Jump to content

Bir Mazda 6'ya Neler Yapılabilir ?

Zealot
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Elinize sağlık valla süpersiniz diyecek birşey bulamıyorum.Sıfır sandık motoru nasıl getirdiniz? Bizim skayactive mazdacıklara 2.0 ya da 2.5 motor  getirip yerleştirsek hiçte fene olmaz. Şöyle 10-15 bin tl kurtarırsa tabi  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 vs rx8  denememiz.. 

Rx arkadan çekişli olduğu için,  arka aksa oturup,   ilk kalkışta daha az patinaj çekiyor. 

Videodaki iki araç arasından mazda 6  150 kg daha ağır.  

Bir kaç kez denedik,  Geçemiyorum ama çok da fark açılmıyor.  Özellikle rolling de 6'   kendinden beklenmeyen performans gösterdi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Navim :

Elinize sağlık valla süpersiniz diyecek birşey bulamıyorum.Sıfır sandık motoru nasıl getirdiniz? Bizim skayactive mazdacıklara 2.0 ya da 2.5 motor  getirip yerleştirsek hiçte fene olmaz. Şöyle 10-15 bin tl kurtarırsa tabi  ;D

15 e çok çılgın şeyler yapılabilir. 2.0 olur  2.5 olur,  turbo olur  

3-4 bin liraya coldair egsoz chip ile 150hp ye merdiven dayanır 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Burak :

Bu adam bir hastanede acil doktoru hesapta :D gel de inan :D

Adam imzasına yazmış  "Deha, imkansızda mümkünü görebilmektir..."  Tıp fakültesinden her meslek çıkar, arasıra doktor çıkar...

Latife bir yana Fatih arkadaşımızın yoğun bilgi ve tecrübe içeren yazılarını ilgiyle takip ediyorum. Her Otomobil forumunda olması gereken , teknik bilgisi yüksek düzeyde bir kullanıcı profili oluşturduğunu düşünüyorum. Benim de üyesi olduğum Honda Prelude forumunda,  çocuk doktoru bir arkadaşımız kendi aracının motorunu söküyor ve bakımlarını yapıyor. Fotoğraflarını paylaşmak istedim...

IMG_20170208_17395_zpsq6afzqxw.jpg

IMG_20170208_36722_zpszzkeapj8.jpg

IMG_20170208_38743_zpsfdtfndxs.jpg

IMG_20170218_25800_zpssqjplt6w.jpg

IMG_20170218_36216_zpsn4kmxeue.jpg

IMG_20170218_46802_zpsma1vj2r1.jpg

IMG_20170218_18547_zpsgqrfvl5l.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

- MaşaAllah ciddi bir projeye imza atmışsınız gerçekten. Elinize emeğinize sağlık

- Motor performans düzeyini ilgi ve merakla takipteyim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, DoctoR :

Adam imzasına yazmış  "Deha, imkansızda mümkünü görebilmektir..."  Tıp fakültesinden her meslek çıkar, arasıra doktor çıkar...

Latife bir yana Fatih arkadaşımızın yoğun bilgi ve tecrübe içeren yazılarını ilgiyle takip ediyorum. Her Otomobil forumunda olması gereken , teknik bilgisi yüksek düzeyde bir kullanıcı profili oluşturduğunu düşünüyorum. Benim de üyesi olduğum Honda Prelude forumunda,  çocuk doktoru bir arkadaşımız kendi aracının motorunu söküyor ve bakımlarını yapıyor. Fotoğraflarını paylaşmak istedim...

IMG_20170208_17395_zpsq6afzqxw.jpg

IMG_20170208_36722_zpszzkeapj8.jpg

IMG_20170208_38743_zpsfdtfndxs.jpg

IMG_20170218_25800_zpssqjplt6w.jpg

IMG_20170218_36216_zpsn4kmxeue.jpg

IMG_20170218_46802_zpsma1vj2r1.jpg

IMG_20170218_18547_zpsgqrfvl5l.jpg

Mekan olsa aslında sökülüp takılabilir. Kendi aracıma yaptığım ufak tefek şeyler var ama böyle üst kapak piston falan indirme hiç olmadı. Gerekte olmadı aslında. 

