Jump to content

Smart MZD Player

patojenim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

26.01.2017 at 21:24, Holydao :

Sizinki calisirsa sistemi komple resetleyip yuklerim bastan artik...

3.0 ile film oynatma çalıştı ama ekran yansıtma yine çalışmadı, başka bir usb kullandım olmadı yine :/ farklı bir telefonda denemedim henüz ama kullananlar var.. Güncelleme beklemeye devam.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3.0 ile film oynatma çalıştı ama ekran yansıtma yine çalışmadı, başka bir usb kullandım olmadı yine :/ farklı bir telefonda denemedim henüz ama kullananlar var.. Güncelleme beklemeye devam.. 

Telefonu usb kablo ile bagladiginizda telefon soruyor ya ne islem icin baglamak istiyorsunuz diye, sarj icin, dosya aktarimi icin falan var. Ne seciyorsunuz orda ya da lukasz ne tavsiye ediyor?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar, telefon ekranını araca yansıttığınız zaman detaylı bilgilendirirseniz sevinirim. Kolay gelsin

E6833 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, dalgakıran :

Merhaba arkadaşlar, telefon ekranını araca yansıttığınız zaman detaylı bilgilendirirseniz sevinirim. Kolay gelsin

Takipteyim, bir gelişme olursa buradayım hemen.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet ama yeni paylaşım da ekran yansıtma ile ilgili bir gelişme yok.. Film oynatıcı üzerinde yoğunlaşmış.. Bir de para vermeden programı yükleyenlere sitem dolu paylaşımı vardı ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de para vermeden programı yükleyenlere sitem dolu paylaşımı vardı [emoji6]

Gördüm gördüm, çok utandım valla, aramızda kalsın [emoji30]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
23.01.2017 at 20:46, Holydao :

Selam,

verdiğiniz linkten android uygulamasını indirdim. Lukasz'ın sitesinden de 4.0 versiyonunu indirdim. Sitede belirtilen talimatlara göre USB'yi hazırladım.

USB'yi ön cam tarafındaki USB portuna taktığımda bir süre bekleyince mesaj ve araba görseli ekranda çıkıyor. Sonra android uygulamasını çalıştırıyorum. Ama android uygulamasının en altında  "Waiting for MazdaConnect system..." yazısı hiç değişmiyor. 5 dakika beklememe, farklı USB kablosu, farklı USB bellek ve hatta farklı android telefon ile denememe rağmen değişen bir şey olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam,
verdiğiniz linkten android uygulamasını indirdim. Lukasz'ın sitesinden de 4.0 versiyonunu indirdim. Sitede belirtilen talimatlara göre USB'yi hazırladım.
USB'yi ön cam tarafındaki USB portuna taktığımda bir süre bekleyince mesaj ve araba görseli ekranda çıkıyor. Sonra android uygulamasını çalıştırıyorum. Ama android uygulamasının en altında  "Waiting for MazdaConnect system..." yazısı hiç değişmiyor. 5 dakika beklememe, farklı USB kablosu, farklı USB bellek ve hatta farklı android telefon ile denememe rağmen değişen bir şey olmadı.

Bende de ayni durum mevcut. Lukasz daha once tweak ya da android auto yuklediyseniz calismama ihtimali yuksek demis, ben her ikisini de yukledim. Siz yuklediniz mi? Belki problem budur.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çalıştırdım sonunda.

Verdiğiniz linkteki android uygulamasıyla Lukasz'ın sitesindeki 4.0 versiyonunu USB 'de olunca, android uygulaması bağlanmıyor, "Waiting for MazdaConnect system..."  mesajı hiç değişmiyor. 

USB belleğe Lukasz'ın sitesinden 2.0 versiyonunu indirip yükledim ve çalıştı. 

USB bellekteki Movies klasöründeki videoları oynatıyor. Bir sonraki videoya otomatik geçmiyor. Video bitince sonraki videoyu manuel seçmek gerekiyor. 

Telefon ekranının araba ekranına yansıtılması, yani screen mirroring çalışıyor. En güzeline bu, telefondaki uygulamaları arabadaki ekrandan görmek süper.  Özellikle Google veya Yandex navigasyonun araba ekranına yansıması harika. Youtube ile klip izlemek bir başka keyif. 

Bugün itibariyle Google Store Türkiye hesabıyla android uygulaması satın alınamıyor. Umarım yakında Google Store Türkiye'de android uygulaması çıkar ve satın alabilirim. Böylece 4.0 versiyonunu kullanabilirim. Arabanın Connect sistemine zarar vermeyen böyle bir güzel uygulama geliştiren Lukasz'a da biraz para kazandırarak faydam olur. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, metsar :

Çalıştırdım sonunda.

Verdiğiniz linkteki android uygulamasıyla Lukasz'ın sitesindeki 4.0 versiyonunu USB 'de olunca, android uygulaması bağlanmıyor, "Waiting for MazdaConnect system..."  mesajı hiç değişmiyor. 

USB belleğe Lukasz'ın sitesinden 2.0 versiyonunu indirip yükledim ve çalıştı. 

USB bellekteki Movies klasöründeki videoları oynatıyor. Bir sonraki videoya otomatik geçmiyor. Video bitince sonraki videoyu manuel seçmek gerekiyor. 

