Jump to content

Mazda ya Forscan ile Bağlanmak (Arıza Tespit ve Kişiselleştirme Yazılımı)

ibrasoft
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bizim benzinli 3'lerde böyle bir parametre/pid yok. Çünkü motorun içinde yağın dolaştığı noktalarda 'yağ sıcaklık sensörü' diye bir ekipman yok.

Soğutma suyunun dolaştığı bölümde, motor bloğunun sağ tarafına konumlu Engine Coolant Temperature Sensor, +/-, 1-2 derece farkla bu işi görüyor.

Subaplar değişirken, termostatla birlikte bunu da değiştirmiştim.

Kolay bozulacak bir parça değil, tamamen can sıkıntısı.

IMG_20200827_142807.jpg

IMG_20200827_144855.jpg

IMG_20200827_144754.jpg

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, quiteguide :

Bizim benzinli 3'lerde böyle bir parametre/pid yok. Çünkü motorun içinde yağın dolaştığı noktalarda 'yağ sıcaklık sensörü' diye bir ekipman yok.

Soğutma suyunun dolaştığı bölümde, motor bloğunun sağ tarafına konumlu Engine Coolant Temperature Sensor, +/-, 1-2 derece farkla bu işi görüyor.

Subaplar değişirken, termostatla birlikte bunu da değiştirmiştim.

Kolay bozulacak bir parça değil, tamamen can sıkıntısı.

IMG_20200827_142807.jpg

IMG_20200827_144855.jpg

IMG_20200827_144754.jpg

Diyelim yağ sıcaklığı 105-110’a çıktı. Motor suyu bu sıcaklığa çıkmıyor. İlginç. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

Diyelim yağ sıcaklığı 105-110’a çıktı. Motor suyu bu sıcaklığa çıkmıyor. İlginç. 

Yağ zaten piston segmanlarıyla silindir cidarına, supaplara, her yere gidiyor. Haliyle bu yanmaya en yakın yerlerde anlık sıcaklık çok daha yüksek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.08.2020 at 13:47, tansu87 :

@ibrasoft Uygulamada motor yağ sıcaklığını bulamadım. Pc’de var mı? Ya da sen teyp ekranında görebiliyor musun? 

Teyp veya pc de fark yok sensör okuması konusunda.

Yağ sıcaklık okuma benzinli için yok. Dizelde var. Ama farklı bir formatta yazıyor.

27.08.2020 at 17:37, tansu87 :

Bu yaz yaylaya özellikle merak ettim forscan açık çıktım. Dağ yolu 900-950 mt rakıma çıkılıyor. Dış sıcaklık 40 derece, emiş hava sıcaklığı 46 derece. Klima auto mod açık. Motor suyu 78-80 aralığında gezindi. Motor yağı daha sıcaktır mutlaka. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, ibrasoft :

Teyp veya pc de fark yok sensör okuması konusunda.

Yağ sıcaklık okuma benzinli için yok. Dizelde var. Ama farklı bir formatta yazıyor.

Bu yaz yaylaya özellikle merak ettim forscan açık çıktım. Dağ yolu 900-950 mt rakıma çıkılıyor. Dış sıcaklık 40 derece, emiş hava sıcaklığı 46 derece. Klima auto mod açık. Motor suyu 78-80 aralığında gezindi. Motor yağı daha sıcaktır mutlaka. 

Normalde kaç motor sıcaklığı dizelde? Bizde 88-96 arası geziyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.08.2020 at 13:57, tansu87 :

Normalde kaç motor sıcaklığı dizelde? Bizde 88-96 arası geziyor

O kadar uzun süre bakmadım. Arada baktıklarımda 80 derece üzerinde pek gördüğümü hatırlamıyorum. Fan açma anı ve durma anındaki sıcaklık değerlerine bakmak lazım aslında. Çalışma aralığını daha iyi görebilmek için. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...