Jump to content

2017 Mazda 3 İzlenim ve Kullanıcı Yorumları

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar. Dün aracım elime ulaştı. Kullanımı çok esnek. Beni rahatsız eden bir motor ya da ruzgar seside henüz olmadı. Belki kulaklarım ağır işitiyordur :). Bunun dışında yakıt olarak çok istediğim yerlerde değilim. Şuan 12 L civarı seyrediyor. Ancak zamanla düşeceğini umuyorum. Birde aktif sürüş ekranında sadece hız görünüyor. Ayrıca ekran renkli de değil. Onu nasıl yapacağım henüz öğrenemedim. İlk izlenimlerim bu kadar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Squall :

Selamlar. Dün aracım elime ulaştı. Kullanımı çok esnek. Beni rahatsız eden bir motor ya da ruzgar seside henüz olmadı. Belki kulaklarım ağır işitiyordur :). Bunun dışında yakıt olarak çok istediğim yerlerde değilim. Şuan 12 L civarı seyrediyor. Ancak zamanla düşeceğini umuyorum. Birde aktif sürüş ekranında sadece hız görünüyor. Ayrıca ekran renkli de değil. Onu nasıl yapacağım henüz öğrenemedim. İlk izlenimlerim bu kadar. 

Aracınız henüz daha çok yeni. Araca alışma süreciniz aşamasında, yüksek yakıt sarfiyatları çok normal. Bilmiyorum aracınızı her gün mü kullanıyorsunuz? Günlük ortalama kullanım mesafeniz, güzergah durumu (Rampa+tümsek+ışıklar+vs), trafiğin yoğunluk durumu, vs bir sürü etken faktör var. Ama İstanbul gibi keşmekeş bir şehirde kışın 8 litreleri yakalarsanız bence gayet makul değerlerdir..

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim. :nazar: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Squall :

İstanbul Beylikdüzünde kullanacagım çoğunlukla. 8 sanırım benzinliler için. Bende dizelde 6 litre civarını yakalarsam mutlu olacagım.

Evet ben aracınızı benzinli olarak varsaymıştım. 

Dizelse 7 litreyi bile bence çok kafaya takmayın derim.:fiuw:

Kış+Otomatik Vites+İstanbul Trafiği sonucunda 7 litre bile bence makul kalıyor.

Günlük kullanımda minimum 30-35 km yol kat ediyor olmalısınız ki. Sağlıklı bir yakıt sarfiyat analizi yapabiliyor olun. Öbür türlü 3-5 km yol gidip kontak kapat - tekrar dön vs. yakıt sarfiyatı artıyor.  Dizel CX-3 ve Mazda 3 olsun, bu Dpf rejenerasyon olaylarına çok çabuk giriyor, bu esnada da hem yakıt sarfiyatını arttırıyor hemde sesli çalıştırıyor. 

Bir Dizel Mazda 3 Kullanıcısı olarak, senelik kat ettiğiniz yahutta etmeyi planladığınız km'yi merak ettim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, İlhan :

Günlük kullanımda minimum 30-35 km yol kat ediyor olmalısınız ki. Sağlıklı bir yakıt sarfiyat analizi yapabiliyor olun. Öbür türlü 3-5 km yol gidip kontak kapat - tekrar dön vs. yakıt sarfiyatı artıyor.  Dizel CX-3 ve Mazda 3 olsun, bu Dpf rejenerasyon olaylarına çok çabuk giriyor, bu esnada da hem yakıt sarfiyatını arttırıyor hemde sesli çalıştırıyor. 

Bir Dizel Mazda 3 Kullanıcısı olarak, senelik kat ettiğiniz yahutta etmeyi planladığınız km'yi merak ettim.

+1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Squall :

Hayirli olsun araciniz. Araciniz 2017 uretimi mi, yoksa 2017 trafik cikisli mi. Anlattiklarinizdan anlasilana gore makyajsiz Mazda 3 var sizde. Ekran renkli degilse makyajsiz model, sadece hiz gorunuyorsa ve FOW, MRCC, LDW var ve kapali degilse de, power sense degil power araciniz var sanirim. Renki degilden kastiniz, gorunen hiz fontu beyaz mi yesil mi? Aktif surus ekranindaki diger bilgiler sense paketindeki ozellikler ile geliyor. Eger aktif surus ekranindaki rakamlar yesil ise, araciniz kuvvetle muhtemel 2016 power modeli.

