Jump to content

Mazda ya Forscan ile Bağlanmak (Arıza Tespit ve Kişiselleştirme Yazılımı)

ibrasoft
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ibrasoft abi bu konu için sana ulaşmam lazım. 
Her araca bağlanabiliyor musun böyle? Arabaam mazda değil honda lpg var. Oksijen sensörü bozulmuş. Yan sanayi taktım o da bozuldu. Orjinali 700-800 TL dediler alacak durumum yok. Bu yada bunu gibi bi programla bağlanıp oksijen sensörünü iptal edebilirmiyiz? LPGde oksijen sensörü gerek yokmuş. Araba çok düzensiz ve fazla da yakıyor.  Telefon verebilirmisin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Forumcu :

ibrasoft abi bu konu için sana ulaşmam lazım. 
Her araca bağlanabiliyor musun böyle? Arabaam mazda değil honda lpg var. Oksijen sensörü bozulmuş. Yan sanayi taktım o da bozuldu. Orjinali 700-800 TL dediler alacak durumum yok. Bu yada bunu gibi bi programla bağlanıp oksijen sensörünü iptal edebilirmiyiz? LPGde oksijen sensörü gerek yokmuş. Araba çok düzensiz ve fazla da yakıyor.  Telefon verebilirmisin

Sakinnn.. :-)

Öncelikle bu yazılım Ford ve Mazda araçları için geçerli. Honda ya bu yazılımla bağlanamazsın. 

İkinci husus, bu yazılım senin düşündüğün gibi aracın şu donanımını iptal edelim, katalizörü iptal edelim gibi bir fonksiyonu yok. Ecu yazılım işine girer söylediğiniz. Bu program arıza tespiti ve ufak tefek kişiselleştirme yapılabilir.

Oksijen sensörü lpgde çalışmıyor diye bir şey söz konusu değil. Eğer çalışmasaydı zaten lpgde arızalı olan sensör yüzünden sorun yaşamazdınız. O2 sensörü her saniye aracın yakıt değerlerini egzoz gazından okuyup ecuya bilgi gönderir. Ecu bu bilgileri diğer verilerle harmanlayıp enjeksiyon sürelerini düzenler. (lambda :1 olarak ayarlamaya çalışır) Normal şartlarda honda da lpg ayarınız düzgün ise, egzoz gazı sıcaklığınız olması gereken değerler aralığında ise o2 sensörü kolay bozulmaz. Sizin sensörü halleder halletmez lpg ayarını düzelttirmeniz gerekli, aksi taktirde tekrar arıza yapacaktır. Muhtmelen aracınız olması gerekenden az yaktığı için (lpg ayarı düşük) egzoz çıkış gazı sıcaklığı fazla yüksek olduğundan sensörü bozuyor.

Aracınız Honda hangi seri? Hondanın oksijen sensörleri genelde eskilerde NTK yenilerde Denso olur. Tek kablolu mu 4 kablolu mu? Orijinal sensörünüzü temizleme yolunu denediniz mi? Az da olsa bazı durumlarda çözüm olabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.02.2017 at 12:36, ibrasoft :

Sakinnn.. :-)

Öncelikle bu yazılım Ford ve Mazda araçları için geçerli. Honda ya bu yazılımla bağlanamazsın. 

İkinci husus, bu yazılım senin düşündüğün gibi aracın şu donanımını iptal edelim, katalizörü iptal edelim gibi bir fonksiyonu yok. Ecu yazılım işine girer söylediğiniz. Bu program arıza tespiti ve ufak tefek kişiselleştirme yapılabilir.

Oksijen sensörü lpgde çalışmıyor diye bir şey söz konusu değil. Eğer çalışmasaydı zaten lpgde arızalı olan sensör yüzünden sorun yaşamazdınız. O2 sensörü her saniye aracın yakıt değerlerini egzoz gazından okuyup ecuya bilgi gönderir. Ecu bu bilgileri diğer verilerle harmanlayıp enjeksiyon sürelerini düzenler. (lambda :1 olarak ayarlamaya çalışır) Normal şartlarda honda da lpg ayarınız düzgün ise, egzoz gazı sıcaklığınız olması gereken değerler aralığında ise o2 sensörü kolay bozulmaz. Sizin sensörü halleder halletmez lpg ayarını düzelttirmeniz gerekli, aksi taktirde tekrar arıza yapacaktır. Muhtmelen aracınız olması gerekenden az yaktığı için (lpg ayarı düşük) egzoz çıkış gazı sıcaklığı fazla yüksek olduğundan sensörü bozuyor.

