Jump to content

Mazda ya Forscan ile Bağlanmak (Arıza Tespit ve Kişiselleştirme Yazılımı)

ibrasoft
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlave olarak yukarıda bahsettiğim enjektörlerle ilgili arıza koduna ilişkin arıza kaydı sayfa görüntüsünü de bilgisayarıma kaydetmişim onu da ekliyorum.

Göreceğiniz gibi aracın adeta o an ekran görüntüsünü almış gibi herşeyi kaydetmiş. Normal arıza okuma programlarında bu kadar ayrıntıya ulaşmak pek mümkün değil. Genellikle arıza kodu yazar, internette o kodun ne olduğunu bulur çözüm ararız. Bu detaylar teşhis konusunda daha doğru ve adrese teslim müdahale için kolaylık sağlayacaktır.

pcm kod.jpg

Başıma gelen bu durum için üç tane enjektörcü ile görüşmüştüm. İki tanesi hemen sökmek lazım, o seri enjektörlerde bu sıkıntı hep var, bobin takımı değişmek lazım fln dediler. Başka bir enjektörcü ise telefonla görüştüğümde "evet, bu seride daha sık çıkıyor bobin hatası olayı, ama madem elinde cihaz ve program var, bir süre daha takip et yinelerse bakalım boşa para harcama" dedi. Sokette titreşimden anlık gevşeme de olabilir, bir kontrol et dedi.Enjektör soketlerini kontrol edip tekrar oturttum.  Araçta bu arızayı okuduğumda araç 75,785 km di, şuan 81.500 civarında, o günden beri tekrar karşılaşmadım. (Maşallah diyim, umarım bir daha karşılaşmam :nazar:)

Programda ayrıca sensör değerlerini canlı izleme, grafik olarak bir kaç sensör değerini ekrana getirip kaydetme, ecuların test edilmesi ve resetlenmesi gibi fonksiyonları da mevcut. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elinize sağlık çok güzel bir çalışma ve paylaşım olmuş. Sizin gibi araştırıp sonrasında uygulamasını yapan kişileri hayranlıkla takip ediyorum.  Acaba tüm 2.nesil 3 lerde menüler ortak mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, NeW3 :

Elinize sağlık çok güzel bir çalışma ve paylaşım olmuş. Sizin gibi araştırıp sonrasında uygulamasını yapan kişileri hayranlıkla takip ediyorum.  Acaba tüm 2.nesil 3 lerde menüler ortak mıdır?

Menülerin içeriği aracın ecusuna ve erişilebilen fonksiyonlarına göre değişiyor. Mesela 1. nesilde neredeyse hiç değişiklik yapılamadığını söyledi bağlanan arkadaşlar. 3. nesilde kapı kilidi aktifleştirilip çalışır hale getirilebiliyor. Keza asbuilt kodları ile yapılışını anlatan bir arkadaş vardı forumda.

2. nesil dizel menüsü bu şekilde, benzinlide DPF ile ilgili kısım yok, ama programlama menüsü aynı. Benzinli otomatik kullanan arkadaşım karşılama modu ve diğer fonksiyonların menüsünün benim gösterdiğimle aynı olduğunu söyledi. 

4 saat önce, Mehmet Özdemir :

eline sağlık @ibrasoft çok açıklayıcı bir konu olmuş. ayın konusu bu olabilir.

Teşekkürler.. Uzun zamandır toparlamayı düşünüyordum, iş yoğunluğundan fırsatım olamadı bir türlü bugüne kısmetmiş.

Cama su sıktıktan sonra sileceklerin 5 kere silmesi ile ilgili değişikliği yaptıktan sonra da video çekip koymayı planlıyorum akşam. Camda su kalmadığı halde fazladan kuru camda sürtünen silecekler bana kalırsa gereksiz yıpranıyor :)

EDİT: Silecek menüsünü iptal olarak ayarlayınca cama su sıkarken silecek hiç çalışmıyor. Sadece su sıkıyor. Benzinli otomatik aracı olan arkadaş iptal yapınca su sıkarken 2 kere sildiğini söyledi. 