Bir de aracin dizel oldugundan emin misiniz? :D benzinli Mazda 3 aracim 7,5 litre yaktigi zaman uzuluyorum ben. 12 litre acayip astronomik geldi bana. Ne dpf imis arkadas. Mumkunse aracinizin fotosunu paylasabilir misiniz bir de?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım an itibariyle 1000 km ye ulaştı. 250 km şehir dışı 750 km şehir içi.  Aracı alalı 16 gün falan oldu. Dizel otomatik aracım. Yakıt tüketimi ortalaması 6.1 civarında seyrediyor.

Günlük en az 40 km yol yapıyorum. Şehir dışı falan eklenince ayda sanırım 2000 km yol yaparım. Yılda nereden baksan 24 bin ekstra bir şeyler olursa 25 bin km yapar. Benzinli almaktansa Dizel araç almak mantıklı gibi geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

Ev iş arası eşimide bırakıp gitsem günde 20-25 km. Ancak bazı zamanlar İstanbulda gezmem gerekiyor işim gereği. Birde ailem Edirnede yaşıyor. Ayda bir mutlaka oraya gider gelirim. Muhtemelen yılda 13-17 arası olur km. 

Aslında ben benzinli aradım ama istediğim gibi bulamadım. Sonra bu denk geldi. Kısmet buymuş.

1 saat önce, Tarahumara :

Hayirli olsun araciniz. Araciniz 2017 uretimi mi, yoksa 2017 trafik cikisli mi. Anlattiklarinizdan anlasilana gore makyajsiz Mazda 3 var sizde. Ekran renkli degilse makyajsiz model, sadece hiz gorunuyorsa ve FOW, MRCC, LDW var ve kapali degilse de, power sense degil power araciniz var sanirim. Renki degilden kastiniz, gorunen hiz fontu beyaz mi yesil mi? Aktif surus ekranindaki diger bilgiler sense paketindeki ozellikler ile geliyor. Eger aktif surus ekranindaki rakamlar yesil ise, araciniz kuvvetle muhtemel 2016 power modeli.

Bir de aracin dizel oldugundan emin misiniz? :D benzinli Mazda 3 aracim 7,5 litre yaktigi zaman uzuluyorum ben. 12 litre acayip astronomik geldi bana. Ne dpf imis arkadas. Mumkunse aracinizin fotosunu paylasabilir misiniz bir de?

Teşekkürler öncelikle. Bugün kör nokta uyarıyı fark ettim. Turuncuya çalan sarı renkte. Araç 2017 ondan eminim çünkü el freni yok:) Valla belki benzinlidir ama ben motorin aldım ucuz diye :))Ben telefondan kullanıyorum forumu pc başına geçince eklerim fotograf.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Squall :

Ne kadara aldınız hocam araci

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, Squall :

Teşekkürler öncelikle. Bugün kör nokta uyarıyı fark ettim. Turuncuya çalan sarı renkte. Araç 2017 ondan eminim çünkü el freni yok:) Valla belki benzinlidir ama ben motorin aldım ucuz diye :))Ben telefondan kullanıyorum forumu pc başına geçince eklerim fotograf.

Eğer el freni yoksa makyajlı kasa. Aktif sürüş ekranı da haliyle renkli ama siz hep rakamları gördüğünüzden heralde beyaz gibi gelmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle hayırlı olsun benim araç 2017 model benzin pover sense donanımı malatyada kullanıyorum trafik yoğun sabah işe gidiyorum 9 km şehir içi 8.5 lt kışlık lastik hava 1 veya 2 derece ekrana gelince beyaz fonda renkli yazılar var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Şu an baktım 6.9 lt gösteriyor. Sanırım ben onu 6’nın altına indirebilirim.

Bu arada lastik basınç sensörü yandı. Yarın ona baktıracağım. Daha ikinci gün. Biraz garip. =)

ZO0p93.jpg

lbVpOQ.jpg

Squall tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Squall :

Teşekkür ederim. Şu an baktım 6.9 lt gösteriyor. Sanırım ben onu 6’nın altına indirebilirim.

Bu arada lastik basınç sensörü yandı. Yarın ona baktıracağım. Daha ikinci gün. Biraz garip. =)

Aracı aldığınızda ilk iş lastik basınçlarını ayarlamak olmalıydı. Yüksek basınçla gönderiyorlar, servislerin çoğu teslim ederken bakmıyor lastik havalarına.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, M.E.G :

Aracı aldığınızda ilk iş lastik basınçlarını ayarlamak olmalıydı. Yüksek basınçla gönderiyorlar, servislerin çoğu teslim ederken bakmıyor lastik havalarına.