Aracınız Honda hangi seri? Hondanın oksijen sensörleri genelde eskilerde NTK yenilerde Denso olur. Tek kablolu mu 4 kablolu mu? Orijinal sensörünüzü temizleme yolunu denediniz mi? Az da olsa bazı durumlarda çözüm olabiliyor.

Abi söylediğin gibin gaz ayarım çok düşükmüş. Orjinal sensörü temizletip taktırdım. 2 gün benzinle gezip gaz ayarını yeniden yaptırdım. Sorunum kalmadı :-) Yansanayi sensörü boşunan aldırdılar bana

Araba hiç gitmiyormuş önceden haberim yokmuş. :-)

Hondaya böyle bağlanan program varsa onda da yardımcı olurmusun.

10.02.2017 at 08:21, ibrasoft :

Programın diğer menülerinden olan Test menüsünden de bahsedeyim.

Program aracınızda bağlanabildiği ecuların ve bunların kontrolü altındaki donanımları test edebiliyor.
Her bir birim için farklı durumlar var, ki program ilerleme aşamasında sizi yönlendiriyor. (Kontağı aç, motoru kapat, vites ve elfreni konumu şu olsun vs.)

Sıralama halinde test işlemini gerçekleştirdikten sonra tespit edebildiği sorunu size ekranda gösteriyor. Örneğin kabin/gövde kontrol ünitesi testinde lamba açık devre uyarısı alıyorum ben. Bunun sebebi iç aydınlatma ve harita lambalarını kendi yaptığım led lambalara çevirmem. Can-bus yanıltıcı bobin bağlamadığım için lambaları açık devre olarak görüyor. Test sırasında bazı donanımların desteklenmediğini görebilirsiniz. Desteklenmeyen donanımlar motor, ve pakete bağlı olarak araçta bulunmayan/test edilemeyen bölümler ile ilgili. 

Bu kısım da bazı teşhisler için yardımcı olabilir.

as.jpg

Örneğin dizel araç için katalitik konvertör monitörü, katalitik konvertör sıcaklığı desteklenmiyor.

Adsız.jpg

Kabin/gövde (BCM) testinde konum lambaları açık devre. ads.jpg

Bir diğer kısım canlı veri okuma bölümü. Bu kısımda istediğiniz ecuya ait parametlerden istediklerinizi seçerek,anlık verilerini okuyabilir. 3 farklı şekilde görüntüleyebilirsiniz. Örnek olarak motor ile ilgili bir kaç parametreyi ekleyip canlı veri okuma yaptığım görselleri ekliyorum. 

Graf1.jpgGraf2.jpgGraf3.jpg

Şu olay bizim hondada olaydı :-)

11.02.2017 at 13:07, Mutlu Tekir :

Ya niye para vereceksiniz yazık günah. Android de bedava indirmek mümkün. Ben googleda arattım ve fulunu kurdum para ödemeden. Aynı şeyi ipadimde de 2-3 saatlik araştırma sonunda başarmıştım.

Android programından ayarlara erişilemiyor diye biliyorum.

Abi androidle hondaya da bağlanır mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, Forumcu :

Abi söylediğin gibin gaz ayarım çok düşükmüş. Orjinal sensörü temizletip taktırdım. 2 gün benzinle gezip gaz ayarını yeniden yaptırdım. Sorunum kalmadı :-) Yansanayi sensörü boşunan aldırdılar bana

Araba hiç gitmiyormuş önceden haberim yokmuş. :-)

Hondaya böyle bağlanan program varsa onda da yardımcı olurmusun.

Şu olay bizim hondada olaydı :-)

Abi androidle hondaya da bağlanır mı?

Sağlam olduğu halde boşuna sensör alman kötü olmuş. Maalesef olabiliyor bu durumlar. Yine de sorunun çözülmesine sevindim.
Honda da bu şekilde bağlanan program bilmiyorum, ama grafik ekranını, sensörleri okuyabileceğin yazılımlar mevcut. Android için en başarılısı Torquedir. ScanMaster da fena değildir.