Bu farkın neden kaynaklandığını ve çözümünü bulunca konuya ilave edeceğim.

ibrasoft tarafından düzenlendi
Edit ilavesi.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, ibrasoft :

Menülerin içeriği aracın ecusuna ve erişilebilen fonksiyonlarına göre değişiyor. Mesela 1. nesilde neredeyse hiç değişiklik yapılamadığını söyledi bağlanan arkadaşlar. 3. nesilde kapı kilidi aktifleştirilip çalışır hale getirilebiliyor. Keza asbuilt kodları ile yapılışını anlatan bir arkadaş vardı forumda.

2. nesil dizel menüsü bu şekilde, benzinlide DPF ile ilgili kısım yok, ama programlama menüsü aynı. Benzinli otomatik kullanan arkadaşım karşılama modu ve diğer fonksiyonların menüsünün benim gösterdiğimle aynı olduğunu söyledi. 

Teşekkürler.. Uzun zamandır toparlamayı düşünüyordum, iş yoğunluğundan fırsatım olamadı bir türlü bugüne kısmetmiş.

Cama su sıktıktan sonra sileceklerin 5 kere silmesi ile ilgili değişikliği yaptıktan sonra da video çekip koymayı planlıyorum akşam. Camda su kalmadığı halde fazladan kuru camda sürtünen silecekler bana kalırsa gereksiz yıpranıyor :)

Teşekkür ederim  bende müsait bir zamanda anlattıklarınızı deneyeyim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Programın diğer menülerinden olan Test menüsünden de bahsedeyim.

Program aracınızda bağlanabildiği ecuların ve bunların kontrolü altındaki donanımları test edebiliyor.
Her bir birim için farklı durumlar var, ki program ilerleme aşamasında sizi yönlendiriyor. (Kontağı aç, motoru kapat, vites ve elfreni konumu şu olsun vs.)

Sıralama halinde test işlemini gerçekleştirdikten sonra tespit edebildiği sorunu size ekranda gösteriyor. Örneğin kabin/gövde kontrol ünitesi testinde lamba açık devre uyarısı alıyorum ben. Bunun sebebi iç aydınlatma ve harita lambalarını kendi yaptığım led lambalara çevirmem. Can-bus yanıltıcı bobin bağlamadığım için lambaları açık devre olarak görüyor. Test sırasında bazı donanımların desteklenmediğini görebilirsiniz. Desteklenmeyen donanımlar motor, ve pakete bağlı olarak araçta bulunmayan/test edilemeyen bölümler ile ilgili. 

Bu kısım da bazı teşhisler için yardımcı olabilir.

as.jpg

Örneğin dizel araç için katalitik konvertör monitörü, katalitik konvertör sıcaklığı desteklenmiyor.

Adsız.jpg

Kabin/gövde (BCM) testinde konum lambaları açık devre. ads.jpg

Bir diğer kısım canlı veri okuma bölümü. Bu kısımda istediğiniz ecuya ait parametlerden istediklerinizi seçerek,anlık verilerini okuyabilir. 3 farklı şekilde görüntüleyebilirsiniz. Örnek olarak motor ile ilgili bir kaç parametreyi ekleyip canlı veri okuma yaptığım görselleri ekliyorum. 

Graf1.jpgGraf2.jpgGraf3.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ağzımın suyu aktı elinize sağlık. 

Ben cesaret edip de oynayamamıştım. Test modları da benim araçta çalışmadı. Ama DTC nin bütün hata kodlarını, Araç üretildiğinden beri verdiği bütün hataları vs görmüştüm. İncelemiştim. Benim bağlantı wireless bu arada. 

