Jump to content

Otomobil fiyatları ucuzluyor! ÖTV indirimi yolda

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bence otomobil web siteleri araç fiyatlarını verirken bu fiyatların detaylı bir dökümünü de yapmalı.  Tüketiciler fiyatın ne kadarı MTV, ne kadarı ÖTV, ne kadarı KDV olduğunu bilerek karar vermeli.  Bir başka deyişle fiyat rakamları şeffaf ve dürüst olarak belirtilmeli.  Aksi takdirde tüketiciye ne idüğü belirsiz bir rakam veriliyor ve tüketici ne kadar vergi ödeyecegini bile bilmiyor.  Bu bence hiç etik degil.

Örnek vermek gerekirse, audi.com.tr bu detaylandırmayı yapıyor ve fiyatın detaylı dökümünü veriyor.  Öte yandan, toyota.com.tr sadece toplam fiyat vermekle yetiniyor ve bu rakamın dökümünü yapmıyor.  Bence Toyota Türkiye fiyat konusunda yeterince şeffaf değil.  Tüketici neye ne meblag ödeyecegini bilmiyor.  Buna halkın cehaletini kullanmak mı desek?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

toyota veya bir başka firma detay versede vermesede sonuç değişmez. örneğin Toyota rav4 hybrid abd de 30000 dolar, (30000 * 8,32= 249600 tl) üstelik milli gelirleri de en az 40-50 bin dolar. türkiyede  Toyota rav4 hybrid'in en baz versiyon 610 bin tl. Olay bu., adamların fiyatları duyunca şaşkınlık geçirmesi 15 dakika kendine gelememesi, Türkiyede araçların ulltra mega ucuz olmasından...! kaynaklanıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'de ÖTV Özel Tüketim Vergisi tamamen kalkmalı.  Bu vergi bildigim kadariyla sonradan koyma bir vergi, eskiden hiç yoktu.  Otomobillerin fiyatını yükselten de bu vergi.  Hiçbir tutanagı ve destegi yok.  Bugün bir anket yapılsa her Türk vatandaşı ÖTV'nin kalkması gerektigini söyler, diye düşünüyorum.  Biz devlet yönetimi konusunda nedense pek suskun bir toplumuz.  Eger sormazsanız halk devlete hiçbir geribildirim vermiyor.  Halbuki demokrasinin sözcük anlamı halkın kendi kendini yönetmesi demek.  Seksen milyon kişi bir ülkeyi yönetemeyecegi için bunu seçtiği temsilciler aracılığıyla yapıyor.  Temsilciler de sürekli halktan geri bildirim alıyor (daha dogrusu alması gerekiyor).  Bizim halk suskun olunca da devlet "halk geribildirim vermedigine göre yönetimden memnun" diyebiliyor.  Tabii halkın eğitim seviyesi ilkokul düzeylerinde olunca geribildirim veremiyor.  Devlet de herşey güllük gülistanlık sanıyor.

ABD'de araçların ucuz olmasının ana nedeni araç satın alırken sadece satış vergisi (sales tax) ödüyor olmanız.  O da eyaletten eyalete oranı degişen ama sonuçta tek basamaklı olan (örnegin, %8, %9 gibi) bir vergi.  Eger çift basamaklı bir vergi uygulasanız Amerikan otomotiv devleri isyan eder.  Zaten uygulayamazsınız.  Bizde ise halk (veya otomotiv şirketleri) hep suskun olduklarından devlet kolayca ÖTV alabiliyor.  Nerede o demokrasi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6.09.2021 at 18:04, AKayhan :

Türkiye'de ÖTV Özel Tüketim Vergisi tamamen kalkmalı.  Bu vergi bildigim kadariyla sonradan koyma bir vergi, eskiden hiç yoktu.  Otomobillerin fiyatını yükselten de bu vergi.  Hiçbir tutanagı ve destegi yok.  Bugün bir anket yapılsa her Türk vatandaşı ÖTV'nin kalkması gerektigini söyler, diye düşünüyorum.  Biz devlet yönetimi konusunda nedense pek suskun bir toplumuz.  Eger sormazsanız halk devlete hiçbir geribildirim vermiyor.  Halbuki demokrasinin sözcük anlamı halkın kendi kendini yönetmesi demek.  Seksen milyon kişi bir ülkeyi yönetemeyecegi için bunu seçtiği temsilciler aracılığıyla yapıyor.  Temsilciler de sürekli halktan geri bildirim alıyor (daha dogrusu alması gerekiyor).  Bizim halk suskun olunca da devlet "halk geribildirim vermedigine göre yönetimden memnun" diyebiliyor.  Tabii halkın eğitim seviyesi ilkokul düzeylerinde olunca geribildirim veremiyor.  Devlet de herşey güllük gülistanlık sanıyor.

ABD'de araçların ucuz olmasının ana nedeni araç satın alırken sadece satış vergisi (sales tax) ödüyor olmanız.  O da eyaletten eyalete oranı degişen ama sonuçta tek basamaklı olan (örnegin, %8, %9 gibi) bir vergi.  Eger çift basamaklı bir vergi uygulasanız Amerikan otomotiv devleri isyan eder.  Zaten uygulayamazsınız.  Bizde ise halk (veya otomotiv şirketleri) hep suskun olduklarından devlet kolayca ÖTV alabiliyor.  Nerede o demokrasi?

Biz bireysel olarak demokrat degiliz ki demokrasi ortami olussun. 

Altyapisi hazir olmadan demokrasiye gecmisiz. Halkta bu konuda olusmus bir bilinc olmadigindan İsteyen istedigi gibi kullanmis. 

Hoş 800 yil once magna-carta imzalamis Avrupa bile, 30 yil savaslari, 100 yil savaslari, dunya savaslari yasamis.

Ozetle gercek anlamda demokrasi anlayisi, insanin fitratinda yok sanirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.09.2021 at 18:04, AKayhan :

Özel Tüketim vergisi, deprem vergisi olarak çıktı ve sonra kalıcı oldu.  Tamamen kalkması fikrine tamamen katılıyorum.  :)
Şunu da düşünmeden edemiyorum. Olası bir marmara depreminden sonra yine mi deprem vergisi olacak
ve sonra o da ötv2 olarak mı sabitlenecek ? 
ama her zaman söylüyorum, hakettiğimiz gibi yaşıyoruz.  :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...