Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Amortisör Değişimi

Serkan55
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şurada yazan işlemleri yaparsan önler de uyumlu oluyormuş Mutlu.

Focus 2 benzinli ve bizim araçların boş ağırlıklarına bakınca, pek bir fark olmadığını görüyorsun zaten. Direk ford al, mazdaya tak olmasın diye önlere ufak tefek pim yuva vs değişiklikleri yapmışlar.

Aklım hala Magnettinin konforunda ama 6 ayda bir de amortisör değişmez ki be kardeşim. Annemin memleketten gelirken zorla patates çuvalını bagaja artırmayacagini bilsem inan yine takarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, quiteguide :

Şurada yazan işlemleri yaparsan önler de uyumlu oluyormuş Mutlu.

Focus 2 benzinli ve bizim araçların boş ağırlıklarına bakınca, pek bir fark olmadığını görüyorsun zaten. Direk ford al, mazdaya tak olmasın diye önlere ufak tefek pim yuva vs değişiklikleri yapmışlar.

Aklım hala Magnettinin konforunda ama 6 ayda bir de amortisör değişmez ki be kardeşim. Annemin memleketten gelirken zorla patates çuvalını bagaja artırmayacagini bilsem inan yine takarım.

O kadar çabuk bozulmasının sebebi çukur ve kasislerden yavaş geçilmesini istiyor olması olabilir mi? Malum daha az hissetirince daha hızlı geçilebiliyor? O kadar övdün ki benim de taktırasım geldi vallahi. :D Arka %98 boş benim araçta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok, tamamen yükle alakalı. 

Beni dolu bagajla, yükle vs. kasma diyor.

Parke taşlı yolda bile, parkelerin tikirtisini hissettirmiyordu o derece. Arkaya oturan arkadaşların tepkisini hiç söylemiyorum.

Neyse deşme yaramı, patates çuvalı muhabbetinden sonra su koyuverdi zaten :)

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Bugün amortisör ve takoz değişimlerini yapabildim sonunda. 

monroe ön ve arka amortisör aldım. C-max ön amortisör takoz ve bilya takımı, markasını unuttuğum arka takoz, sra stoperler ve körük vs. Bunlara ek olarak ön-arka viraj çubuğu lastikleri ve ön arka teknorot z rotlar. 

şikayet ise bozuk yolda arabadaki dağılmışlık hissi ve arka süspansiyonun sert olması. Bu arada araç 100 binde ve 2010 model hb. 

@ibrasoft’un kendi arabasında yaptığı helezon yay altına focusta bulunan kauçuk lastik eklemesini yapmadım. Ön yayların altında 10cm’lik kauçuk gördüm ve onu yeni amortisöre altık. 

sonuç: araç bozuk yolda artık tok hissi veriyor. Sanki yenimiymiş gibi. Amortisör ve alt takımdan langır lungur sesler yok. Ama monroe arka amortisörler 10 yıllık orijinal fomoco amortisörden daha yumuşak değilmiş. Arkalar sanki eskisinden de sert oldu gibi ama bu sefer de bozuk yoldan geçerken daha derli toplu hissettiriyor. Önler hemen hemen aynı. Fren ve viraj performansı nispeten daha iyi gibi. 

bir tek ön amortisörde şu beyaz parçayı koyamadık. Oturmadı yani. Monroe’nin kendi siyah kapağını kapattık. Amortisör krom demirinin siyah hazneye girdiği nokta. 

7890B936-74D0-45DF-84F5-C3D072411742.jpeg

CBA7DFFD-A8E8-483F-858A-555AB8D562B1.jpeg

F7566959-9F86-4252-821B-7836AEAD7716.jpeg

64CF8E8A-C10E-46C1-B69A-8C6FF0F010D9.jpeg

0AFC36AC-0B5B-404E-807F-C4EE1F4C1876.jpeg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugünkü tecrübeden sonra eklemek istedim. Monroe ilk başta sert geldi. Ama bu sertlik biraz garip. Plastik hız kesicide arka amortisör sert hissettiriyor fakat gerek sokakta gerekse cadde ve yolda kesinlikle sert değil. Aksine bozuk yolu hissettirmiyor. Yol konforu çok hoş. Önler ve arkalar gerçekten kuğu gibi hissettiriyor. İlk testte pişman olur gibi oldum ama şu an iyi ki değişmişim diyorum. Monroe gerçekten kaliteliymiş. Takoz, bilya ve viraj çubuğu lastiklerinin de değişimiyle alt takımda hiç lakırdı kalmadı. Araba sıfır gibi oldu gerçekten. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, tansu87 :

Bugünkü tecrübeden sonra eklemek istedim. Monroe ilk başta sert geldi. Ama bu sertlik biraz garip. Plastik hız kesicide arka amortisör sert hissettiriyor fakat gerek sokakta gerekse cadde ve yolda kesinlikle sert değil. Aksine bozuk yolu hissettirmiyor. Yol konforu çok hoş. Önler ve arkalar gerçekten kuğu gibi hissettiriyor. İlk testte pişman olur gibi oldum ama şu an iyi ki değişmişim diyorum. Monroe gerçekten kaliteliymiş. Takoz, bilya ve viraj çubuğu lastiklerinin de değişimiyle alt takımda hiç lakırdı kalmadı. Araba sıfır gibi oldu gerçekten. 