Bilgisayar ortamı için Scanmaster-ELM v2.1 kullanabilirsin. Araçta olan bütün sensörlerin değerlerini okuyup, ister değer olarak ister grafik olarak ekrana gelir. Oradan LTFT ve STFT değerlerini de kontrol ederek LPG ayarının düzgün olup olmadığını görebilirsin. LTFT değerin + veya - %15  üzerine çıktığında arıza ışığın yanacaktır. Ortalama kalite obd cihazları ile arıza kodlarını ve sensör değerlerini okuyabilirsin. 

Olur da yolda böyle bir durumla karşılaşırsan, (geçici çözüm olarak söylüyorum.) aracını benzine al, tamamen kontağı kapat. Motor kaputu altındaki sigorta kutusunun içerisinde Ecuya ait 15A ve bacup olarak 7.5A iki tane sigorta var. Onları çıkarıp 15-20 saniye bekle. Tekrar geri tak. Arıza kaydı silinir, koruma modundan çıkar araç. LPG kaynaklı sorun yaşıyorsan benzinle yola devam ettiğinde tekrar arızaya geçmeyecektir. Lpgciye gidip sistemi ve ayarlarını kontrol ettirirsin. Sıfırlama yaptığında LTFT değerlerin de sıfırlanacaktır.  Lpg ayarı yaptırmadan önce en az 50-60 km benzinle kullanıp uzun trim yakıt haritanın oluşması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar,

Forscan programı ile karşılama modunu etkinleştirmeme rağmen hiç değişiklik olmadı. Benim araçta olmuyormu acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Bilal Kip :

Merhaba arkadaşlar,

Forscan programı ile karşılama modunu etkinleştirmeme rağmen hiç değişiklik olmadı. Benim araçta olmuyormu acaba? 

Kontağı kapatıp, bağlantıyı kestikten sonra tekrar araca bağlandığınızda ayarınız aktifleştirilmiş görünüyor mu?

Aktif görünüyor ise aracın şu şekilde tepki vermesi gerekir;

Araçtan inin, kapıları kapatıp kumanda ile kilitleyin. 
Kumanda ile kapıları açıp şoför kapısını açın, yaklaşık 3 saniye sonra bilgi ekranında Zoom Zoom yazısı belirecek, gösterge ışıkları yanacak ve klima panelindeki ışıklar yanıp sönecek. (Kapının açık kalmasına gerek yok. Ama kapı açıldıktan sonra 2-3 saniye gecikmeli başlıyor tepki)

Bu şekilde olmuyor ise ihtimaller;

1- Kapıyı açar açmaz kontağı takıp çevirirseniz olmuyor. 

2- Ayarı programda değiştirdikten sonra ecuya yaz komutu vermediğiniz için yaptığınız değişiklik aktifleşmiyor.

3- Bir ihtimal, şoför kapısı switchinizde temas problemi var.

Aracınız BL olduğu için pek ihtimal vermiyorum ama son seçenek ecunuzda ufak bir farklılık var, bu modu desteklemiyor. 2010 model olup aktifleştirenler oldu çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Bilal Kip :

Merhaba arkadaşlar,

Makyaj öncesi kasalarda olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mutlu Tekir :

:ohmy::ohmy::ohmy:

Aracının 2010 olduğunu söyleyen biri vardı yaptım çalışıyor diyen.. 
Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ??? 
Emin olamadım şimdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, ibrasoft :

Kontağı kapatıp, bağlantıyı kestikten sonra tekrar araca bağlandığınızda ayarınız aktifleştirilmiş görünüyor mu?

Aktif görünüyor ise aracın şu şekilde tepki vermesi gerekir;

Araçtan inin, kapıları kapatıp kumanda ile kilitleyin. 
Kumanda ile kapıları açıp şoför kapısını açın, yaklaşık 3 saniye sonra bilgi ekranında Zoom Zoom yazısı belirecek, gösterge ışıkları yanacak ve klima panelindeki ışıklar yanıp sönecek. (Kapının açık kalmasına gerek yok. Ama kapı açıldıktan sonra 2-3 saniye gecikmeli başlıyor tepki)

Bu şekilde olmuyor ise ihtimaller;

1- Kapıyı açar açmaz kontağı takıp çevirirseniz olmuyor. 

