Jump to content

Mazda CX-3 2000 Devirden Sonra Uğultu, Üfleme Sesi

SafaTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün SK'dan Servis müdürü Volkan Bey ile görüştüm. CX-3 lerde çift egzoz olduğu için belli bir devir aralığında(bahsettiğim devir aralığı) egzoz valfi veya vanasının tam açılmadığını o  yüzden de ses yaptığını açıkladı. Problem olmadığını o ses duyulduğununda gazdan ayak çekip bir daha basmak gerekiyormuş. Sürekli gelen bir şikayetmiş araştırmışlar ve problem olmadığını standart çalışma prensibinde olduğunu söylediler. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çift çıkış olması dekorasyon. Egzos hattında vana var ve bu dpf için. O açılmaz ise zaten araba boğulur. Bakalım bu işin altından ne çıkacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Servet :

Çift çıkış olması dekorasyon. Egzos hattında vana var ve bu dpf için. O açılmaz ise zaten araba boğulur. Bakalım bu işin altından ne çıkacak

Çift egzoz dekorasyon değil abim benim aracın 2 egzozundan da hava geliyor. Birşey çıkacağını sanmıyorum. Videoda izledim bu kısım mekanik olarak gerçekleşiyor o yüzden oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Servet :

Öyle değil, manifold hattından tek hat geliyor son susturucu sonrası çift yapılmış. V8 değilki bu alet :)

Aynen abi ama 2 uçta çalışıyor yani onu demek istedim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tek hat son susturuca da ikiye ayrılıyor. tamamen görsellik. farklı bir amacı yok. 

bahsi geçen durum ben aracı aldığımdan beri var. yakıt filtresinin sesi 1700 rpm de pik yaptığı için 2000 devir sonrası gelen sese henüz sıra gelmemişti :)bununla ilgili japonya da araçlar geri çağrılıyordu diye hatırlıyorum. çok da emin olamadım epey eski bir konu bu. tabi bu geri çağrılma olaylarını mazda türkiye pek önemsemediğinden araçlar mazot + hayır duası ile iman gücü alıp çalışıyor. ( şimdilik ) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, jackjoker :

tek hat son susturuca da ikiye ayrılıyor. tamamen görsellik. farklı bir amacı yok. 

bahsi geçen durum ben aracı aldığımdan beri var. yakıt filtresinin sesi 1700 rpm de pik yaptığı için 2000 devir sonrası gelen sese henüz sıra gelmemişti :)bununla ilgili japonya da araçlar geri çağrılıyordu diye hatırlıyorum. çok da emin olamadım epey eski bir konu bu. tabi bu geri çağrılma olaylarını mazda türkiye pek önemsemediğinden araçlar mazot + hayır duası ile iman gücü alıp çalışıyor. ( şimdilik ) 

İşte o yakıt filtresi ile karıştırmamak adına yeni konu açtım fakat öğrenmiş oldum açıklama da mantıklı geldi o yüzden dert etmiyorum şuan olursa hesaplaşırım çünkü ben kullanıcı olarak bunu sordum problem yok dedi olağan dedi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
28.01.2017 at 21:46, SafaTR :

Evet çift turbo değil zaten BiTurbo olarak geçiyor bunlar sanırım. Çünkü Caddy'de değişken geometrili turbo var ama tek kanal. bunda 2 ayrı kanal var. Biri alçak devir biride yüksek devir. Keza aracın lineer olarak hızlanmasını buna bağlıyorum. Ama yinede daha net bilgsi olan aydınlatabilir benim bildiğim ve görsellerden anladığım buydu.

Uzun yolda genelde 100 Km/h halinde seyredebiliyorum malum kış ve yollar buzlu. Bu kilometrede devir 2k altında kalıyor yaklaşık olarak 1900 civarı. Benzinli gibi çalışıyor gram ses yok. 110-120 de bu uğultu,üfleme başlıyor. Gaz kesip gaza basıp devam edince oluyor. Test ettiğiniz araçta da durum bu şekilde miydi abi ? Sesi acayip Turbo üflemesine benzetiyorum bu benim kulağımın hassaslığı ile ilgili. Diğer CX-3 kullanıcılarından da yaşayıp neden bulmuş farklı neden bulmuş varsa aydınlatmaları güzel olur çünkü arabaya kendi sağlığımdan daha titiz davranan bir adamım. Beni öldürsünler çizsinler canımı ciğerimi alsınlar arabama dokunmasınlar öyle bir sevda :D 

aynen abi çok net duyulabilen bir ses değil ama alt devirin üstün sessizliğinden sonra o ufakta olsa uğultu benim gibi kulağı hassas olanlar duyabiliyor. Müziklede ilgilendiğim için ses ayrımını az çok yapabiliyorum ama bu uğultular bir çok farklı nedenlerden olabiliyor.

aynısı benim aracımda da oluyor benimde aklıma takılıyordu servise götürmeyi düşündüyordum bi tek bende mi oluyor önceden de dizel araç kullanıyordum böyle bir motor sesiyle karşılaşmamıştım tedirgin oldum. sanırım bu modellerde motor devirleriyle alakalı bir durum. özellikle soğuk havalarda motor ısınması sürecinde motor sesi bayağı gürültülü geliyor ve ek olarak değişik değişik sesler geliyor, sanki ciğerlerini üşütmüş de hırıltı yapıyor :) yinede bir servise uğramayı düşünüyorum sıfır araçta böyle sesler normal mi diye .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar bu ıslık sesi konusunda bende 5000 km dır cx 3 kullanicisiyim.araci alırken farketmedim.ancak ıslık ve üfleme sesi dikkatli dinleyince her devirde geliyor.klima açıkken gaza basmadan da geldiğini fark ettim.oturdugum yer itibari ile mepaz a götüreceğim.insallah hava filtresi vs çıkar.garanti süresi hala var ancak garantiden bir şey değiştirmek zor gibi geliyor bana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

bugün aracımı üfleme sesi nedeniyle mersin derya otomotive bıraktım.turbo değişecek dediler.15 20 gün araç serviste kalacakmış.daha önce bu nedenle turbo değiştiren varmı.birde bekleme süresi neden bu kadar uzun acaba?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...