Jump to content

Otomobil fiyatları ucuzluyor! ÖTV indirimi yolda

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bizim meslek de eğitimciler ile ilgili bir konu ve sıkıntının giderilmesi, Eğitim Bir Sen. talep ederse gerçekleşir, Otomotiv dünyasında ise ancak Doğuş holding ötv indirimi isterse indirim olur, kısaca wolswagen satışları düşer sıkıntı başlarsa ötv indirimi gelir yoksa imkansız, çünkü devletin en önemli vergi kalemi ve yükü, sigara içenin, içki kullananin, otomobili olan insanların sırtında. bu insanlar acınacak insanlar değil diye bakan da bir hayli memleket insanıda var unutulmasın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Fotifoti :

Alalım abi emoji1.png

Beyaz eşyada yapılan ötv indirimi her zamanki gibi vatandaş değil satıcı için. Artık kapitalist sistem olduk. Bu sistemde bir çark durduğunda hepsi duruyor :) satışları destekleyip satıcının kârını artırmak zorundalar. İnşaatı sürekli beslemeleri de ondan. Faiz düşmezse ev satamaz, satamazsa her şey durur :)

Rahmi Koç çok güzel söylemiş

47e86405-281c-4fee-b8ca-51f28eb894f31086280.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Herkese merhaba. Forumun eski ve sessiz üyelerindenim. Sessizliğimin nedeni otomobillerle ilgili yeterli teknik bilgim olmaması. Okumayı tercih ederim genelde. 

Her türk erkeğinin "millet parayı götürdü" terimi benide kaşındırdı. Ocak ayında al sat yapmaya başladım. Önce 2017 arteon sonra 2019 mercedes a180d aldım sattım. Fenada olmadı. En azından param değerinde kaldı diyelim. Şu an yine arteon sahibiyim.

Devletin senelik 3 araba satma hakkı vermiş olması arteonu satmamaya yönlendiriyor beni. Fakat etraftan gelen baskı çok büyük. Temmuz sonrası ötv indirimi gelme düşüncesi her ortamda konuşulur oldu. Elimdeki arteon en büyük varlığım şu an. 

Şu an araç 355.000 tl de ilanda. Bu ötv indirimi çok büyük etki yapar mı? Aracımı satıp eşimin micrasıyla idare etmek ve ona cx-3 alma fikrimi yorumlar mısınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, emc6767 :

Herkese merhaba. Forumun eski ve sessiz üyelerindenim. Sessizliğimin nedeni otomobillerle ilgili yeterli teknik bilgim olmaması. Okumayı tercih ederim genelde. 

Her türk erkeğinin "millet parayı götürdü" terimi benide kaşındırdı. Ocak ayında al sat yapmaya başladım. Önce 2017 arteon sonra 2019 mercedes a180d aldım sattım. Fenada olmadı. En azından param değerinde kaldı diyelim. Şu an yine arteon sahibiyim.

Devletin senelik 3 araba satma hakkı vermiş olması arteonu satmamaya yönlendiriyor beni. Fakat etraftan gelen baskı çok büyük. Temmuz sonrası ötv indirimi gelme düşüncesi her ortamda konuşulur oldu. Elimdeki arteon en büyük varlığım şu an. 

Şu an araç 355.000 tl de ilanda. Bu ötv indirimi çok büyük etki yapar mı? Aracımı satıp eşimin micrasıyla idare etmek ve ona cx-3 alma fikrimi yorumlar mısınız?

Sizin aracınızın fiyatı yüksek olduğu için Ötv indirimi gelirse etkilenmesi mümkün. Çünkü araç almak için o paralara çıkacak olan alıcı, sıfır araç almak isteyebilir.

Ancak benim bildiğim -tabiri mazur görün- bizim ülkede inen tek şey dalgadır. O yüzden şahsen ben ötv indirimi olacağını sanmıyorum. Olursa da önce fiyatlar tavan yapar sonra o seviyeden indirim olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ötv indirimi geleceğini hiç zannetmiyorum. bayiler satacak araba bulamıyor deli gibi talep var. zaten ekonomiye dişarıdan döviz de gelmiyor. birde ötv indirimi yapıp niye döviz borcunu arttırsınlar. bu arada ithal ürünlere gün geçtikçe ekstra vergi geliyor. şuan otomobil sektörü için altın çağ gibi bir şey oldu. sıfır araba olmadığı için bazı modellerde 2. el arabalar sıfırdan fazla fiyata satılıyor.  ötv indirimi gelmesi için hiç bir neden görmüyorum. ötv indirimi gelmesini bekleyenlenler daha çok beklerler.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 haziran tarihli bir haber metni.

