Jump to content

Traş Makinesi Tavsiyesi

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Traş makinesi kullanan üyelerimiz tavsiye verebilirler mi acaba? Şarjlı olanları var, direkt elektrikle çalışanları var, yuvarlak başlıklı olanları var, düz başlıklı olanları var. Islak çalışabilenleri, kuru çalışanları var. 100 TL'ye de var, 700 TL'ye de. Var oğlu var, insanın kafası karışıyor. Ne önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstadım sürekli seyahat eden birisiysen eğer şarzlı olanlardan almanı tavsiye ederim. Ben bu zamana kadar 3 adet Philips kullandım. Traş makinesiyle traş olmak biraz alışkanlık istiyor. Bir arkadaşım en pahalı makineden aldı sonrada alışamadı ve kullanmıyor. Hassas bir cildin yoksa eğer en ucuz 3 yuvarlak başlıklı Philips bile ihtiyacını karşılayacaktır. Hassas bir cildin varsa daha ergonomik başlıklı , ıslak traş olabildiğin veya losyonlu modellerden terci edebilirsin. Zaten piyasada en çok bilinen Philips ve Braun. Bu iki marka dışında ürünler olsa da tavsiye edebileceklerim bunlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sürekli seyahat eden birisi değilim, evde veya iş yerinde kullanacağım. cildim hassas diyebilirim, tavsiyenize göre ıslak veya losyonlu olanlara yöneleceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2 tane kullanıyorum. Biri philips diğeri braun. Braun yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum arıza vermedi ve hala ilk günki gibi çalışıyor. Philipsi 0.5 almak için kullanıyorum sonra braun ile sıfır. Cildim çok hassas.

Bu arada traş makşnaları düzdür yuvarlak olmaz :D 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hassas ciltler için ideali ve aslında tüm ciltler için ideali;

Fırça, traş sabunu, traş bıçağı üçlüsüdür.

Fırça ile cilde yapılan o dokunuşlar aynı zamanda masaj etkisi yapmaktadır. Aynı yaşlarda olan kadın ve erkek cildine bakarsanız ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır.

Zaman konusunda ise makine ile arasında çok fark olduğunu sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nasıl traş olacağına bağlı hergün sıfır sakal diyorsanız farklı makine hafif kirli sakal olacaksa farklı makine..ben günlük traş olmuyorum 2 haftada 1 falan anca traş olurum işyerinde sakal sorunum yok severimde sakallı gezmeyi...bence braun dan şaşmayın derim elimde günlük traş için philips var losyonlu ıslak kuru ben kullanamadım..braun var çok memnunum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, M.E.G :

Ben 2 tane kullanıyorum. Biri philips diğeri braun. Braun yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum arıza vermedi ve hala ilk günki gibi çalışıyor. Philipsi 0.5 almak için kullanıyorum sonra braun ile sıfır. Cildim çok hassas.

Bu arada traş makşnaları düzdür yuvarlak olmaz :D 

1 dakika önce, Fatih_ :

nasıl traş olacağına bağlı hergün sıfır sakal diyorsanız farklı makine hafif kirli sakal olacaksa farklı makine..ben günlük traş olmuyorum 2 haftada 1 falan anca traş olurum işyerinde sakal sorunum yok severimde sakallı gezmeyi...bence braun dan şaşmayın derim elimde günlük traş için philips var losyonlu ıslak kuru ben kullanamadım..braun var çok memnunum...

modellerini de yazarsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Zealot :

traş makinası düz mü?  yuvarlak mı?

Belgelerle ispatlarım, düz...

Şimdi, Mehmet Özdemir :

Sen yeterki sevin adminim. Eve geçince yazarım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Phılıps Cool Skın HQ7782 olması lazım oyle birşey

Braun Cruzer 5 

bu ikisi var bende ama Phılıps ı kullanmıyorum gunluk olmadığım için Braun u reklamda görüp almıştım elekli ucunu hiç kullanmadım desem yeridir taraklı ucunu kullanıyorum sürekli...

bu arada düz mü yuvarlak mı derken 2 çeşit var birisi 3 daire şeklinde dairesel hareketlerle bıçakları çalışanlar ve düz elekli sistem bıçaklara sahip olanlar..düz yuvarlak bunlar oluyor sanırım..yuvarlak dedikleriniz 3 adet döner bıçağı olan tipler fazla hızlı harekete gelmezler yavaş hareket ettirmeniz lazım yoksa yolar acıtır..diğer düz elekli tiplerde elek altı titreşimli bıçak çalıştığı için ve hız olarak daha hızlı titreşim olduğu için seri traş imkanı sağlar ve doğrudan sakal kökünden değilde ucundan traş ettiği için daha pürüssüz ve kısa sakal bırakır sıfıra yakın neredeyse ama dairesel hareketli makinelerde bu kadar olmuyor diye biliyorum..sen bi braun cruzer 6 al abi en iyisi :D oda ıslak kuru çalışıyor zaten 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, Arman-1999 :

Hassas ciltler için ideali ve aslında tüm ciltler için ideali;

Fırça, traş sabunu, traş bıçağı üçlüsüdür.

