Jump to content

Mazda CX-3 2000 Devirden Sonra Uğultu, Üfleme Sesi

SafaTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar bugün yine Ankara Trabzon uzun yolunda ilen 6.viteste 2 bin devir çizgisinin bir üstündeki çizgide gaz verip çektikçe bir uğultu üfleme sesi geliyor. 

Alt devirlerde anş gaz verip çekmede bu ses olmuyor. 

Aklıma ilk gelen yüksek basınçlı turbonun ani gazdan çekişte havayı sıkışmasını tahliye etmesi gibi geldi. 

Özellikle o devirlerde sık kullanan abilerim kardeşlerim sizlerde de bu ses oluyor? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Turbo sesi normaldir. Dizel motor kullanma kurallarını takip ediyor musun? Sadece 2000 devirde mi yapıyor? Bir de bakım şu sıralar yapıldıysa hava filtresi tam oturmamış olabilir kontrol etmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Turbo sesi normaldir. Dizel motor kullanma kurallarını takip ediyor musun? Sadece 2000 devirde mi yapıyor? Bir de bakım şu sıralar yapıldıysa hava filtresi tam oturmamış olabilir kontrol etmekte fayda var.

Ben dizel araç dışında araç kullanmadım. O yüzden dizel kullanımını sık sık bakarım. Çocukken babamın bi focusu vardı benzinli olarak biraz onu kullandım(kaçırırdım, evde denemeyin :D). Sonrada hep dizel araç kullandık yani tecrübeliyim o konuda. Araç 2 ocakta "0" olarak yola çıktı. Sadece yağlarını değiştirdiler. 

Hava filtresi her devirde yapmalı hatta genelinde yapar diye düşünüyorum. 

Turbo sesi evet normaldir ama bu kadsr belirgin olarak gelmesi enteresan. Yakıt Pompası, yakıt filtresi olayı var bu araçlarda onun sesi tam olarak nerelerde geliyor hatırlayamadığım için yeni bir konu açtım. 

Evet 2 bin devir üstünde gaz kesip bastıkça oluyor ses. Yıllardır Turbolu araç kullanırım standart binek araçlarda böyle geldiğini duymadım. Arkadaşta Evo vardı onun turboda Blow-of Valf vardı. Onda geliyordu. Bana Turbo üflemesi gibi geldi ama diğer Cx-3 lerdede o devirlerde varsa bu problem yüksek basınçlı turbo ile alçak basınçlı turbo arasındaki geçişe vericem o sesi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çift turbo değil cx3, geometrik tek turbo. Geçişi yok birbirine dolayısıyla. 

Turbonsesini araç içinden kolay kolay duyamazsınız. Ciddi bir üfleme vardır ki duyuyorsunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, M.E.G :

Turbonsesini araç içinden kolay kolay duyamazsınız. Ciddi bir üfleme vardır ki duyuyorsunuz.

Bu üfleme sesini ben de test sırasında duymuştum Mazda 3 Dizel testinde. @İlhan , @Zealot size de söylemiştim hatırlıyor musunuz ? Duyulabilen ama bir süre sonra alışılan bir sesti. Hatta bir süre sonra tamamen dikkatimizden çıktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Burak :

Bu üfleme sesini ben de test sırasında duymuştum Mazda 3 Dizel testinde. @İlhan , @Zealot size de söylemiştim hatırlıyor musunuz ? Duyulabilen ama bir süre sonra alışılan bir sesti. Hatta bir süre sonra tamamen dikkatimizden çıktı.

Ben de sürdüm ama ses falan duymadım testte abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, M.E.G :

Belirli bir devir aralığında oluyordu Mustafa, dedim ya çok duyulabilen bir ses değil ama duymuştum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, M.E.G :

Evet çift turbo değil zaten BiTurbo olarak geçiyor bunlar sanırım. Çünkü Caddy'de değişken geometrili turbo var ama tek kanal. bunda 2 ayrı kanal var. Biri alçak devir biride yüksek devir. Keza aracın lineer olarak hızlanmasını buna bağlıyorum. Ama yinede daha net bilgsi olan aydınlatabilir benim bildiğim ve görsellerden anladığım buydu.

