Jump to content

2017 Mazda 3 İzlenim ve Kullanıcı Yorumları

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kör nokta uyarı sistemini görmeniz için, arkanızdan sağ veya soldan araçların yaklaşması gerek, her iki aynanın uç kısmında araç yaklaşma durumuna göre turuncu araç resimleri olan ışık yanmakta, o tarafa sinyal verdiğinizde sizi sesle uyarmakta. Yeni nesillerde aynadada ışıklı araç resmi görünüyormuş, diye yazıyor arkadaşlar. Ayrıca bizim araçlarda RVM tuşu ile aktif oluyor, yeni nesillerde bilmiyorum nasıl, aktif olunca devir saatimi yoksa kilometre göstergesindemiydi RVM renkli yazısı aktif olarak beliriyor. Aracınız hayırlı uğurlu olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Renegade :

Kör nokta uyarı sistemini görmeniz için, arkanızdan sağ veya soldan araçların yaklaşması gerek, her iki aynanın uç kısmında araç yaklaşma durumuna göre turuncu araç resimleri olan ışık yanmakta, o tarafa sinyal verdiğinizde sizi sesle uyarmakta. Yeni nesillerde aynadada ışıklı araç resmi görünüyormuş, diye yazıyor arkadaşlar. Ayrıca bizim araçlarda RVM tuşu ile aktif oluyor, yeni nesillerde bilmiyorum nasıl, aktif olunca devir saatimi yoksa kilometre göstergesindemiydi RVM renkli yazısı aktif olarak beliriyor. Aracınız hayırlı uğurlu olsun.

Aynada evet ışıklı turuncu bir araç uyarısı beliriyor. Ancak sürüş ekranında bazen turuncu bazen beyaz oluyor. O da mesafe ile alakalı ya da o an sinyal verdiğiniz zaman dikkat çekmek için turuncu oluyor olabilir. Onun dışında genelde beyaz tüm işaretler. 

Araç bir kez kendi kendine fren yaptı, sanırım o sırada ekranda brake yazısı belirdi ve yanlış görmediysem renkliydi. Yine yanlış görmediysem edirne yolunda time for break yazısı çıktı. O sorada benim yorulduğumu düşündü sistem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler arkadaşlar... Kör nokta uyari sisteminin calisma prensibine bugün ki denemelerim de şahit oldum. Aktif sürüş ekraninda sağ ve soldan yaklasan araca göre dalgalanma isareti cikti o an da varolan ayna da ayrica turuncu renkte bir arac isareti yanip söndü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Günaydın arkadaşlar.

Sabah farkettim 2. ve 3. vites farketmiyor, ayağı gazdan çekince fiyuvv tarzı ıslık gibi bir ses geliyor? Aracım dizel otomatik 

Aracı dinleyen biriyim daha alalı 20 gün oldu daha yeni araç 1200 km oldu, ilk defa bugün farkettim.

Bu ses normal midir? Sadece gazdan ayağı çekince anlık geliyor, gaza basınca ses kesiliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, M.E.G :

Turbo sesi gibi geldi. Gazdan çekince öter. Hatta o iş için blow off takıp ayağı gazdan çekince çuf çuf ses çıkmasını isteyenler var.  

Hocam bana da sanki gazdan ayağı çekince içeride kalan havayı tahliye ediyor gibi bir ses olarak geldi. Ama ilk defa sabah duyunca tedirgin oldum biraz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Can kocak :

Hocam bana da sanki gazdan ayağı çekince içeride kalan havayı tahliye ediyor gibi bir ses olarak geldi. Ama ilk defa sabah duyunca tedirgin oldum biraz.

Diğer dizel 3 kullanıcılarına da sormak lazım. Normalde duymamanız gerekir o sesi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Can kocak :

Günaydın arkadaşlar.

Sabah farkettim 2. ve 3. vites farketmiyor, ayağı gazdan çekince fiyuvv tarzı ıslık gibi bir ses geliyor? Aracım dizel otomatik 

Aracı dinleyen biriyim daha alalı 20 gün oldu daha yeni araç 1200 km oldu, ilk defa bugün farkettim.

Bu ses normal midir? Sadece gazdan ayağı çekince anlık geliyor, gaza basınca ses kesiliyor

O ses benzinlide bile var :) Test sırasında çok dikkatimizi çekmiş hatta hoşumuza bile gitmişti değil mi @Tarahumara ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Burak :

O ses benzinlide bile var :) Test sırasında çok dikkatimizi çekmiş hatta hoşumuza bile gitmişti değil mi @Tarahumara ?

