Jump to content

Mazda RX-8 Yağ Mayonez Yaptı

Zuhtu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam herkese bir yildir rx8 kullanmaktayiz gecenlerde cocuklar yagini kontrol etmisler cubukda  vede yag kapaginin altinda mayonez olusmus bu neden olur caba yag cubugunda yukselme yok yag seviyesi normal  bu mayonez olayi tehlikelimi yoksa motormu olmekmek uzeremi yardimci olursaniz sevinirim saygilarimla 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

diğer forumlarda konu ile araştırma yapınca kısa mesafelerde yağın buharlaşması sebebiyle bu tür sorunların oluşabileceğini öğrendim. bazıları da yağın tipi ile alakalı olabileceğini belirmiş. Mazda original oil ultra 5w30 kullanıyorsunuz değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tahminen yağ kanallarına su buharı karışıyor, başka açıklaması yok. çözüm ise motor revizyonu olarak gözüküyor, tüm contalar değişecek. Fransa'da y.parçalar cok pahalı olmasa gerek. Fransa demişken ilk iki arabam Peugeot 'tu, güzel anıları vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar mayonez mevzusu şöyle oluyor :

motor yağına su karışması  sonucu;

a] suyun özgül ağırlığından dolayı karter'de dibe çökmesi ve,

yağ çubuğunu çektiğinizde, çubuğun dibinde su-yağ karışımının  boza  gibi gözükme durumu oluşur...

yağ kapağı gibi üst noktalarda da sıcaktan buharlaşan yağ-su karışımı, yoğuşup mayonez görüntüsü yapabilir..... 

b] bazen az biraz su karışırsa, veya havadaki aşırı çok nem, motor sistemine kaçarsa,  bu az miktardaki su dibe çökmeden,  sıcaktan buharlaşır, ve çubukta gözükmeden, yağ kapağının altında yoğuşup, yağ-su karışımı mayonez gibi gözükür..  

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tesekkurler arkadaslar once havalar soguk bazen oyle oluyorki garagin ici bile nem yapiyor yagolarak ag olarak castrol 5W30 kullandik son olarak mazdanin orginal yagina es deger contalar derken olayca degisiyormu acaba  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ konusu önemli, ben mazda 5w-30 dan şaşmıyorum. Değişiklik yapanlar da genelde sorun yaşıyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağın tipiyle ilg değil. Yağ bu hale geldiyse soğutma sıvısı kesin yağa karışıyor demektir ki bu durumda kesinlike contalar değişmeli , değişmediği takdirde sorun sadece büyüyecektir ve ilerde yolda kalıp çekiciyle arabayı tamirciye götürmek zorunda bile kalabilirsin.Konuyla ilgili @Ekrem Usta RX-8 da buna benzer bir yorum yapacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abisi geçmiş olsun.  arkadaşların hepside aydınlatıcı bilgi vermiş ,saolsunlar.... bende ufak bir yorum ekliimm..  rx lerde çok nadirde olsa bu durum bazen meydana gelebiliyor.  üstteki resim pistonlu motora ait olsaydı % 100 yağa su karışmış , geçmiş olsun derdim. ancak wankel de bu durum biraz farklı .   yağa su karışması için , hausinglerden birinin veya ara pleytlerden birinin , kırılması veya çatlaması lazım . bu durumda ancak şöle meydana gelebilir... allah göstermesin ya kaza anında motor darbe alması lazım veyahutta , araçta FL22 yoksa , su varsa kışın donmuş olup bir nevi en son pleyti çatlatması lazım. ancak bu durumda yağla su birbirine karışır..... 

bazan wankel motorlarda yağda köpürme olabiliyor, yanlış yağ kullanımından dolayı... bunu şöle anlaya biliriz.... yağ çubuğunu çektiğinizde .. çubuğun bir kısmında beyaz köpükler vardır, ama çubuğa yağ bulaşmış olan kısımda  ,yağın rengi bozulmamıştır. yani bal rengi veya biraz daha koyu ton olabilir, yani şeffaftır.   Eğerki böyle değilse , köpükle birlikte yağın rengide boza gibi veya krema gibi  ise , ozaman durum kötü demektir....diğer bir ihtimalde, motor daha önce tamir edildi  ise .. yapılan yanlış işçiliktende kaynaklana biliyor. .  tekrar geçmiş olsun..

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@ekremusta 'nın dediği gb yanlış yağ kullanımında mayonez gerçekleşmiş , tam sentetik dexalia 5-30 kullanmanızı tavsiye ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tesekurler  ilginiz icin anladigim kadariyla yanlis yag kullanimindan kaynaklaniyor enkisa zamanda yag degisimi yapilacak ikinci olay motor suyu FL22 mi onu bilmiyorum am onuda degistirecegiz akacaz gene moyonez yapacakmi yaparsa ozaman motorumu indirecez anladigim kadariyla 

selam ekrem usta umraniyede garaginizmi var acaba  bende acibademde kalmaktayim tabi izinlerde 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fl22 den önce yağı mazda original oil 5w30 ile değiştirin. Bu acil... bundan sonra yine yağda bozalaşma varsa malesef pamuk eller cebe. Revizyona...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elbette ilk etapda yagi degistirecez mecburen 

arkadaslar nerde okudum bilmiyorum mazdani orginal yagiyla total 5W30 ayni diyorlar sadece isim degisikligi var diyorlar dogrumudur acaba 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda nın yağını total üretiyor. Aslında yaptığım kontrolde ELF (total üretimi) 5w-30 ile aynı özellikleri olduğunu gördüm. Fakat mazda ya özel üretim olduğundan sanırım içinde bir miktar farklılık yaratacak katkı var. O yüzden ben mazda original kullanıyorum.

@Ekrem Usta RX-8 in garajına bu_link ten ulaşabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...