Rica etsem özelden program linkini atabilir misiniz? Belki benim programda sıkıntı vardır. Olmazsa kabloyu alırız veya dediğiniz modifikasyonu yaparız. 

Teşekkürler tekrar iyi forumlar... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, zoptrik :

Ben cesaret edip de oynayamamıştım. Test modları da benim araçta çalışmadı. Ama DTC nin bütün hata kodlarını, Araç üretildiğinden beri verdiği bütün hataları vs görmüştüm. İncelemiştim. Benim bağlantı wireless bu arada. 

Rica etsem özelden program linkini atabilir misiniz? Belki benim programda sıkıntı vardır. Olmazsa kabloyu alırız veya dediğiniz modifikasyonu yaparız. 

1. nesil mazda 3 de seçenek sunmamıştı. Sizde de wireless olduğundan dolayı yapmamıştır. Kablolu olanlarda tüm testler yapılabiliyor. Korkulacak bir şey de yok, eğer builtin kodlarına dokunulmazsa. 

Program için forscan.org dan indirebilirsiniz. ek seçeneklere ulaşmak için lisansı almak lazım. onun için de foruma üye olduktan sonra lisans alma linkinden alınabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, zoptrik :

Tamamdır teşekkür ederim. Bu resimlerdeki sürüm tamamen ücretsiz sürüm mü? 

Aynen ücretsiz. Ayarlara erişebilmek için de lisans gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

52 dakika önce, zoptrik :

Programın linki;

http://forscan.org/download/FORScanSetup2.3.6.beta.exe

Lisans için foruma üye olduktan sonra bu linkten lisans alabilirsiniz;

http://forscan.org/forum/extlic.php

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, karsiyakaliozi :

Merhaba rx-8 için kullanılır mı bu program .

Merhaba.

Mazda, Ford  ve Lincoln marka araçlarda kullanılabiliyor. Her aracın farklı desteklediği noktalar olabilir. 

Programın sitesinde 2.2.5 Sürümünden itibaren RX8 desteklediği belirtilmiş. Şuanki güncel sürüm 2.3.6 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, zoptrik :

Ben rx8 de denedim ve oldu. Bende wireless obd2 var. Standart obd2 protokolü kullanıyor. Yakın zamanda bir iki screenshot atacağım. 

Ben de merakla bekliyorum ekran görüntülerini  :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, zoptrik :

Ben rx8 de denedim ve oldu. Bende wireless obd2 var. Standart obd2 protokolü kullanıyor. Yakın zamanda bir iki screenshot atacağım. 

neler değişti mesela ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiçbirşey:rolleyes:

Sadece girdim verileri okudum ve çıktım. Program Türkçe de olsa bazı teknik kelimeler direk çevirilmiş. İngilizcesi daha iyi olabilir. Ben direk obd ile gelen cd den kurmuştum. Sanırım Full sürüm ama eski bir sürüm idi. Sonra da üzerine düşmedim. Benim en çok dikkatimi çeken şey, ECU ile haberleşme ile ilgili Dos ortamına benzer bir pencere vardı. Doğru kodla yapılamayacak bir şey yok. İleri programlama bilgisi ve aksilik olma ihtimaline karşı elektronik bilgisi lazım. Özetle imkan olsa 5 dolarlık bağlantıyla her şey yapılabilir. Programın/programcının becerisine kalmış. 

S1 ile S2 nin Ecusu hatta Ecu üreticileri bile farklı diye biliyorum. S2 (R3) biraz daha kapalı bir sisteme sahip ama belli de olmaz denemek lazım. Dediğim gibi imkan ve zaman meselesi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haftasonu kablo bulup denemeyi düşünüyorum benim için detaylı arıza kodu okuma ve birkaç kozmetik ilave yaparsam iyi olur karşılama ışığı kapı kilitleme gibi şeyler .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

android sürümünü deneyen varmı ücretli görünüyor almaya deyer mi acaba demo indirdim onu denemeyi düşünüyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...