Jump to content

2012 Mazda CX-5 Otomatik kapı kilitleme

Selami
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

24 dakika önce, sztoker :

El freni çekili değilken bagaj açılıyor. Zaten  çekili değilken (ışıklarda durduğumuzda vb) açılmaması gerekir. Mazda 3 lerde nasıl?

Manuel viteslerde el freni çekiliyken bagaj açılabiliyor.

Otomatik viteslerde de park modunda açılabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla, CX-5'de içeriden otomatik kapı kilitlenmesi yok, bu kadar özelliği olan bir araçta bu özellik yoksa Japonlar ayıp etmiş mi diyeceğiz? Bagaj kapağı vites D konumundayken açılmaz denilmiş ama otoparka girişte vitesi P'ye almadığım halde güvenlik görevlisi kapağı açtı. Acaba araç içindeyken anahtardaki kilitleme tuşuna bassam kapı kilitlenir mi? Bu konuda tecrübesi olan var mı? Bir arkadaşımız-Selami- vitese takmadan önce kapıları kilitliyorum demiş, bu işlemi nasıl yaptığını öğrenebilir miyiz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 minutes ago, mahmut tuncer said:

Yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla, CX-5'de içeriden otomatik kapı kilitlenmesi yok, bu kadar özelliği olan bir araçta bu özellik yoksa Japonlar ayıp etmiş mi diyeceğiz? Bagaj kapağı vites D konumundayken açılmaz denilmiş ama otoparka girişte vitesi P'ye almadığım halde güvenlik görevlisi kapağı açtı. Acaba araç içindeyken anahtardaki kilitleme tuşuna bassam kapı kilitlenir mi? Bu konuda tecrübesi olan var mı? Bir arkadaşımız-Selami- vitese takmadan önce kapıları kilitliyorum demiş, bu işlemi nasıl yaptığını öğrenebilir miyiz?

Bana ozelden VIN numaranizi gonderin, otomatik kapi kilidinin aracinizda yazilim ile aktif edilip edilemeyecegini bir bakayim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Tarahumara :

Bana ozelden VIN numaranizi gonderin, otomatik kapi kilidinin aracinizda yazilim ile aktif edilip edilemeyecegini bir bakayim. 

Bunun cevabını ben de öğrenmek isterim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 hours ago, sztoker said:

VIN numarası ne oluyor arkadaşlar? Bende isterem ondan hehe.

10 hours ago, mahmut tuncer said:

Bu konuda ise benim araç D de iken bagaj açılmıyor sizde neden açıldı anlamadım. Ben bir kaç kez test ettim, aracı P ye almadan bagaj açılmıyor. Diğeri ise tamamen manuel; yani kapı açma kolunun üzerindeki kapıları kilitleme butonuna basarak kapıları kilitliyorum :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Selami :

Bu konuda ise benim araç D de iken bagaj açılmıyor sizde neden açıldı anlamadım. Ben bir kaç kez test ettim, aracı P ye almadan bagaj açılmıyor. Diğeri ise tamamen manuel; yani kapı açma kolunun üzerindeki kapıları kilitleme butonuna basarak kapıları kilitliyorum :D 

Sanırım bu sorunlar 2014 modellere özgü. Bende de bagaj kapağı her durumda dışarıdan açılabiliyor. Bu sorunun çözümünü yetkili servisten istedim, ancak hiç bir çözüm bulamadılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 minutes ago, sztoker said:

Sanırım bu sorunlar 2014 modellere özgü. Bende de bagaj kapağı her durumda dışarıdan açılabiliyor. Bu sorunun çözümünü yetkili servisten istedim, ancak hiç bir çözüm bulamadılar.

Vay anasını ben yeni modellerde otomatik kapı kilitleme de vardır diye düşünüyordum ama olanıda kaldırmışlar. Adamlarda insana güven çok yüksek seviyede o yüzden kapıları otomatik kilitlemeye bile gerek duymamışlar :ohmy:.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 hours ago, sztoker said:

1 hour ago, Selami said:

İkinizin araçlarında da açılabiliyor otomatik kapı kilitleme. Muhtemelen @mahmut tuncer arkadaşımızın da açılacaktır. Nasıl yapıldığını anlattım aşağıdaki yazımda. Eğer İstanbul/Ataşehir tarafına gelirseniz sizin için yapabilirim bunu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Tarahumara :

İkinizin araçlarında da açılabiliyor otomatik kapı kilitleme. Muhtemelen @mahmut tuncer arkadaşımızın da açılacaktır. Nasıl yapıldığını anlattım aşağıdaki yazımda. Eğer İstanbul/Ataşehir tarafına gelirseniz sizin için yapabilirim bunu.

İlginize teşekkür ederim. Bu iyi haber. İstanbulda olsa idim mutlaka ziyaretinize gelir, yardımınızı isterdim. Ankarada bu işlerden anlayan var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 hours ago, Tarahumara said:

Teşekkürler, madem arabada bu özellik var servis neden açmıyor o zaman çok ilginç. Neyse çözüm varsa denemek lazım cihazı yarın sipariş edecem (Aliexpress indirmini bekliyom) gelmesi 1 ayı bulur. Arabayı bozmasak iyi :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

52 minutes ago, Selami said:

Teşekkürler, madem arabada bu özellik var servis neden açmıyor o zaman çok ilginç. Neyse çözüm varsa denemek lazım cihazı yarın sipariş edecem (Aliexpress indirmini bekliyom) gelmesi 1 ayı bulur. Arabayı bozmasak iyi

Servisler açamıyor malesef bu özelliği. Daha doğrusu haberleri yok. Ben bu özelliğin açılabilirliğini sorduğum zaman, elektronikçi arkadaşlar çok uğraştı ama malesef mümkün değil bu özelliği eklemek, harici cihazlar takmak gerekiyor dediler. Çözümü başka yerlerde arıyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.03.2017 at 00:17, Tarahumara :

VIN'ı göndereceğim ama anlattığınız yöntem çok meşakkatli gibi geldi, halledebileceğimi sanmıyorum, muhtemelen Ataşehir yolu göründü bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...