Benzinlide olan vites geçişleri esnasında olan mı Burak abi? Bu gazdan ayağını çekince oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, M.E.G :

Benzinlide olan vites geçişleri esnasında olan mı Burak abi? Bu gazdan ayağını çekince oluyor.

Evet, bizim duyduğumuz ses şanzımandan geliyordu ama tarif o kadar benziyor ki odur diye düşündüm "fiuuvvv" :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kuvvetle muhtemel ayni sesten bahsediyoruz @Burak abinin dedigi gibi sanzimandan geliyor boyle bir ses. Ayagi gazdan cekince degil de, vites gecislerinde geliyor. Tam otomatik sanzimanlarda, genelde ayagi gazdan cekince vites yukseltiyor bilindigi uzere. Dar bir sokakta pencere acik giderken dinlenirse cok daha net duyulur ses. Her Mazda 3'de duydum ben bu sesi. Makyajlilarda cok daha belirgin. Sebebini bilmemekle birlikte normal oldugunu dusunuyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gazdan çeknce ses geliyor gaza basınca ses kesiliyor hocam. Normal gibi görünüyor ama içim rahat etmedi servisi aradım gelin bakalım dediler, saat 4 gibi servise götüreceğim arabayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı servise götürdüm arkadaşla surduk arabayı.

Gelen ses turbo da biriken havanın tahliye sesiymis. Islık gibi bir ses. 3 bin devirden sonra çalışması artan turbonun içinde biriken havanın dışarı cikmasiymis. Herhangi bir sıkıntili durum yok dedi. Zaten arabaya binmeden anlattigimda adam hep bu sesi duymuş gibi tepki verdi.

Vitesdeki bahsettiginiz sesi de sordum. Şasi numarasıni sordu Japonya'da üretilen araçlarda o ses yok ama Afrika da üretilen araçlarda vitesten öyle bir ses geliyor ama bizde ona bir çare bulamadık dedi.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Can kocak :

Aracı servise götürdüm arkadaşla surduk arabayı.

Gelen ses turbo da biriken havanın tahliye sesiymis. Islık gibi bir ses. 3 bin devirden sonra çalışması artan turbonun içinde biriken havanın dışarı cikmasiymis. Herhangi bir sıkıntili durum yok dedi. Zaten arabaya binmeden anlattigimda adam hep bu sesi duymuş gibi tepki verdi.

Vitesdeki bahsettiginiz sesi de sordum. Şasi numarasıni sordu Japonya'da üretilen araçlarda o ses yok ama Afrika da üretilen araçlarda vitesten öyle bir ses geliyor ama bizde ona bir çare bulamadık dedi.

Guzel sallamislar. Mazda’nin fabrikalari Meksika ve Japonya’da var. Afrika’da bir fabrikalari yok. Ayrica sanzimandan gelen ses hem Japonya uretimi araclarda hem de Meksika uretimi araclarda var.

• Beğen 1
  • Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Tarahumara :

Guzel sallamislar. Mazda’nin fabrikalari Meksika ve Japonya’da var. Afrika’da bir fabrikalari yok. Ayrica sanzimandan gelen ses hem Japonya uretimi araclarda hem de Meksika uretimi araclarda var.

2014 Japonya

2015 - 2016 ilk yarısı Meksika

2016 ikinci - Günümüze Japonya üretimi olan araçlar geldi Türkiye'ye ve tüm araçlarda var şanzımandan gelen o ses. Hatta 2017 model olanlar yani Japonya üretimi olanlarda biraz daha hissedilir.

Cidden iyi sallamış usta :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.wikizero.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvTGlzdF9vZl9NYXpkYV9mYWNpbGl0aWVzI0N1cnJlbnRfZmFjdG9yaWVz

Bilgi olsun diye paylaşıyorum.

Current factories

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki bu şanzımandan gelen ses tam olarak nasıl? Video aradım ama internette bulamadım. Benim videoyu çekip koymaya  çalıştım ama belli olmuyor zaten motor sesi dış ses derken arada kayboluyor ses ;) peki bu vitesten gelen Sürekli bir ses mı yani her vites değişiminde mı yapıyor? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Mutlu Tekir :

Afrikada var yani. Fakat tahminim BL kasayı orada Ford ile beraber üretmişlerdir belki.

Afrikadaki fabrika Ford'a ait ve sadece Mazda'nın BT-50 kamyonetlerini üretiyor. Mazda araçlarla bir alakası yok.

https://corporate.ford.com/company/plant-detail-pages/silverton-assembly-plant.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...