"

Otomobil alabilmek için uygun taşıt kredisinin yanı sıra ÖTV indirimi için de beklentiye giren vatandaşlara OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu'ndan önemli bir açıklama geldi. ÖTV indirimi konusunda kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Şahsuvaroğlu, şu açıklamada bulundu;

"Bu doğru bir enformasyon değil. Özellikle şu anda satışların hareketli olduğu dönemde biz yetkili satıcılar zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize günlerdir söylüyoruz. Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemiyorum ama altını çizmek istiyorum ki “ÖTV indirimi” beklemiyoruz"

"

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, emc6767 :

Merhaba Emir, dediğin gibi uzun süredir üyemizsin, komşu da sayılırız 😉 Bir zamanlar gök mavisi Mazda3 lerimiz Maltepe'de nadir görünen güzelliklerindendi 😀

ÖTV indirimi beklenmediği az çok belirtildi. Ben de beklemiyorum, olsa bile @Luparanın dediği gibi önce arttır sonra indir şeklinde olur.

Beklemememin sebebi ise pandemi sebebiyle oluşan cari açık. Devlet böyle bir ortamda gelirinden feragat etmek istemeyecektir diye düşünüyorum ama dikkat etmen gerekene diğer konu ise sıfır araçların gelmeye başlaması.

Şu and 2. eldeki bu bahar havası malum sıfır araç yokluğundan. Bu sebeple şahsi kanaatime göre araç satmak için mükemmel bir ortam. Geçenlerde okudum sıfır araçların Eylül ayından itibaren düzenli bir şekilde gelmesi bekleniyor üreten ülkelerdeki faaliyetlerin yavaş yavaş normale dönmesi ile birlikte. Eğer bu olursa ikinci elde fiyatların daha dengeli bir seviyeye gelmesi beklenebilir. 

Tabii bunlar hep tahmin. Virüs sonbahar sebebiyle tekrar bir atak yaparsa hikaye bambaşka yöne evrilebilir.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Burak :

Merhaba Emir, dediğin gibi uzun süredir üyemizsin, komşu da sayılırız 😉 Bir zamanlar gök mavisi Mazda3 lerimiz Maltepe'de nadir görünen güzelliklerindendi 😀

ÖTV indirimi beklenmediği az çok belirtildi. Ben de beklemiyorum, olsa bile @Luparanın dediği gibi önce arttır sonra indir şeklinde olur.

Beklemememin sebebi ise pandemi sebebiyle oluşan cari açık. Devlet böyle bir ortamda gelirinden feragat etmek istemeyecektir diye düşünüyorum ama dikkat etmen gerekene diğer konu ise sıfır araçların gelmeye başlaması.

Şu and 2. eldeki bu bahar havası malum sıfır araç yokluğundan. Bu sebeple şahsi kanaatime göre araç satmak için mükemmel bir ortam. Geçenlerde okudum sıfır araçların Eylül ayından itibaren düzenli bir şekilde gelmesi bekleniyor üreten ülkelerdeki faaliyetlerin yavaş yavaş normale dönmesi ile birlikte. Eğer bu olursa ikinci elde fiyatların daha dengeli bir seviyeye gelmesi beklenebilir. 

Tabii bunlar hep tahmin. Virüs sonbahar sebebiyle tekrar bir atak yaparsa hikaye bambaşka yöne evrilebilir.

İlerleyen yaştan mıdır bilinmez hiç bir araçtan o mavi mazda kadar keyif almadım. Büyükler hep söylerdi. Geçip giden zaman kadar değerli bir şey yok. Dünyanın geldiği son noktada ortada. 

O araçla buluşmaya geldiğimde yanımda kız arkadaşım vardı. Kendisi eşim olur ve selim beyin annesi oluyor. Banka çalışanı kendisi. Korona döneminde çalışmak zorunda kaldı. Asıl onun aracını yenilemem gerekiyor. Benim için vicdani bir durum oldu bu. 

