Jump to content

Mazda RX-8 Aracımda Bazı Problemler

uguromer
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, yaklaşık 4 aydır rx8 kullanıcısıyım.

Arabayı aldıktan sonra motor hariç her şeyini yeniledim neredeyse performansı falan harika 106 binde araç.

Aracımda ki en büyük problem gaz tepkimesi biraz geç yani gazı geç yiyor

ve bir diğeri ise sol tekerden cık cık cık diye ses gelmesi diskten mi geliyor nedir anlayamadım.

Araçta normal su kullanmışlar benden önceki sahipleri fl 22 koysam bi yerlerinden patlak verir mi acaba araç?

2007 model bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence biran önce FL22 koymakta fayda var. Eğer sürekli su kullanmışlarsa zaten sağlıklı olmasının pek ihtimali yok.

Gazı geç yeme durumu bende çok uzun süre trafikte dur-kalk yaparsam oluyor. Trafik açıldığında gazlamak istediğimde tahminim debriyaj ile alakalı olarak geç tepki veriyor. Araç soğuduktan sonra normale dönüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gaza geç tepki verme durumu pek görülen birşey değil, ilk kez şimdi duydum desem yeridir. Tam sebep düşünmek biraz zor. Debriyajdan kaynaklı old sanmam.

normal su kullanıldı derken direkt çeşme suyu kullanıldı ise kulağa pek hoş gelmiyor. Mutlaka su eklemek zorunda kalınırsa saf su , tercihen RO ile arıtılmış su eklemek daha mantıklı görünüyor. Bence tamamı FL22 ile yenilenebilir fakat ilk birkaç hafta boyunca her saniye gözün hararet ibresinde olmalı ve arasıra kaputu açıp sıvı düzeyine bakarak ve aracı cok sıkışık trafikte kullanmayarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Revivo73 :

Gaza geç tepki verme durumu pek görülen birşey değil, ilk kez şimdi duydum desem yeridir. Tam sebep düşünmek biraz zor. Debriyajdan kaynaklı old sanmam.

normal su kullanıldı derken direkt çeşme suyu kullanıldı ise kulağa pek hoş gelmiyor. Mutlaka su eklemek zorunda kalınırsa saf su , tercihen RO ile arıtılmış su eklemek daha mantıklı görünüyor. Bence tamamı FL22 ile yenilenebilir fakat ilk birkaç hafta boyunca her saniye gözün hararet ibresinde olmalı ve arasıra kaputu açıp sıvı düzeyine bakarak ve aracı cok sıkışık trafikte kullanmayarak.

Gaz kelebeği elektronik, kendini otomatik olarak adapte ediyor akü kaynaklı olma ihtimli var mı acaba sorunun ?
Yeterli voltaj gelmediği için gaz tepkimesinin gecikmesi gibi...
Çok canımı sıkıyor bu durum.

FL22 koyup harerete bakarız da kıbrıstayım şimdi 50 tl lik boru patlasa çürümüş ise 250 tl isteyecekler o kanıma dokunuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...