2- Ayarı programda değiştirdikten sonra ecuya yaz komutu vermediğiniz için yaptığınız değişiklik aktifleşmiyor.

3- Bir ihtimal, şoför kapısı switchinizde temas problemi var.

Aracınız BL olduğu için pek ihtimal vermiyorum ama son seçenek ecunuzda ufak bir farklılık var, bu modu desteklemiyor. 2010 model olup aktifleştirenler oldu çünkü.

İlginiz için teşekkür ederim. 

Dediğiniz gibi yapıp bekliyorum ama değişiklik olmuyor. İşlemi yaptıktan sonra ecuya yaz komutu gönderiyorum. Bunu yaparken göstergeler gidip geliyor. Programı kapatıp tekrar bağlandığımda o özellik aktif görünüyor. Örneğin sinyal verme sesini kapat dediğimde bunu yaptı. Ama aracım beni karşılamıyor :) Dediğiniz gibi belkide ecuda değişiklik vardır.

33 dakika önce, Mutlu Tekir :

Sanırım aktif olsada çalışmıyor. Diğer değişiklikleri yapıyor. Zoom Zoom göremedik napalım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Bilal Kip :

İlginiz için teşekkür ederim. 

Dediğiniz gibi yapıp bekliyorum ama değişiklik olmuyor. İşlemi yaptıktan sonra ecuya yaz komutu gönderiyorum. Bunu yaparken göstergeler gidip geliyor. Programı kapatıp tekrar bağlandığımda o özellik aktif görünüyor. Örneğin sinyal verme sesini kapat dediğimde bunu yaptı. Ama aracım beni karşılamıyor :) Dediğiniz gibi belkide ecuda değişiklik vardır.

Sanırım aktif olsada çalışmıyor. Diğer değişiklikleri yapıyor. Zoom Zoom göremedik napalım :)

Olabilir, Ecularda küçük değişiklikler var.
Makyajlı kasada silecek suyu sıkınca silme sayısı açık veya kapalı seçimde 5 veya 0 olarak tepki verirken, makyajsız kasa @Mutlu Tekir de daha az siliyor mesela. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 dakika önce, ibrasoft :

Olabilir, Ecularda küçük değişiklikler var.
Makyajlı kasada silecek suyu sıkınca silme sayısı açık veya kapalı seçimde 5 veya 0 olarak tepki verirken, makyajsız kasa @Mutlu Tekir de daha az siliyor mesela. :)

Bende kontağı açınca hello kapatınca goodbye yazıyor. benim karşılamada bu olsun :) Bu hepsinde vardır herhalde  değil mi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

ibrasoft

hocam merhaba, satıcı şu aletin forscan ile tam uyumlu olduğunu söylüyor, alınabilir derseniz sipariş vercem.

NEW bbfly-BF32302 ELM327 USB modified FTDI FT232RL+2480 chip HS/MS CAN OBD Scanner 

Support FORD models open hidden function Focus Mondeo Kuga

MS-CAN support via toggle switch(MS-CAN / HS-CAN)

Constant speed set to 500 kbit

ELM327 USB has full support to Ford specific diagnostic protocol MS-CAN.

Majority of modern Ford modules are accessible only through this protocol.

Support FORD models open hidden function.

Besides added functionality for Ford, this device works as normal OBD2/EOBD code reader on all supported vehicles.

bbfly-BF32302 ELM327 USB modified FTDI Chip must be connected to the vehicle for use.

You can download the corresponding driver on the FTDI official website.

Functions:
* read/erase fault codes from ALL modules, including OBD2/EOBD
* access modules on both HS-CAN and MS-CAN mode
* read vehicle configuration
* actuator tests
* Live Data
* injector coding
* software updates
* service procedures
* force DPF regeneration
* programming
* coding
* adaptations

Supported software:
ELMconfig
Forscan
FOCCCUS
FF2

bbfly-BF32302 ELM327 USB OBD2  you will be able to:

•Read and clear diagnostic trouble codes

•Air Flow Rate

•display and read

•Engine RPM

•Vehicle Speed

•Intake Air Temperature

•Long Term Fuel Trim

•Short Term Fuel Trim

•Timing Advance

•Oxygen Sensors

•Fuel System status

•and so much more!

