Jump to content

Mazda Büyük Bir Geri Çağrım Kampanyası Başlatacak

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda, koltuklarının aniden hareket etme ihtimaline karşı ABD’de 173,859 aracı geri çağırıyor.

Mazda büyük bir geri çağrım kampanyası başlatacak

Mazda, ABD’de 173,859 aracı, koltuklarının aniden hareket etme ihtimaline karşı geri çağırıyor. Geri çağırma, 2011 Mazda2, 2010-2011 Mazda3 ve 2010-2011 Mazdaspeed3’ü kapsıyor.

Otomobil üreticisine göre, koltuk kaldırıcısının çatlaması ve somunların koltuğun çerçevesinden ayırılması ihtimalleri bulunuyor. Her iki durumda da koltuğun açısının aniden değişmesi riski var. Mazda'nın Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne verdiği (National Highway Traffic Safety Administration) rapora göre, "şoför uygun sürüş pozisyonunu sürdüremeyebilir.”

Şirket, koltuğun altından gelen anormal bir gürültü veya sallanmanın bazen bu sorunun erken bir uyarısı niteliğinde olabileceğini belirtiyor.

Araçları geri alan Mazda bayileri, otomobillerin koltuk kaldırıcı bağlantılarını kontrol edecekler. Sorun görülmese bile teknisyenler tarafından bir takviye braket takılacak ve somunların sayısı ikiye katlanacak. Sorunlu olan modellerde ise koltuk ayarlayıcı ünitesi tamamen sökülerek yerine düzeltilmiş versiyon eklenecek.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/mazda-buyuk-bir-geri-cagrim-kampanyasi-baslatacak-40367292

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendi aracımda şöför koltuğunda virajlara girdiğimde çok küçük bit "tık" sesi geliyor. Fiziksel olarak bir şey hissetmesem de işitsel olarak bunu ara sıra duyuyorum ve aklıma taklılıyor (koltuk kızağının yerine oturma sesi değil, daha sessiz ve hissiz bir ses) Yukarıda bahsedilen ihtimal benim de aklıma geldiğinden ve tehlikeli olabileceğini düşündüğümden servise kontrol ettirdim ve bir problem yok dediler. Pek ikna olamasam da " tamamdır" diyerek ayrıldım. Aracımı 2.el olarak satın aldım ve bu güne kadar hiçbir şekilde - önce aracım da dahil- geri çağırmayla karşılaşmadım.

- Daha önce herhangi bir sebepten aracı geri çağırılan var mı? (mazda olmasa da olur)
- Geri çağırmalar 2.el araçları yani garanti kapsamı bitmiş araçları kapsar mı?

Bilgisi olan arkadaşlar fikirlerinizi rica ediyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford cmax cvt dizelleri 7 yıl sonra sorunlu şanzuman nedeniyle çağırdı ve araçları geri satın aldı. Öncesinde çok sorun çıkmış birçok tüketici garanti bitimi sonrası mağdur olmuştu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tasarım ve mühendislik hatası olan ve can güvenliğini ihmal eden her türlü koşul firma tarafından kabul edilmiş ve geri çağırma bülteni oluşturulmuşsa "Garanti" aranmaz. Tekrar kontrol ettirmenizde hatta Resmi olan haberide yanınızda götürün. 

Bölgesel olarak araçlar farklılık gösterebilir (özellikle amerika ve avrupa kıtaların da bu fark çok fazla) belki Avrupa ya gönderilen araçlarda problem de olmayabilir. 

Her 2 durumda aklınızda olsun baktırın servise. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakın zamanda bu mazot filtresi (veya asıl sıkıntı neyse) için de bir bülten çıkar diye düşünüyorum. Mazda malının arkasında durmayacak bir firma değil. Lütfen Mazda Japon ve Mazda Europe ya ÇÖZÜM odaklı, problemi özet olarak anlatacak, problemin asıl noktasını ve rahatsız olunan noktayı anlatacak bir mail atın. Kesin bir çözümü vardır. 

İyi forumlar... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...