Jump to content

Elveda Rotary. Wankel Motorlu RX-VISION Üretilmeyecek

speed
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yazdıklarınız sorunun cevabı değil ki ?Siz Mazda'nın felsefesini anlatıyorsunuz ben Son kullanıcı için ne işe yarıyor diye soruyorum?

Ayrıca Rotary motorun ne olduğunu yeterince bildiğimi zan ediyorum.O yüzden bana mükemmel motor yada farkını ortaya koyan motor demeniz benim nezdimde çok geçerli değil.Benim açımdan motor arabaya gerekli gücü sağlamak olan bir makine.Öyle çok abartıp über bir teknoloji muamelisi yapmak gereksiz.

Kullanımı ve bakımı özel şartlar gerektiren bir motor madem bu kadar iyi Mazda skyactive teknolojisini geliştirmeyi bıraksın o zaman ve Farklı olacağım diye bütün araçlarına Rotary motor yerleştirsin.O zaman bu farklı olmanın bedelini görürüz iyimi kötümü diye.

Ben son kullanıcıyım.Şirketin felsefesi farklı olmak istemesi değil alacağım kullanacağım aracın özellikleri beni bağlar ve üretici firmalara bu gözle bakarım.Bunun ötesi benim açımdan fanatizmdir ve bu konuda Mazda kullanıcıları bir Honda kullanıcıları iki  numarada yer alıyor maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fanatiklik konusunda vw kullanıcıları 1 numaradır :) 

Diğer konuya gelirsek hiç bir firma kar amacı güdmeden piyasaya mal sürmez. Kimse babasının hayrına motor üreteyim başa baş kurtarsın da gerisi önemli değil demez, diyemez... Önemli olan yaptığı yapacağı arge çalışması, seri üretim için fabrika dizaynı, makinalar , robotlar vs vs... bütün bunların harcamalarını çıkarabilecek satış rakamlarına ulaşması gerekir. Mazda rotary motorlu araçlarını çok sattığı için mi üretimi durdurdu yani :) Zarar ediyorsa mecbur durduracak... Son kullanıcının zevkine falan bakmazlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkesin ve her firmanın Mantra bazen de Motto denilen bir felsefesi vardır. Örneğin Kia'nın bile felsefesi vardır hiç arabayla ilgilenmeyen kişilerin ayağının kiri olarak kullanabilecekleri araba yapmak gibi. Son aylarda Bursa yollarında Tofaş Egea cok görmeye başlayınca düşündüm... Görünüm güzel ancak bunlarla bir yere carpsam ön tampondan hafif dokundursam arka kapının aralığı değişir mi diye... Komşum jeep görünümlü Dacia kullanıyor, bir depoyla şu kadar gittim felsefesini yapar örneğin. Devlet kademesinde parayı bulup BMW 5 alan bir tanıdığım "Mercedes 'i arabadan saymıyorum" felsefesine başladı. Dün gece 4 yol ağzında jeep görünümlü araçlardan biriyle karşılaştım, önüme doğru sola dönecek gibi geliyordu ancak sinyal vermemişti, kullanan adama dikkat ettim başı ve vücudu hafif sola eğikti, sinyal vermiyorum ancak vücudumla sinyal veriyorum demek istiyordu, o da bir felsefe : )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...