Telefon ekranının araba ekranına yansıtılması, yani screen mirroring çalışıyor. En güzeline bu, telefondaki uygulamaları arabadaki ekrandan görmek süper.  Özellikle Google veya Yandex navigasyonun araba ekranına yansıması harika. Youtube ile klip izlemek bir başka keyif. 

Bugün itibariyle Google Store Türkiye hesabıyla android uygulaması satın alınamıyor. Umarım yakında Google Store Türkiye'de android uygulaması çıkar ve satın alabilirim. Böylece 4.0 versiyonunu kullanabilirim. Arabanın Connect sistemine zarar vermeyen böyle bir güzel uygulama geliştiren Lukasz'a da biraz para kazandırarak faydam olur. 

telefon ve android modelini öğrenebilir miyim? ben çok uğraştım ama maalesef çalıştıramadım ekran yansıtmayı. sanırım benim telden olmuyor. z3 compact android 6.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demo (v2) sürümünü indirdim. USB'deki yazılımla beraber çalıştı. Fakat tam sürüm (legal olarak) edinmedikçe ve Screen Mirroring'i kullanamadıkça çok bir espirisi olmayacaktır. Zira iki USB port'unu birden işgal ediyoruz.

Araç kameralarımdan biri USB'nin birindeydi. Bir çözüm bulmam gerek...

Devrim_MazdaConnect_20170315_145904.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 hours ago, Devrim Babacan said:

Bir çözüm bulmam gerek..

Böyle bir işlem yapabilirsiniz ek elektriğe ihtiyacınız varsa ya da çakmaklıktan ikili usb şarj aparatı takabilirsiniz.

R1bWLG.jpg

bkgn4d.jpg

r62oZM.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Devrim Babacan :

Demo (v2) sürümünü indirdim. USB'deki yazılımla beraber çalıştı. Fakat tam sürüm (legal olarak) edinmedikçe ve Screen Mirroring'i kullanamadıkça çok bir espirisi olmayacaktır. Zira iki USB port'unu birden işgal ediyoruz.

Araç kameralarımdan biri USB'nin birindeydi. Bir çözüm bulmam gerek...

Devrim_MazdaConnect_20170315_145904.jpg

USB'deki yazılımı değiştirmeden, sadece telefona demo sürümü yerine verilen linkteki android uygulamasını yüklerseniz screen mirroring çalışacaktır. Media Player'daki tek video oynatma kısıtlaması da kalkıyor. Ben tam sürüm Google Store Türkiye'ye gelene kadar bu şekilde kullanacağım. 

USB soketlerinin hepsinin dolu olmasını USB çoklayıcı alarak çözebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, metsar :

verilen linkteki

Legal, illegal ve emeğe saygı çerçevelerinden ötürü yanaşmamıştım ama sanki kullandığım her yazılımın lisansını alıyormuşum gibi ben de... :) Ama dediğiniz gibi Türkiye'de satışı başlayınca alınabilir. Teşekkürler.

Şimdi, Tarahumara :

Böyle bir işlem yapabilirsiniz ek elektriğe ihtiyacınız varsa ya da çakmaklıktan ikili usb şarj aparatı takabilirsiniz.

Çok teşekkürler. Bunu (ya da böyle bir şey) arıyordum ben de. Araç kameralarının çektiği akımı vs. hesaplamamam da gerekiyor değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar. Valla yazdıklarınızı oku du m ama pek bişey anlamadım [emoji20] sonuç itibariyle ekran yansıtmayı başardınız mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım evet. Uygulama yazarı, hala bazı problemler olduğunu iletiyor fakat şu an yapılıyor diye okudum ben de sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aktif kullanıma geçtiyseniz banada yok gösterirseniz sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• refig
      Yazan: refig
      2015 model Sedan Mazda 3 Power aracımın multimedia ekranı bir sabah çalışmamaya başladı. ekran açılıyor ve Mazda logosunda takılı kalıyor. Tuş kombinasyonu ile reset atmak ya da akünün eksi ucunu çıkarıp takmak bir işe yaramadı. Servis de ne olduğunu anlamadı. Başına bu durum gelen ve öneride bulunabilecek biri var mı? Zira ekran olmadan arabanın yarısını kullanamıyorum  Herhangi bir yazılım atma ya da dışarıdan müdahale yok. Apple Carplay yüklü. 
    • Burak
      Yazan: Burak
      Sıklıkla kullandığınız, Android Auto ile uyumlu favori uygulamalarınızı buradan paylaşabilirsiniz arkadaşlar. Böylelikle  yeni veya gelişen uygulamalardan birbirimizi haberdar edebiliriz.
    • ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • Nebuchednezzar
      Yazan: Nebuchednezzar
      Selam arkadaşlar,
      Konu başlığında da söylediğim gibi FW v59.00.502 ve daha yüksek sürümlerde CMU kilitlenmesi ve tweak yüklenememe probleminin çözümü hakkında bilgi alabilirmiyim. ID7  recovery scripts ile problem çözülüyormu. Şu an 56 sürümündeyim. 59 a yükseltmek için izlemem gereken adımları anlatabilirmisiniz. Ayrıca 59 a yükseltince navigasyon da sorun yaşarmıyım?Teşekkürler.
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...