Jump to content

Mazda CX-5 Akü ve Lastik Alımı

selmazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar, 2013 model CX-5 power aracımın akü işareti yanmaya başladı. Aküsü'nün değişmesi gerekiyor sanırım. Km. 47 bin. Ayrıca lastikler de değişmesi gerekyor sanırım.

İki bayiden akü fiyatı aldım. takması ve i-stop ayarı dahil 550 ve 420 TL fiyatları aldım. Dışarıda akü sordum(sanırım 60 ah oluyor) 200 TL fiyat aldım. 

Akü ve lastik nereden temin edebiliriz? Diyelim dışarıdan akü aldık, sanayide i-stop ayarını yapabilyorlar mı? Aracın garantisi bitti onu da söyliyeyim. Bayi fiyatları fazla geldi, artık dışarda yaptırmayı düşünüyorum.. Ne dersiniz? Teşekkürler.

Düzenleme: İletilerimizin ve başlıkların tamamı yada bir kısmı büyük harfle yazılamaz. İletiniz düzenlenmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20.02.2017 at 11:56, selmazda :

Dışarıda akü sordum(sanırım 60 ah oluyor) 200 TL fiyat aldım. 

200.-Liraya Star-Stop akü bulabildiniz mi ?

Markası nedir acaba ?

Ben akü işini Kadosan'dan hallettim. Otomobilimle kadosanda 2-3 tur attım. Gözüme 2-3 akü bayisi kestirdim. Kafamdaki markalar Varta, Bosch, Mutlu ve İnci idi... 200 Liraya Mutlu'nun 70 Ah'lik (Soğuk Marş akımı yüksek) bir modelini almıştım.. Yaklaşık 1,5 yıl olmuştur.

Lastik olayına gelince. Tamamen sizin yöntem lüksünüze kalmış bir durum.

Ama lastik bayilerinden ama internetten satın alma yolunu izleyebilirsiniz. Örneğin şu anda hepsiburada.com'da ekstra %10 indirim var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba,

İlhan bey start stoplu akülerde fiyatlar 375TL den başlıyor. 200 TL start topsuz aküymüş. sanırım 420 TL ye yine yetkili serviste yaptıracağım.

Lastik hala bulabilmiş değilim araştırıyorum. Kadosana bir uğramayı düşünüyorum..teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, selmazda :

Merhaba,

İlhan bey start stoplu akülerde fiyatlar 375TL den başlıyor. 200 TL start topsuz aküymüş. sanırım 420 TL ye yine yetkili serviste yaptıracağım.

Lastik hala bulabilmiş değilim araştırıyorum. Kadosana bir uğramayı düşünüyorum..teşekkürler

Bende 200 lira tutarı duyunca şaşırdım. Dedim belki ismi cismi belli olmayan Çin işi bir akü olabilir demiştim içimden. Yoksa start-stop aküler normal akülere göre minimum %50 daha pahalılar.

Lastik ölçü/ebatlarınız nedir ? Belki gözümüze çarparsa paylaşırız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX-5 Power lastik ölçüsü : 225/55/19 v99   orjinal lastiği TOYO marka. Merser serviste Halil Usta daha yumuşak bir lastik önerdi. continental, michelin vb. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

herkese merhaba;

2012 model mazda cx-5 2.0i aracımda "battery management system inspection required" uyarısı var. akü değişimi gerekiyor sanırım. nasıl bir akü almam lazım (kaç amper veya ne özellikte olmalı)? aracımın üzerinde varta d52 akü var. aynı marka model aküyle devam etmem iyi mi olur yoksa önerebileceğiniz bir marka var mı? şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aküler de evinize alacağınız televizyonun ne kadar zaman arıza yapmadan kullanacağınız gibi şans işi. türkiye'de üretilen aküler de ithal edilen çoğu akü kadar kalitelidir. bütçenize uygun start/stop akü hangisiyse satın alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

200tl ye düzgün akü bulamazsınız. Geçen sene bosch 60ah 270 e taktırdım. (start stopsuz-ki bence bosch bile iyi değil, acildi en iyi seçenek oydu) Şimdi daha da pahalılanmıştır. Aracınızın akü koduna göre cca değeri yüksek bir akü almanızı öneririm. Varta, energiser veya mutlu nun bazı kaliteli serileri olabilir. I-stop ayarı nedir bilmiyorum. elektriği kesmeden aküyü değiştirince sıkıntı olmaz sanırım. Yine de yetkili servis iyidir. Hiç olmazsa garanti verir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben start stop'a uygun aküyü serviste 500 tl civarına almıştım kaç ay önce. inci marka, hiç sorun yaşamadım. gayet iyi çalışıyor, hatta zırt pırt start stop'a girmesin diye  sürekli ayağımla kontrol ediyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...