Geriye dönüp baktığımda Türkiye şartlarında hekim olduğum için hiç pişman değilim. Çünkü ben hekimken 9 ay -bir nevi- mühendislik de yaptım. Hayatımın en farklı dönemiydi. Masa başı önümde bilgisayar, denetimler, raporlar vs.. Çok tecrübe edindim. Ama büyük oranda maddi ve vicdani sebeplerden olmadı sürdüremedik. Uzun hikaye. Ben şunu öğrendim; mühendis olsaydım büyük ihtimalle aç kalırdım. Suçlanacak bir şey varsa o da @Mehmet Özdemir in dediği gibi eğitim ve istihdam sistemi. Benim gibi tanıdığım bizim fakülteden en az 3-4 kişi var. Bazıları aynı dönemde olmamıza rağmen halen okulu bitiremediler. 

Konuya dönersek tamamen kendim otoparkta uğraştığım şeyler: 

iyi forumlar...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Zealot :

Hocam bu cai motora zarar vermiyor mu?  Filtreler hava geçirgenliği artması için daha geniş aralıklarla gerekir.  Haliyle de toz parçaları vs motora girecek. Hele benim mazda 3 de zaten cai var gibi.  Hava alış borusu ön ızgaradan  geliyor. Motor daki ısınmış havayı çekmiyor. Egzoz da ses ve tüv egzoz raporu nedeniyle sıkıntı gibi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Havayı önden çekiyor ama, ses kırılsın diye  çok dolandırıyor,  duvardan duvara vurarak filtre ye geliyor.  (resonator) rx8 de küçük bir resonator varken,  mazda 6 da baba gibi susturucu vardı.  Motorun dönme momentinin tabiki düşük bir kısmı,  bu yolda kayiba uğruyor. 

Egsoz da ses kesilir,  tuvturkden kesinlikle geçer ama headers ile egsoz pulu alamayabilir =) 

@Mutlu Tekir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Zealot :

Havayı önden çekiyor ama, ses kırılsın diye  çok dolandırıyor,  duvardan duvara vurarak filtre ye geliyor.  (resonator) rx8 de küçük bir resonator varken,  mazda 6 da baba gibi susturucu vardı.  Motorun dönme momentinin tabiki düşük bir kısmı,  bu yolda kayiba uğruyor. 

Egsoz da ses kesilir,  tuvturkden kesinlikle geçer ama headers ile egsoz pulu alamayabilir =) 

@Mutlu Tekir

Pul işi önemli işte. :) Bu modifiyeciler ona nasıl çözüm buluyor? 
Resonatörü söküp de bir fark hissedemeyen çok kişi var bu arada mazda 3 de yurtdışı forumlarında. Aslında 2.0 ve 2.3 motorlardaki gibi krank konum sensörünü birazcık kaydırıp avansı artırıp yüksek oktan benzin kullanarak performans elde edenler var, keşke 1.6 lara da yapılabileydi o işlem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Minareyi çalan kılıfını hazırlar  ,) 

Bir de kutu içi spor filtrelerin zararı yok,  test ettik onayladık,   ama açık filtre biraz daha sıkıntılı,  bide deli ses çıkıyor açıktan..  Yok böle bi ses.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaliteli markalarda sıkıntı yok. RX8 için konuşuyorum ABD de K/N filtre RX8 in garantisini bozmuyor. Süzme aynı fakat geçirgenlik daha iyi. Rezonatör iptali 2-3 beygir verir ama etkisi hissedilmez. Cat iptali ile birlikte yapıldığında etksini ancak hissedersiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, Zealot :

Valla 150 bg e çıkarsa  ilk talipli ben olurum.Motora zarar vermemek kaydı ile çünki aracı  uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum güç sorununu aşmak kaydı ile tabi :) .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...
14 dakika önce, M.E.G :

DOhtor bu ne :) Ne işe yarar bu admin ben  anlamadım

valla ben de bilmiyorum ama faydalıymış :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mehmet Özdemir :

valla ben de bilmiyorum ama faydalıymış :) 

Araştırdım biraz...

Water methanol injection...

Bu devreyi elektronikçi bi tanıdığım yaptı. Kendisi adamdır bu arada.

Bu devreyi taktığında %3-4 arası performans ve yakıt tüketimi elde edebirsin. Bmw yeni motorlarında kullanacak bu sistemi. Kendisinden rica ederim, siteye uygun fiyattan verirse taktırmak isteyen arkadaşlara yaptırırız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...