Jump to content

Koyu Renkli Araçların Boya Parlaklığı - Temizliği Nasıl Sağlanır ?

Seriatsu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Resim çekip burada paylaşırsanız ,size yardımcı olabilirm.
çünkü mazda 12 yıl paslanmaya karşı garanti veriyor,taş izleri normaldir ama o taş izlerine yol açabilecek sebeb nedir bunu bilmek gerek ,fabrikasyon hatasımı yoksa genel bir hatamı.
bunu resimlerle yetkili servisimle konuşurum.ama şunu belirteyim.garanti şartları Ülkeden ülkeye değişebilir .tek değişmeyen kural bütün servisleriniz bakımlarınız mazda servisinde şart.avrupada taştan darbe olsa dahi garantilidir.!!!!
birde araçda full kasko var mı ? kasko şirketleri Türkiyede nasıl çalışıyor? bunları ödermi bir öğrenin derim ...

Ilk firsatta ceker atarim fotograflari fakat suan paslanma gibi bir durum yok. Sebep belli boyanin ve vernigin asiri ince ve gucsuz olmasi. Yurtdisi forumlarina bakarsaniz herkesin bu konuda sikayeti var zaten. Avrupayi bilmiyorum ama ingiltere de oyle bir durum yok. Kasko sirketleri ufak onarimlari bedelsiz karsiliyor fakat onlarin yapabilecekleri tek sey boyanmasini saglamak ama bu bir cozum degil malesef.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Tarahumara :

Ilk firsatta ceker atarim fotograflari fakat suan paslanma gibi bir durum yok. Sebep belli boyanin ve vernigin asiri ince ve gucsuz olmasi. Yurtdisi forumlarina bakarsaniz herkesin bu konuda sikayeti var zaten. Avrupayi bilmiyorum ama ingiltere de oyle bir durum yok. Kasko sirketleri ufak onarimlari bedelsiz karsiliyor fakat onlarin yapabilecekleri tek sey boyanmasini saglamak ama bu bir cozum degil malesef.

haklısınız.

tek çözüm karbon folie

IMG_0501.JPG

IMG_0502.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Tarahumara :

Senin arac kırmızı birde. Mazda kırmızı konusunda çok iddialı. Renk çok hoş duruyor. Fakat boyatma konusu biraz sorun olabilir. Bildiğim kadarıyla 4 kat boya (cilalar dahil) var. Rengi tutturmalari yetenek işi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

haklısınız.
tek çözüm karbon folie

Karbon folie degil de seffaf folyoyu tercih ederim. Fake karbon gorunumu itici geliyor malesef. Direksiyon ve kapi kollarinda yeterince var zaten.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Tarahumara :

Karbon folie degil de seffaf folyoyu tercih ederim. Fake karbon gorunumu itici geliyor malesef. Direksiyon ve kapi kollarinda yeterince var zaten.

tabiki o zevke göre değişir.

şeffaf bizim buralarda pek kullanılmıyor malesef

burada daha çok karbonlar yapılıyor ve sadeside var şekilsiz.istediğiniz renk yapılıyor.ama masraflı olduğu kadar işcilk gereken bir uygulama 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabaya bolca cila atıp zaman zaman pasta attırmak gerekiyor. :) Bir yıkamacıda arabanızın başında bekleyip fırça sürdürmemek ve köpüklü yıkama sadece yaptırmanız gerekiyor. Tabi kılcal çizik vs. takıntınız yoksa normalde yıkama yaptıra bilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 hour ago, Ali said:

Arabaya bolca cila atıp zaman zaman pasta attırmak gerekiyor. :) Bir yıkamacıda arabanızın başında bekleyip fırça sürdürmemek ve köpüklü yıkama sadece yaptırmanız gerekiyor. Tabi kılcal çizik vs. takıntınız yoksa normalde yıkama yaptıra bilirsiniz. 

Canımı sıkan da bu zaten. Aracı aldığımdan beri sadece kendim yıkadım arabayı. Bir kere bile fırça değdirmedim. Periyodik olarak cila da yapıyorum. Temizlik takıntım var biraz. Öyle detaylı temizliyorum ki benzin alırken 2 defa hayırlı olsun diye ilk defa benzin alıyorum zannedip bahşiş isteyen oldu. Şakam yok yani temizlik konusunda.

L3JaqJ.jpg

r9qQGB.jpg

7vOkjm.jpg

PMRqjv.jpg

MJzEj6.jpg

mLVPQR.jpg

B2VMqg.jpg

EJ7YXA.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Tarahumara :

Canımı sıkan da bu zaten. Aracı aldığımdan beri sadece kendim yıkadım arabayı. Bir kere bile fırça değdirmedim. Periyodik olarak cila da yapıyorum. Temizlik takıntım var biraz. Öyle detaylı temizliyorum ki benzin alırken 2 defa hayırlı olsun diye ilk defa benzin alıyorum zannedip bahşiş isteyen oldu. Şakam yok yani temizlik konusunda.