Hayırlı olsun.
Bir iş yapılınca en önemlisi, içine sinmesi ve "keşke yaptırmasaydım orijinalin yıpranmış hali daha iyiydi" dememek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam arkadaşlar. Bende yaklaşık 4 ay önce ön sağ amortisör yağ kaçırıyor diye, ön iki amortisörü değiştirdim. Fiyat ve performans açısından Monroe aldım. Bu zamana kadarki kullanımımdan bahsedecek olursam, konfor hissiyatı eski 8 yıllık amortisörlerden daha iyi. Çukur ve tümseklerdeki yumuşaklığı tatmin ediyor. 

Fakat yol tutuşu orjinalleri kadar iyi gelmedi bana. Viraja zorlayarak girdiğimde eskiden adeta yolu tırmalayan noktalarda şimdi sanki esnercesine önden kayma oluyor. Aynı zamanda direksiyon tepkilerinde de esner gibi yapıyor ve eskisi kadar güvende hissetmiyorum. Tabi günlük hayatta bu tarz sürüş yapmadığım için sıkıntı yok. 

Sonuç olarak fiyat performans olarak güzel amortisörler. Ama tekrar amortisör değiştirecek olsam orjinal fomoco alırdım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, Akuma :

Selam arkadaşlar. Bende yaklaşık 4 ay önce ön sağ amortisör yağ kaçırıyor diye, ön iki amortisörü değiştirdim. Fiyat ve performans açısından Monroe aldım. Bu zamana kadarki kullanımımdan bahsedecek olursam, konfor hissiyatı eski 8 yıllık amortisörlerden daha iyi. Çukur ve tümseklerdeki yumuşaklığı tatmin ediyor. 

Fakat yol tutuşu orjinalleri kadar iyi gelmedi bana. Viraja zorlayarak girdiğimde eskiden adeta yolu tırmalayan noktalarda şimdi sanki esnercesine önden kayma oluyor. Aynı zamanda direksiyon tepkilerinde de esner gibi yapıyor ve eskisi kadar güvende hissetmiyorum. Tabi günlük hayatta bu tarz sürüş yapmadığım için sıkıntı yok. 

Sonuç olarak fiyat performans olarak güzel amortisörler. Ama tekrar amortisör değiştirecek olsam orjinal fomoco alırdım. 

Yağ kaçırma ile ilgili olarak bir bülten vardı sanırım. Bir miktar yağ atmasının sorun olmayacağı, bazı serilerde bir yere kadar yağ atıp durduğu ve çalışma açısından sorun olmadığı ile ilgili. Bültende sanki fazla konmuş yağ dışarı atıyor da sonra duruyor gibi bir kanı vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, ibrasoft :

Yağ kaçırma ile ilgili olarak bir bülten vardı sanırım. Bir miktar yağ atmasının sorun olmayacağı, bazı serilerde bir yere kadar yağ atıp durduğu ve çalışma açısından sorun olmadığı ile ilgili. Bültende sanki fazla konmuş yağ dışarı atıyor da sonra duruyor gibi bir kanı vardı.

Dediğiniz gibi olabilir, sonuçta genleşebilen bir ürün yağ. Fakat bendeki durum sızdırma yada biraz atma gibi değilde daha çok yağın boşalması gibiydi. Zaten ses yapmaya başlamıştı. Periyodik yağ bakımına götürdüğümde ustam çok uzatmadan değiştirelim dedi. Bende alt takıma zarar vermeye başlamasın diye 2 ay içinde değiştirdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Lastik basınçları için kapı içinde araç boşken önler 35, arkalar 33psi yazıyor. Ben de böyle kullanıyordum. Arkada plastik tümsek gibi sert şeylerde sertlik hissediliyordu. Ben 2 gündür 4 lastik 32psi’da kullanıyorum. Lastikler de yumuşak yanak gy efficientgrip. 32psi’da gözle görüşür fark kendini belli ediyor. Orijinal amortisörden daha yumuşak bile olmuş olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...