14 dakika önce, Burak :

Uzun yolda genelde 100 Km/h halinde seyredebiliyorum malum kış ve yollar buzlu. Bu kilometrede devir 2k altında kalıyor yaklaşık olarak 1900 civarı. Benzinli gibi çalışıyor gram ses yok. 110-120 de bu uğultu,üfleme başlıyor. Gaz kesip gaza basıp devam edince oluyor. Test ettiğiniz araçta da durum bu şekilde miydi abi ? Sesi acayip Turbo üflemesine benzetiyorum bu benim kulağımın hassaslığı ile ilgili. Diğer CX-3 kullanıcılarından da yaşayıp neden bulmuş farklı neden bulmuş varsa aydınlatmaları güzel olur çünkü arabaya kendi sağlığımdan daha titiz davranan bir adamım. Beni öldürsünler çizsinler canımı ciğerimi alsınlar arabama dokunmasınlar öyle bir sevda :D 

9 dakika önce, Burak :

Belirli bir devir aralığında oluyordu Mustafa, dedim ya çok duyulabilen bir ses değil ama duymuştum.

aynen abi çok net duyulabilen bir ses değil ama alt devirin üstün sessizliğinden sonra o ufakta olsa uğultu benim gibi kulağı hassas olanlar duyabiliyor. Müziklede ilgilendiğim için ses ayrımını az çok yapabiliyorum ama bu uğultular bir çok farklı nedenlerden olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@SafaTR o hızlarda biz Mazda 3 Dizel'de daha çok rüzgar sesi almaya başlıyorduk, özellikle sağ arkadan. Benim dediğim üfleme genelde düşük hızlarda duyulabilen bir sesti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, M.E.G :

Ani hızlanmada olmuyor mesela 100 civarındasınız köklediniz(vites düşmeden) o ses oluşmuyor. gazı bıraktınız normal seyir etmek istiyorsunuz ses başlıyor. gaza tekrar dokunup tekrar çekince de gidiyor.

2 dakika önce, Burak :

@SafaTR o hızlarda biz Mazda 3 Dizel'de daha çok rüzgar sesi almaya başlıyorduk, özellikle sağ arkadan. Benim dediğim üfleme genelde düşük hızlarda duyulabilen bir sesti.

Hız önemli değil abim yani yine düşük hız 2000-2300 devir aralığında normal kullanımda oluyordu. belki zor bir soru olacak hatırlaması için ama gelen sesin devir aralığını hatırlıyor musun acaba ? yada videoda bu sesi yakalayabilir miyiz ki ? belki videonun editlenmemiş halinde bakabiliriz imkanımız varsa ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, SafaTR :

Evet çift turbo değil zaten BiTurbo olarak geçiyor bunlar sanırım. 

Bi turbo olanlar 175 lik 2.2 ler. Cx3 turbo sadece.

Biturbonun anlamı zaten ayrı ayrı çalışan çift turbo demek ;) 

Bu arada ek bilgi;  twin turbo da çift turbodur. Fakat twin turboda ayrı ayrı çalışmazlar turbolar beraber çalışırlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, M.E.G :

Bi turbo olanlar 175 lik 2.2 ler. Cx3 turbo sadece.

Biturbonun anlamı zaten ayrı ayrı çalışan çift turbo demek ;) 

Bu arada ek bilgi;  twin turbo da çift turbodur. Fakat twin turboda ayrı ayrı çalışmazlar turbolar beraber çalışırlar...

Evet çalışma prensipleri farklı az çok biliyorum bizim modifiyecilerden teşekkürler :D 4 silindirli bir araç için, Biturbo yine 4 silindir beslerken, Twin Turbo her 2 silindir için ayrı ayrı konuluyor. Quad Turbolar da var ama "Fantezi"... :D O değilde bu sesi napacaz be abim havası sıkışıyorsa gidyeim blowof alayım bir tane taksınlar serviste :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, SafaTR :

Evet çalışma prensipleri farklı az çok biliyorum bizim modifiyecilerden teşekkürler :D 4 silindirli bir araç için, Biturbo yine 4 silindir beslerken, Twin Turbo her 2 silindir için ayrı ayrı konuluyor. Quad Turbolar da var ama "Fantezi"... :D O değilde bu sesi napacaz be abim havası sıkışıyorsa gidyeim blowof alayım bir tane taksınlar serviste :D 

Kardeşim biliyorsun neden biturbo geçiyor diyorsun :D Ben turbo sesine çok dikkat ederim, sadece turbo değil en ufak sesi dinlerim... Dizelin sesini çok merak ediyordum bastım, sabit hızda gittim, hızlandım bastım çektim gaza hiç birşey duymadım...Bence içine yatması açısından servise götürüp kayıt oluştur. Baksınlar, araştırsınlar daha yeni araç turbo neden üflesin. Kaputu açıp gaza basıp çektin mi? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, M.E.G :