Our bbfly ELM327 USB OBD2 scanner is compatible with FORD, MAZDA, BMW,  VW, GM, AUDI, CHEVY, TOYOTA, , LEXUS, MERCEDES, HYUNDAI, KIA, MITSUBISHI,NISSAN, SUZUKI, JAGUAR, LAND ROVER, CHRYSLER, HONDA AND SO MUCH MORE!

bbfly OBD2 protocols:

SAE J1850 PWM(41.6Kbaud)

SAE J1850 VPW(10.4Kbaud)

ISO9141-2(5 baud init,10.4Kbaud)

ISO14230-4 KWP(5 baud init,10.4 Kbaud)

ISO14230-4 KWP(fast init,10.4 Kbaud)

ISO15765-4 CAN(11bit ID,500 Kbaud)

ISO15765-4 CAN(29bit ID,500 Kbaud)

ISO15765-4 CAN(11bit ID,250 Kbaud)

ISO15765-4 CAN(29bit ID,250 Kbaud)

SAE J1939 CAN(29bit ID,250*Kbaud)

CAN(11*bit ID,125*Kbaud)

CAN(11*bit ID,50*Kbaud)

obd mazda.jpg

obd mazda 2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler hocam, siparişi verdim. 

Asıl amacım araçtaki multimedya ile USB portunu kullanarak bağlantı kurmak, dashcommand ve torque tarzı apklerle aracın verilerini anlık okumak.

Multimedyanın bluetooth modulu external olduğu için, ELM327 bluetooth ile bağlantı kurulamıyor.

Ya wifi destekli ELM327 olacak, ya da USB kablolu OBD2 cihazı ile multimedyaya bağlanmak gerekecek.

Hal böyle olunca, bu ürünü de gördükten sonra almışken iyi bir şey olsun, istedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Satıcı çıldırmış, ürün az önce elime ulaştı. Forscan ile denemedim ama USB kablosu ile dashcommand canavar gibi çalışıyor. tey teyy :tey:

unnamed (1).jpg

unnamed.jpg

IMG-20170525-WA0006.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Google aps.den forscan liteı edindim. 12 TL felan. Adaptörle uyumlu olarak  çoğunu ilk defa gordugum sensörleri parametreleri  ayrıntısına kadar gosteriyor.

Bu kış kara saplanmıştim, çıkmak için zorlanınca ABS yandi, sol ön teker kabloyu oynatmış. Aracı stop edip calistirinca sönmüştü. Dasccommandde görünmeyen kodu bugün gördüm sildim. Tekrar yanmadi tabi.

Aracta başka dtc olmadığını görmek de ayrıca mutlu etti.

Konuyu başlatan, bizi bu güzel uygulamadan haberdar eden ibrasoft arkadaşa teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, quiteguide :

Dün Google aps.den forscan liteı edindim. 12 TL felan. Adaptörle uyumlu olarak  çoğunu ilk defa gordugum sensörleri parametreleri  ayrıntısına kadar gosteriyor.

Bu kış kara saplanmıştim, çıkmak için zorlanınca ABS yandi, sol ön teker kabloyu oynatmış. Aracı stop edip calistirinca sönmüştü. Dasccommandde görünmeyen kodu bugün gördüm sildim. Tekrar yanmadi tabi.

Aracta başka dtc olmadığını görmek de ayrıca mutlu etti.

Konuyu başlatan, bizi bu güzel uygulamadan haberdar eden ibrasoft arkadaşa teşekkürler.

Paylaştıkça daha çok şey öğreniyoruz.

Arıza kodları ile ilgili söylediğiniz gibi durum var. Servis yazılımının erişebildiği,ortadan kalkınca arıza ışığını söndüren arızalar ve ön teşhis için ecu da kaydı tutulan arıza kayıtlarını da görebiliyorsunuz. Dizel aracımda enjektör ile ilgili bir hatada gözlemlemiştim ben de.

İki depo temizlik katkısı ile kullanım sonrası tekrar arıza kaydı oluşmadı çok şükür :-)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...