Jump to content

2003 Model Mazda 6 Ateşleme Sorunu

Hakanşen
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

öncelikle geçmiş olsun diyorum. Bilmiyorum sorununuzu halletiniz mi ama ben yinede başımdan geçen sizinki gibi olayı anlatıyım kısaca. aracı ilk aldığımdan itibaren özellikle sabahları (hava soğukken) çalıştırdığımda belli bir ısınma aşamasında P0301 hatası alıyordum. tabi bu her gün olmasa da en azından 3-4 günde bir yapıyordu. Araç bazen performanslı giderken bazende performans düşüklüğü yaşıyordum. tabi evden sanayiye kadar araç haliyle ısınıp kompresyon testi yaptırdığımda testler normal gözüküyordu, bunun üzerine ateşleme kablolarını, buji değişimi, ateşleme bobini bile değiştirdim değişen bir şey olmamıştı. En sonunda aracı sanayiye bırakıp ertesi sabah tekrar kompresyon testi yaptırdım ve maalesef subap ayarlarım bozuk çıktı ve komple subap değişimi oldu. şimdi ise bir sıkıntım yok. belki size yardımcı olur anlattıklarım. isterseniz sorunu birde beni denediğim gibi yapın.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende de 2005 otomatik mazda 6 var. aracım 110000 km de. LPG takılalı 20000 km olmuş. Ben aracı yeni aldım. benim aracımdaki sıkıntı şu şekilde; ne ilk çalıştırmada titreme ne motor arıza lambası yakmıyor. Ancak çalıştırıp kullanmaya başladıktan sonra motor ısınıp 15 km civarı gidince motorda ara ara sarsılmalar olmakta ve bu sarsılmalar esnasında motor arıza lambası ara ara yanıp sönmekte, bazen uzun süreli yanmakta. Yetkili servise götürüp bilgisayara bağlattım, 1. silindir arızası verdiği görüldü ve usta tarafında ateşleme bobini girişindeki buji kablosu çıkarıldı ve elektrik kaçağının neden olguğu kıvılcım atma net şekilde görüldü. Buji kablolarının değişmesi gerektiğini söylediler. orjinalinin fiyatı 375 tl olduğu ve durumum müsade etmediği için o an almadım. Niyetim yan sanayi uygunsa yan sanayi takmaktı. Ancak Mazda'nın  üstadları ( ekinci mazda motor ustası adem ve elektrik ustası kadir ustalar) ile yaptığım istişarede; bu araçlarda ateşleme parçalarında hele ki LPG varsa kesinlikle yan sanayi ürün kullanmama gerektiğini söylediler. Ben de müsait olduğum ilk fırsatta orjinal buji kablolarından ve buji alıp değiştireceğim. Neticeyi de sizlerle tecrübe ettikten sonra paylaşırım kısmetse.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, naci042 :

Arkadaşlar bende de 2005 otomatik mazda 6 var. aracım 110000 km de. LPG takılalı 20000 km olmuş. Ben aracı yeni aldım. benim aracımdaki sıkıntı şu şekilde; ne ilk çalıştırmada titreme ne motor arıza lambası yakmıyor. Ancak çalıştırıp kullanmaya başladıktan sonra motor ısınıp 15 km civarı gidince motorda ara ara sarsılmalar olmakta ve bu sarsılmalar esnasında motor arıza lambası ara ara yanıp sönmekte, bazen uzun süreli yanmakta. Yetkili servise götürüp bilgisayara bağlattım, 1. silindir arızası verdiği görüldü ve usta tarafında ateşleme bobini girişindeki buji kablosu çıkarıldı ve elektrik kaçağının neden olguğu kıvılcım atma net şekilde görüldü. Buji kablolarının değişmesi gerektiğini söylediler. orjinalinin fiyatı 375 tl olduğu ve durumum müsade etmediği için o an almadım. Niyetim yan sanayi uygunsa yan sanayi takmaktı. Ancak Mazda'nın  üstadları ( ekinci mazda motor ustası adem ve elektrik ustası kadir ustalar) ile yaptığım istişarede; bu araçlarda ateşleme parçalarında hele ki LPG varsa kesinlikle yan sanayi ürün kullanmama gerektiğini söylediler. Ben de müsait olduğum ilk fırsatta orjinal buji kablolarından ve buji alıp değiştireceğim. Neticeyi de sizlerle tecrübe ettikten sonra paylaşırım kısmetse.

kardeş öncelikle geçmiş olsun. ben buji kablosu araştırma safasındayken ngk kablolarını piyasadan bulamamıştım. Malum bizim 1. nesil mazda 6 araçlar ford mondeo motoru kullandıkları için fordun orjinal markası motorcraft buji kablolarını almıştım. gayet memnunum tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.03.2017 at 18:19, Scorpions_64 :

kardeş öncelikle geçmiş olsun. ben buji kablosu araştırma safasındayken ngk kablolarını piyasadan bulamamıştım. Malum bizim 1. nesil mazda 6 araçlar ford mondeo motoru kullandıkları için fordun orjinal markası motorcraft buji kablolarını almıştım. gayet memnunum tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sağolsun scorpions arkadaşımızın verdiği öneriye dayanarak orijinal mondeo buji kablosunu  motorcraft marka taktırdım ve bujileri de NGK iridyum bujilerle değiştirdim.

Sonuç

Şuanda yukarda bahsettiğim sorunlar ortadan kalktı, aracın çekişi arttı henüz yakıta etkisini ölçemedim. 

Hatta aracım otomatik vites 2. Vites geçişi sarsıntılıydı şimdi gayet yumuşaklaştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...