L3JaqJ.jpg

r9qQGB.jpg

7vOkjm.jpg

PMRqjv.jpg

MJzEj6.jpg

mLVPQR.jpg

B2VMqg.jpg

EJ7YXA.jpg

Maşallah. Gerçekten ilk günkü gibi görünüyor. eline sağlık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ne yalan soyleyeyim, ailecek imrenerek takip ediyoruz sizin arabayı [emoji4]

Ama bu titizliginiz sebebi ile ömrünüz kisaliyor gibime geliyor... [emoji13]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 minutes ago, Holydao said:

Valla ne yalan soyleyeyim, ailecek imrenerek takip ediyoruz sizin arabayı emoji4.png

Ama bu titizliginiz sebebi ile ömrünüz kisaliyor gibime geliyor... emoji13.png

Sağolun. Bana da öyle geliyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok net olmadı ama taş izlerinden bazılarının fotoğrafını çektim.

l36jAb.jpg

VP1ajr.jpg

nj3M4l.jpg

Sonuncu fotoğraftaki izi güzel rötüşleyemedim ve baz metal gözüküyor hala. Böyle kalırsa paslanma ihtimali yüksek gibi. Direk güneş vurmadığı ve yakından bakılmadığı sürece anlaşılmıyor ama yine de olduklarını bilmek rahatsız edici.

vXv536.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu da benden olsun titiz arkadaşlara 

iki stop da yıkandı kurulandı..

Sol stop'a  plastx  cila yapıldı..  

Gözle görülür Biraz fark var.. Tavsiye ederim. 

20160916_174113.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vallahi ben Ankarada Sk bayisinin yanında hemen anlaşmalı bir yer vardı temizlik konusunda bizde biraz "pimpirikliyiz". 

Araba yıkanırken adamla birlikte yıkarız :D

Neyse o anlaşmalı yerde seramik koruma yaptırdık cidden kir leke tutmuyor ve siyah bir Cx-3 vardı normalde siyah araba sevmem yazın çok sıcak oluyor diye ama adamlar öyle bir seramik kaplama yapmış ki içimi karartan siyahın hoşuma bu kadar gideceğini düşünmezdim.

1 hafta sonra Sk'ya gittim birşey danışmak için o araba aynen orda duruyordu merak edip sordum araç kullanıldı mı diye 1 kere bile oynatmamışlar aracı. Keza kendi aracımda ilk günkü gibi hala o kadar yağmur kar buz tertemiz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

memleketinizin kıymetini bilin 

bıralarda öyle temiz araba olmaz 

tuz buzdan geçilmez...resim eklemek isterdim ama boyut fazla olduğu için ekleyemedim ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, EMperOR :

memleketinizin kıymetini bilin 

bıralarda öyle temiz araba olmaz 

tuz buzdan geçilmez...resim eklemek isterdim ama boyut fazla olduğu için ekleyemedim ;) 

Fazla sürmez akşam eve gidene kadar temiz. sonrası malum konu başlığı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, S.Halilduru :

Araç brandası kullanıyorum ben ara ara. Uzun süre kullanmadığımdan dolayı yeni yıkamalarda branda çekiyorum.

Aynen bende branda kullanıyorum. bulunduğum ortam nedeniyle havada raspa tozları ve boya tozları oluyor.

yıkadığım ilk iki gün branda çekiyorum.. işe giderken kullandığım için sabah akşam kapatmak bazen zor geliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bugün altunizade Ziebart'a gittim şeffaf kaput koruma fiyatı ve bilgisi almak için. Adam 1300 tl deyince, o paraya öküz alırım, artan paraya da yeni bir kaput alırım deyip çıktım. Dehşet saçma bir para değil mi kaput filmli için?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Tarahumara :

Bugün altunizade Ziebart'a gittim şeffaf kaput koruma fiyatı ve bilgisi almak için. Adam 1300 tl deyince, o paraya öküz alırım, artan paraya da yeni bir kaput alırım deyip çıktım. Dehşet saçma bir para değil mi kaput filmli için?

Ziebart tuzlu olduğu kadar kaliteli. Ben aracımı 2.el almıştım ve kaputun ön bölümünde tahminen 1 yıldan fazladır duran Ziebart şeffaf film vardı (aracın belirli başka bölümlerinde de ziebart etiketlli filmler olduğundan ziebart olduğuna eminim). Zamanında çizik almış bir bölgesi bulunuyordu (mutemelen bir yere dokunmuşlar, kaputun ezilmesine ramak kalmış). Yaklaşık 1 yıl boyunca sökmeden ben de kullandım. Sonra bir gün cila felan yaparken canım sıkıldı biraz da meraktan sökmeye başladım. Hayatımda gördüğüm en kaliteli film sanırım o filmdi. Kocaman film tabakası kalınlığına ve muhteşem sağlamlığına rağmen (iki kolumla çektim sökerken) inanılmaz esneklikle, tek bir leke dahi bırakmadan söküldü...

Burada  daha da önemli olan film söküldükten sonraki kısım. Film yarım parça halinde kaputa yaptırıldığı için filmli alan ile filmsiz alan arasında net bir çizgi ile ayrılan yıpranmış ve yıpranmamış görünüm oluştu. Yıpranmış kısıma bolca Sonax pasta ve cila uygulamama rağmen ilk bir kaç ay yok olmadı. Sonra zamanla %90-95 oranında yok olsa da yakından bakınca halen görünmekte. Yani size tavsiyem film çektirmek isterseniz mutlaka kaliteli bir materyal kullanarak yaptırınız. Ayrıca yaptıracağınız bölge mutlaka kaplanacak bölgenin tamamı olsun. (Örn:  ön tampon ise tamponun tamamıı, ön kapu ise kaputun tamamı, sağ çamurluk ise sağ çamurluğun tamamı gibi...)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...