Aklımda cx-3, kia soul, ch-r, ds4 var. Bu konuda bilgilerinize başka bir konu başlığı altında başvurmalıyım heralde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@emc6767 Benim de oğlumun adı Selim belki biliyorsundur, daha önce konusu olmuştu belki de. Allah bağışlasın. Malum ben de bankada çalıştığım için biliyorum özellikle şube çalışanlarının hiç ara vermeden çalışmaya devam ettiklerini. Hanımların yükü bu dönemde bir kat daha arttık. Onu önceliklendirmek lazım dediğin gibi. Aç başka konu yazalım 😉 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

güncel haber: 

3 kamu bankasından flaş açıklama: 6 otomobil markası kredi paketinden çıkarıldı

EKONOMİ HABERLERİ | 25.07.2020 18:53 |Son Güncelleme25.07.2020 18:53

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan yapılan ortak açıklamada, "Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmalarının belirtilen açıklamalara rağmen fiyat artışları yaptıkları görülmüştür." denildi ve bu firmaların kredi paketi kapsamından çıkarıldığı duyuruldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Mehmet Özdemir :

Ee geriye hangi marka kaldı? 

Bmc, karsan gibi markalar kaldı. Devlet kendi dışında herkese kusur bulmaya başladı. Şimdi bu markaları insanların önüne atıyor. Bakın biz uğraştık ama bunlar durumdan faydalandı diyor. 

Dünya pandemiyle uğraşırken, gerekmedikçe toplu taşımaya binilmesin deniyor. Muhtemel bu sebeple bir çok ailenin araç ihtiyacı doğuyor. Bunun birde kış ayı var. 

Sadece ihtiyaç olarak bakıldığında belli bir limite kadar ÖTV indirim yapılmalı. (mesela 150.000 tl'ye kadar) . Bu da her gün ana haber bültenlerine konu olan 2. Eldeki artışın onünü alır. Evinde hastası, yaşlısı, çocuğu olanada güzellik olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Adam gibi bireysel vergi takibi gelmeden, ultra lux sayilan A8L, porshe cayenne gibi arabalarda yuksek otv yi destekliyorum. Cunku bizim insanimiz ahlaksiz. 

Aksi halde bu arabalari alabilen insanlardan vergi almak mumkun olmuyor.

Tesbihte hata olmasin. Kagit uzerinde bir bakmissin Ali Koc, FB de sskli calisiyor. Haliyle vergi almak mumkun olmuyor. 

Ticari faaliyetleri kolaylastirmak icin sirket arabalarina getirilen duzenlemeyi bile suistimal edip, sirket arabasi olarak BMW M5 alan tanidigim var. Kendisi, kendi sirketinde asgari ucretli calisiyor gorunuyor. 

İnsanimiz boyle olunca devletimiz de boyle oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.33 motorlu taşıtlar veya 1.5-1.6 motorlu milyonluk mercedes 2198₺ mtv ödüyor. 170 beygir. 

1800cc 98 beygirlik motoru olan hibrit corolla 3881₺ mtv ödüyor. Satış fiyatı 280bin tl. 

adaleti buradan anlayabilirsiniz. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Renegade :

Bende ekleyecektim bunu, sonunda reklam olduk dünyaya.

Orjinal makale jalopnikte, aşağıdaki yorumları okuyun adamlar şaşırmış kalmış. Porsche'ye değil 2.0 motor arabadan %150 vergi alınmasına şaşmışlar. Giriş seviye motor sayılır onlarda. 

Malum sitedeki eski ilanlara bakıyorum, araç parkının çeşitliliğine, zenginliğine bakıyorum, inanamıyorum bugünkü duruma. Saab Aero'lar, Volvo'nun bin türlü çeşit turbo motoru, zilyon tane GTI modeli spor arabalar, Cayenne turbolar, 911'ler, M3'ler, İmpreza turbolar, İnfiniti'ler vallahi Avrupa pazarından daha zengin belki. Kıymet bilmemişiz, bir garabet hale getirilmiş vergi sistemi ile pazar nasıl böyle bitik, kıt bir hale getirilir, adım adım seyrettik. Hep aynı araçlar, aynı ufak motorlar, tek tük 1-2 tane spor araç var, Scirocco'lar BMW 320'ler 520'ler, dizel otomatik sedanlar aha bu kadar. Arabamı değiştireyim diyorum 2 senedir, alacak araba yok. ben bakarken de 2 katına çıktı fiyatlar. 

MTV ayrı komedya, adam Rav4 hybrid alıyor yıllık 10bin lira Mtv veriyor. Yerli Corolla hybrid alıyor 4bin lira veriyor. Öbür adam zevkine 420i coupe alıyor 2 bin lira Mtv veriyor Allahaşkına dünyanın neresinde var böyle bir saçmalık yahu. Anladık otomotiv cahilisiniz, vergi mergi vermeden binip gezdiğiniz için bilmem kaç bin motor Audi'lere BMW'lere halk ne yapar haberiniz yok da, yerli hybrid arabayı niye cezalandırıyorsun? 

