Jump to content

İki değişik RX8 satışta

SweepeR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar,

Biri otomatik vites 2007 model diğeri ise 40. yıl özel serinin Amerikan versiyonu 2008 model . Amerikan versiyonunun Türkiye dekilerden farkı anahtarsız giriş ve çalıştırma, iç döşeme kiremit kırmızısı, otomatik kararan dikiz aynası. Motoru da yeni sıfırlanmış, fakat ön tamponda far yıkama yok. Muayeneden geçemez diye düşünüyorum. Eğer şimdi alacak olsaydım iç döşeme rengini çok sevmesem de bunu alırdım. Öte yandan otomatik vites olan da ilgimi çekiyor ama sanırım o 192 HP.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Zealot fabrika çıkışında var diye biliyorum. Zaten galericiye 3500 TL lik hasar önden kaza mı, tampon mu değişti diye sordum. O kadar bilmiyorum abi dedi :)

@karsiyakaliozi onlar çıkartma değilmiş :) direk boyamışlar. Otomatik vitesi iyiyse gerçekten almayı düşünebilirdim. Zira manuel in keyfini İstanbul da çok az yaşayabiliyorum ve araç beni bazen gerçekten çok yoruyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostum zaten manuel spor araçlar şehir içinde işkencedir her zaman sert yürüyen aksam, göreceli sert direksiyon kemikli sanzuman  v.s benim minik var otomatik şehir için onunla takılıyorum haftasonu uzun yol gazlama rx le birde rx otomatik eski kasa mx -5 gibiyse insanı arabadan soğutur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında hafta sonu gidip bir test sürüşü yapabilirim, otomatik RX8 test sürüşü diye bir konu da açarım :D

@karsiyakaliozi otomatik MX-5 nasıldı acaba, otomatikleştirilmiş manuel miydi? Bu arada İzmir de trafik yoktur heralde :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

diyor ki :   2007 otomaik olan muhtemelen 6 ileri vites  ve 215 hp....      direksiyondaki pedallar da bunu doğrular nitellikte...

ben 4 ileri 192 sanıyordum   şimdi dikkatimi çekti araç =) 

At launch, the RX-8 was available in various models in different markets around the world.

• 6-speed manual with a claimed output of 231 hp @ 8,500 rpm and a 9,000 rpm redline (Sold in North America). This model was equivalent to the "Type S" trim in Japan.
  • 5-speed manual tuned to 141 kW (192 PS; 189 hp) with the redline reduced to 7,500 rpm. This powertrain combination was not available in North America.
  • 6-speed automatic with manual paddle-shifting option (introduced in the U.S. with the 2006 model, replacing the 4-speed automatic of '04-'05) developing 158 kW (215 PS; 212 hp) and 159 lb·ft (216 N·m) of torque with a redline at 7,500 rpm.[4] This was the revised standard RENESIS, now with two extra intake ports like the high power version. The '06 automatic RX-8 also was given a second oil cooler, as was standard in the manual transmission model.

Automatic versions all had lower output/lower rpm engines due to the lack of availability of a transmission that would be able to reliably cope with the engine's high rpm limits. The 2004 - 2005 automatic version only had one oil cooler instead of two and is prone to overheating if raced.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

maalesef @Zealot , satıcı ruhsata baktı ve 141kW dedi :(

bu arada gider bakarım diyordum, ama İstanbul trafiğinde hele hafta sonu Erenköy-Bağcılar arası cinnet sebebi olabilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik ilanı Türkiye'de tek demiş oysa ki bir tane daha var bir iki sene önce ilanı açılmıştı. Türkiye'de tek satış amaçlı klişe söz; aracın koltuklar sonradan kaplama yapılmış gibi görünüyor ki öyle ise 71bin km başka boyut kazanır. Direksiyon da gerçekten simide dönmüş, bu aracı 25bin TL'ye bıraksalar almam, veya alırım kar koyup 30bin TL'den satarım :)

İkincisi cok daha iyi, koltuklar cok şahane görünüyor ancak kaza durumu belirsiz arka tampon mat boyanmış gibi görünüyor. Ayrıca Amerika'dan getirildiyse Türkiye geliş tarihi, geldiği zamanki km/mil bilgisi incelenmeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Revivo73 hastayım abi senin eleştirisel bakış açına.  cidden çok farklı bi açıdan bakıosun..  bana desen ki "şu arabaları gömebildiğin kadar göm"   ben yine senın normal bakışın kadarını yapamam sanki =)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Revivo73 Amerika versiyonunun özellikleri efsane. Koltuklar hariç aynı özellikler sınırlı üretim 40. yıllarda da var, ama Türkiye de görmedim. Aslında koltuk rengi ve kaplaması konusunda benim araç bence daha iyi ama diğer özellikleri olsaymış keşke

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında görüneni söylüyorum. Geçen sene bir arkadaş özelden bir RX-8 göndermişti, araç düz zeminde sürücü tarafına doğru eğik duruyordu. Diğer tüm resimlere bakınca hep aynı eğiklik vardı. Arkadaşa "eğik duruyor fark ettin mi" dedim, yo fark etmedim dedi sonradan hakkaten eğik ya dedi.

Alıcı arkadaşlar onca para yatırıp RX-8 alma derdindeyken ben oturduğum yerden rahat şekilde yorum yaptığım için de eksikleri daha net yakalıyor olabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik kararan dikiz aynasına kafayı takınca biraz ebay i karıştırdım ve 65 $ a OEM kullanılmış kablosuyla birlikte buldum. Onu getirtip serviste taktırtmayı düşünüyorum. Otopark kapısı da üzerindeki düğmelerden kontrol edilebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, SweepeR :

Otomatik kararan dikiz aynasına kafayı takınca biraz ebay i karıştırdım ve 65 $ a OEM kullanılmış kablosuyla birlikte buldum. Onu getirtip serviste taktırtmayı düşünüyorum. Otopark kapısı da üzerindeki düğmelerden kontrol edilebiliyor.

Aradığım bişey di link atarmsıın özelden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ebay de auto dimming rear view rx-8 yazınca baya sonuç çıkıyor. bu arada ayna nasılmış diye 2. ilana tekrar bakınca ön camın kırık olduğunu gördüm. acaba ben mi yanlış görüyorum cam kırık:

x16_391357684ora.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...