3 sene önce evlenince araba almak için araştırmış ve 1.5 mtv avantajlı olmasına rağmen 1.8 astina almıştım. Araç darbeliydi bilerek aldım ancak 3 senedir SERVİSİNDE 10k-6 aylık bakımlarını yaptırdım ve zamanı gelen fren-triger-debriyaj-akü ağır bakımlarını da yaptırdım.

parça bulamadım sorunu olmadı. Memleketim aydın söke'de de servisi mevcuttu.

izmir'de büyük parça deposu var zaten.

yakıt olarak şuan 10-11 Tl tamamen şehir içi gaz (zavolli) yakıyorum rekorum otoban ağırlıklı şehir içi 90-140 aralığı hızla yazın 100km de 8.6 lt.

ben şimdi mazda 3 bakıyorum astinamın vizesi geliyor onu yaptırıp satacağım nasip olursa.

15000 Tl ye kadar güzel bir astina bulabilir hem spor hem ailecek kullanabilirsiniz.

ancak araba Japon arabası reno-dacialardan alçak.

99 golf e 17-20 bin lira istiyorlar astina donanımıyla fiyatıyla çok avantajlı kullanıcısı olarak tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...