Fırça ile cilde yapılan o dokunuşlar aynı zamanda masaj etkisi yapmaktadır. Aynı yaşlarda olan kadın ve erkek cildine bakarsanız ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır.

Zaman konusunda ise makine ile arasında çok fark olduğunu sanmıyorum.

abi sanırım bunlardan bahsettin :D sana biraz nostalji yaşatayım 

sotdbday.jpg

3 dakika önce, Fotifoti :

Jilet iidir

müslüm babanınkiler mi adaş abim ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet tam olarak değilse de iki (2) tanesi O0 @Fatih_

2 saat önce, Fatih_ :

abi sanırım bunlardan bahsettin :D sana biraz nostalji yaşatayım 

sotdbday.jpg

traş sabununun yatay bir kutuda olanı ve

ustura yerine mach 3 ( modern olması için değil, sakallarım çok sert, sabah olsam akşam tekrar çıkmaya başlıyor)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En iyisi berberine git abi , ben her hafta gidiyorum , yanakları çizdiriyorum . Onların da müşteriye ihtiyacı var .dd

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla berber ortamını sevsem, gideceğim de benimle bunaltıyor orası :)

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 yıl Braun Cruzer 3 kullandım çok memnum kalmıştım. ( günlük traş olmam, ekseriyette kirli sakal bırakırım, cildim çok hassas değildir) Ama 4. yılın sonunda bozulunca ve servis tamir için neredeyse yeni modelinin fiyatını isteyince idareten şarjlı philips almıştım (modelini hatırlamıyorum ama alt seviye bir ürün). Kullandığım Philips'in en kötü yanı sadece şarjlı olması, yani şarjı yoksa prize takıp kullanamıyorsunuz illa şarjının dolmasını beklemek zorundasınız. Muhtemelen bu saçma durum philips'in üst seviye cihazlarında yoktur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2-3 yıl kadar philips in üç başlı ve traş sırasında krem veren makinesinden kullandım. Sürekli kendimi rahatsız hissediyordum, bir gün arkadaşım kendi braun 8995 modelini iş yerine getirmişti. Ufak bir test yaptım ve inanılmaz bir fark gördüm. Ertesi gün Braun 8995 aldım, 4-5 sene kullandım. Hala sağlam ve çalışır durumda, değiştirmemin tek sebebi yazın traş olurken başlık ısındığından yüzümde kaymıyor ve kaymayınca iyi traş edemiyordu. Daha doğrusu traşın süresi uzuyordu. Bu tüzden yine Braun un CT5cc modelini aldım. Gerçekten traş sırasında cildi soğutuyor ve yazın sıcak günlerinde bile çok etkili oluyor. Bu arada ıslak veya duşta dahi kullanılabiliyor, ama henüz hiç deneme ihtiyacım olmadı. Braun tercih edecekseniz mutlaka temizleme ve şarj standı olan bir model seçmenizi öneririm.

Bu cihazlara baktığınız ve sert bir şekilde düşürmediğiniz bir sürece ömürlük kullanabilirsiniz. Babamın bir braun u vardı, 15-20 sene teklemeden çalıştığını bilirim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2009 yılından beri Panasonic ES8243 kullanıyorum.  Hala ilk günkü gibi şarjı iyi gidiyor. Çok hızlı şarj oluyor.. Sinek kaydı traş yapıyor..Zamanının en iyi makinasıydı hatta 1 numaraydı.. Şimdi piyasayı bilmiyorum ama diğer markalarda epey güzel modeller çıkarıyorlar..Bütçen uygunsa panasonicten şaşma derim..Traş makinesine alıştıktan sonra jilet falan hikaye geliyor..Burada kritik nokta, traş makinesine cildin bir alışma süresi bulunmaktadır. genelde firmalar 2 ile 3 hafta süre önerirler. benimde ilk 10 gün çok moralim bozulmuştu ama sabırla kesmeye devam ettim ve cildim alıştı..İlk kullanımlarda hemen pes etmeyin derim.. Islak kuru tipte ve şarjlı olması daha makbuldür..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...