Kardeşim biliyorsun neden biturbo geçiyor diyorsun :D Ben turbo sesine çok dikkat ederim, sadece turbo değil en ufak sesi dinlerim... Dizelin sesini çok merak ediyordum bastım, sabit hızda gittim, hızlandım bastım çektim gaza hiç birşey duymadım...Bence içine yatması açısından servise götürüp kayıt oluştur. Baksınlar, araştırsınlar daha yeni araç turbo neden üflesin. Kaputu açıp gaza basıp çektin mi? 

bin bilsende bir bileni dinle derler abim :D Skyactiv 1.5 içinde biTurbo diyen forumlar var. doğru yanlış aklımda öyle kalmış :D Birkaç şey deneme aklıma geldi ama işlerim dolayısı ile ve 850 km yol gittikten sonra performans veya diğer durumlar içinde herhangi bir problem olmayınca dedim sabaha kalsın. yarın sabah ısındırdıktan sonra deneyeceğim. En azından kullanıcı olarak servise de bilinçli olarak gitmek faydalı oluyor. oyüzden şunlarıda bir dene diyebileceğiniz herşeye açığım abim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, SafaTR :

bin bilsende bir bileni dinle derler abim :D Skyactiv 1.5 içinde biTurbo diyen forumlar var. doğru yanlış aklımda öyle kalmış :D Birkaç şey deneme aklıma geldi ama işlerim dolayısı ile ve 850 km yol gittikten sonra performans veya diğer durumlar içinde herhangi bir problem olmayınca dedim sabaha kalsın. yarın sabah ısındırdıktan sonra deneyeceğim. En azından kullanıcı olarak servise de bilinçli olarak gitmek faydalı oluyor. oyüzden şunlarıda bir dene diyebileceğiniz herşeye açığım abim. 

Sesi duymadığım için çok fazla yorum yapamam kardeşim. Ama gaza yüklendiğinde ıslık şeklinde ötmüyorsa çok büyük problem yoktur. Yine de kontrol ettirmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Servet :

O devirlerde bende ön sol gibi bir ses ara ara geliyor, önemsemiyorum. Arabayı dinlemek kötü birşey :)

Zaten bizim gibi ses dinleyenlere hiç huzur yok :D  Sürekli bir tedirginlik bir stres, sür arabayı keyfini çıkar .. Yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çift turbo değil , bi, twin, di veya diğer dillerdeki iki anlamında her hangi bir turbo yok :) geometrik turbo var, ve tüm devirlerde yeterli hava basabiliyor bence. Gaz bas-çek ani olarak yapıyorsanız muhtemelen turbo da buna ayak uydurmaya çalışıyor. Hava ile de çalıştığı için eser bir ses gelmesi normal. Bazı araçlarda ikarus gibi çakışan dizel motorlar var, ben duymama rağmen başım şişiyor [emoji1] bu kadar küçük seyleri büyütürseniz sorunlar da büyür :) sakınılan göze comak batar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, Fotifoti :

Çift turbo değil , bi, twin, di veya diğer dillerdeki iki anlamında her hangi bir turbo yok :) geometrik turbo var, ve tüm devirlerde yeterli hava basabiliyor bence. Gaz bas-çek ani olarak yapıyorsanız muhtemelen turbo da buna ayak uydurmaya çalışıyor. Hava ile de çalıştığı için eser bir ses gelmesi normal. Bazı araçlarda ikarus gibi çakışan dizel motorlar var, ben duymama rağmen başım şişiyor emoji1.png bu kadar küçük seyleri büyütürseniz sorunlar da büyür :) sakınılan göze comak batar.

Mesele büyütmek değil abim yani herkeste turbo ses yapıyorsa amenna. sadece benim aracımda yapıyorsa problemdir götürüp değiştiricem yani. zaten turbo olduğu konusunda da net değilim yani evet ses çok turbo sesine benziyor ama bilemiyorum yani :D Senin guzuda var mı 2k rpm den sonra böyle bir ses abim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesele büyütmek değil abim yani herkeste turbo ses yapıyorsa amenna. sadece benim aracımda yapıyorsa problemdir götürüp değiştiricem yani. zaten turbo olduğu konusunda da net değilim yani evet ses çok turbo sesine benziyor ama bilemiyorum yani [emoji3] Senin guzuda var mı 2k rpm den sonra böyle bir ses abim ?

Korkarım ben duymirem [emoji12] duyamirem yani. Bir problem olduğunu sanmıyorum , yine de istersen servise sor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...