Jump to content

Mazda RX-8 Yağ Mayonez Yaptı

Zuhtu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

zuhtu kardeşim tekrar geçmiş olsun, dexelia yağını total üretiyor , kutu üzerindeki ,içerikleri okuduğunuz zaman bir kaç muadili var gözüküyor, fakat . dexelia  özel olarak mazda  için üretildiğinden dolayı  biraz farklılık var. rx8 lerin sık arıza çıkartmasının sebebide , orjinal yağın kullanılmaması. size önerim orjinal yağını temin edin , her bin km de en ez iki kez değişin. bakalım içerisindeki tortuyu  (mayonezi ) temizleyecekmi.  haala aynı sorun devam ediyor olursa, motorunuz sorunlu anlamına gelir..  

ümraniye sanayindeyim zuhtu  kardeşim .          http://www.armagarage.com/

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tesekurler ustam dediklerinizi uygulayacagim  nasipse iki aysonra izine gelecegim geldigimde gelip bir cayinizi icmek isterim  ilk once yagi degistireyim sonucu  bildiririm saygilarimla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...

Selam usta garaga geldim yoktunuz ustanizin cayini ictim vaktim kisa oldugundan birdaha urayamadim birdaha turkiyeye geldigimde artik ustam motor su icmeye basladi motoru dagittik reslere bakarmisiniz bir sorun olurmu olmazmi IMG-20170804-WA0007.thumb.jpg.d17334345234fa293f56e81e57e03ffd.jpgIMG-20170804-WA0008.thumb.jpg.44385a6a00d46e3a984d1a213efcb6ae.jpgIMG-20170804-WA0005.thumb.jpg.e754bba712e27e61fa18198a33123bc3.jpg

IMG-20170804-WA0006.jpg

IMG-20170804-WA0001.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kısmete bak , benim olmadığım anda gelmişsin demekki.  kısmet artık.. resmini attığın hausing kullanılmaz artık.  yenisiyle değiştirmen lazım .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

.selam ekrem usta motoru tamir ektik vede takdik cok guzel calisiyor birkontakda aliyor yanliz bir sorun var calisiyor ama onbes yirmi saniye sonra motor stop ediyor gazapedalina basinca guzel gaz yiyor ayani pedalden ayani cekince duruyor rolanti tutmuyor  neden olabilir acaba sanki hava almiyor neden yapar hic basiniza geldimi acaba yardimci olursaniz sevinirim saygilarimla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm zühtü kardeşim.   bahsettiğin arızaya bir çok şey sebep olabilir, iyi olasılıkla , emme manifoldu bir yerden extra hava alıyor gibi görünüyor.ben bir kaç olasılığı yazayım , yinede düzelmesse haberleşiriz burda

1, MAF sensör bozuk vaya kirli olabilir veya dibindeki orring zarar görmüş olabilir

2,hava filtresine bağlı spral boruda yırtılma çatlak veya baştaki kelepçe kısmı zarar görmüş olabilir

3,kelebek boğazını görsel kontrol edin temizleyin ,geniş fişte kopuk veye temassızlık olabilir

4,spral hortumun solunda üç tane hortum girişi var kopmuş veya laçka olmuş olabilir

5,kelebeğin arkasındaki siyah plastik emme manifolt parçasının altında üç tane vakkum uç var, biri veya daha fazlası kırık olabilir,veya ucundaki hortum çıkmış olabilir

6,siyah büyük plastik emme manifolt parçasını iyi oturtmamış olabilirsiniz , vidalarını kontrol edin

7,sol yanda bulunan aleminyum emme bloğun üzerinde iki tane küçük hava girişi var. bunlar kapalı olmalı ,buraya dikkat 

8,bobinlerin biri veya ikisi bozuk olabilir.(bozuk olduğu halde ,araç tek marş çalışıp, stabil durumda olabilir)

9,emmenin arkasında bulunan üç tane hava selenoidi var , bunlar kırık veya bozuk olabilir

10, egzos manifoldunun üzerinde bulunan oksijen sensörü bozuk olabilir

11,bunların hiç birinde sorun yoksa ki , büyük ihtimal vardır.....motorun hatalı toplanmış olabilir 

umarım işi çözersiniz. iyi günler kardeşim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...