Tek olumlu yanı herhalde dizel bir yandan biterken PHEV MHEV bilmemne ileride para etmeyecek zaruri geçiş dönemi araçlarını atladık emisyon odaklı olmayan antik vergi sistemi sayesinde. Doğrudan full elektiriğe geçiş olacaktır 8-10 yıla.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Lupara :

Adam gibi bireysel vergi takibi gelmeden, ultra lux sayilan A8L, porshe cayenne gibi arabalarda yuksek otv yi destekliyorum. Cunku bizim insanimiz ahlaksiz. 

Aksi halde bu arabalari alabilen insanlardan vergi almak mumkun olmuyor.

Tesbihte hata olmasin. Kagit uzerinde bir bakmissin Ali Koc, FB de sskli calisiyor. Haliyle vergi almak mumkun olmuyor. 

Ticari faaliyetleri kolaylastirmak icin sirket arabalarina getirilen duzenlemeyi bile suistimal edip, sirket arabasi olarak BMW M5 alan tanidigim var. Kendisi, kendi sirketinde asgari ucretli calisiyor gorunuyor. 

İnsanimiz boyle olunca devletimiz de boyle oluyor. 

Toplam araç satışlarının % 5 ni oluşturan bu durum için C. kararnamesine iki satır yazı eklersiniz sorun hallolur, yoksa tüm otomobillere getirilen bu acımasız vergiler ve mtv ler sizin açıkladığınız konudan değil, ekonominin yönetilemediğindendir. Bu konuyla ilgili geniş hoş görünüz ve sabrınız inanılmaz.

Aklıma Rusyada ozaman ki SSCB deki metro olayı geldi. SSCB Moskovada yeni metro yapar, açılışa tüm büyükelcilkler çağrılır. Rus ulaştırma bakanı başlar anlatmaya. Şöyle modern, şöyle kalite, hatta der saniye şaşmadan zamanında durağa gelir beklemezsiniz diye. İlk metro beklenir, 5 dakika geçer yok, 10,15 derken 20 dakika sonra metro gelir, ABD büyük elçisi Rus bakana; hani zamanında saniye şaşmadan gelir diyordunuz, 20 dakika geç geldi der. Rus bakan da büyükelçiye dönerek, sizde zamanında Vietnamı bombalamıştınız....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Renegade :

Toplam araç satışlarının % 5 ni oluşturan bu durum için C. kararnamesine iki satır yazı eklersiniz sorun hallolur, yoksa tüm otomobillere getirilen bu acımasız vergiler ve mtv ler sizin açıkladığınız konudan değil, ekonominin yönetilemediğindendir. Bu konuyla ilgili geniş hoş görünüz ve sabrınız inanılmaz.

Aklıma Rusyada ozaman ki SSCB deki metro olayı geldi. SSCB Moskovada yeni metro yapar, açılışa tüm büyükelcilkler çağrılır. Rus ulaştırma bakanı başlar anlatmaya. Şöyle modern, şöyle kalite, hatta der saniye şaşmadan zamanında durağa gelir beklemezsiniz diye. İlk metro beklenir, 5 dakika geçer yok, 10,15 derken 20 dakika sonra metro gelir, ABD büyük elçisi Rus bakana; hani zamanında saniye şaşmadan gelir diyordunuz, 20 dakika geç geldi der. Rus bakan da büyükelçiye dönerek, sizde zamanında Vietnamı bombalamıştınız....

Standart otomobillerdeki yuksek otvnin savunulacak tarafi yok. Ben de zaten mesajimda ultra lux araclarin otv sinden bahsediyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ABD deki gibi vergi olayını kutsallaştıracaksın. Zengin kazandığı paranın vergisini hakkaniyetle veriyorsa bırak porche ye binsin, ferrariye binsin ve bu otomobillerin de fiyatları ve vergileri makul ölçüde olsun. (ayrıcalıklı zenginler olmasın..!) Benim vergim otomatik kesiliyor, her alışveriştede dolaylı vergi tam ödeniyor, ondan sonra petrol, alkol, tütün vs ötv leri veya taşıt aracı alacaksam, karşıma çıkan fiyatlar akılalır gibi değil. Traktörün, kamyonun mazotu özel tüketim vergisine tabii. 🤔 Tarla sürmek nezamandan beri özel tüketim oldu. Bu ülkede lüks araçlar  bizim vergilerimizle alınan sadece makam sahiblerine mi hak yahu. Zengin lüks binsin, bende normal araca ulaşayım.  adalet böyle olur, uçurum böyle azalır. Dünyanın normal ülkelerinde hep böyledir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...