Bilmiyordum. Firmada ki arkadaşa sordum birşey yapmam gerekiyor mu diye, yok biz bütün ayarlarını yaptık dedi.

Tam olarak ne yapmalıyım ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Squall :

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. :nazar:

Mustafa'nın da dediği gibi arac teslim alınır alınmaz bakılması gereken ilk şey lastik basıncıdır. Basınçları genelde çok ama çok yüksek ve birbirleri ile dengesiz olabiliyor. CX-3 testinde bunu tecrübe etmiştik. Aracı ilk aldığımızda bildiğiniz çekirge gibi zıplıyordu. :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arkadaşlar..

Uzun bekleyişler sonucunda aracımı (power sense D) bu hafta içinde teslim aldım.. 150 km kadar otoban ve şehir içi karma yol yapma sürecimde ki ilk izlenimlerim oldukça pozitif.. Araca bindiğiniz anda size vermiş olduğu kalite ve güven beklentilerinizi karşılayacak ölçülerde. Sürüşe başladığınız an vermiş olduğu keyif sizi arabadan inmenize bile müsade etmeyecek kadar sağlam profiller çizebiliyor. 120 km ye kadar rüzgar veya yol sesi asfaltın durumuna göre sizi kesinlikle rahatsız etmiyor. Lastiklerin 18 olması çok az da olsa konforu törpüleyebilir hissiyatı verebiliyor zaman zaman ama bu kabin içinde rahatsızlık vermiyor. Yol tutuşu ve virajlarda ki hakimiyet tok bir yapıda sizi araca bağlayıp güven içinde sürüşünüze ciddi destek sağlıyor. Heads Up Display içeriklerini tam olarak çözebilmiş değilim lakin ciddi anlamda dikkatinizin dağılmasını önleyip ekran bilgilerini çok net bir şekilde  yansıtabiliyor. Şimdilik sadece hız bilgisi ve şeritten çıkma bilgilerine şahit oldum ki gerçekten çok şaşırtıcı bir şekilde aracın şeritten çıktığı an direksiyon titremesiyle birlikte müdahale edip şeride aynı şekilde getiriyor. Ekranı renkli değil onu çözemedim malesef sadece beyaz olarak kalıyor ayrıca diğer bilgileri nasıl yansıtacağımı bilemiyorum. Arka kamera görüntüleri net bir şekilde park etmenize yardımcı oluyor. Farların çalışma prensibi gece sürüşünüzü daha keyifli hale getirip net bir görüş açısıyla yola hakim olmanızı sağlıyor. Mzd Connecti henüz çözebilmiş değilim ama ergonomisi açısından dikkatinizi dağıtmayacak kadar joystic yardımıyla oldukça keyifli. Zaman içinde araştırmalarım doğrultusunda bir çok uygulama ve güncellemelerle kullanılabilirlik olarak sizlerle bu konuda paylaşım yapmak istiyorum. Aracın iç kalite algısı sizi asla üzmeyecek ve beklentilerinizi karşılayacak şekilde koltuklarının oturma rahatlığıyla birlikte bir bütün halinde keyif vereceğinden şüpheniz olmasın. Alışagelmiş dizel motor sesini unutun artık! Benzinliyle bir farkı kesinlikle yok.. Yakıt konusunda henüz erken bir değerlendirme olmasın lakin kullandığım süre içinde sakin sürüşle birlikte şu an için ortalamam 6,3 olarak ekrana yansıyor ama zamanla kendini bulacak güzel değerler yakalayabileceğime inanıyorum.

Kullanmış olduğum süre içerisinde sizlere aktarabileceklerim şimdilik bu kadar arkadaşlar. Forum içerisinde arayıp da bulamadığım bir kaç detay konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. 

_ Kör nokta algılama ile aracımda bir ibare veya ayar göremedim en üst donanım olduğu için bayim var olduğunu söyledi.

_ Sürüşe başlama sonrası otomatik kapı kilitleme var mı?

_Araçtan inmeden bagajı açabilmek için bir düğme var mı?

_Heads Up Display ekran renklendirmesi mevcut mu?

iyi günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun. Kör nokta aktif ise orada araç varken hem aktif sürüş ekranında hem aynada beliriyor. Bende renklendiremedim. Arada kör nokta turuncu gibi bir renk alıyor ama neye göre anlamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...