Jump to content

Far Yenileme - Temizleme Nasıl Yapılır ? ( Islak Zımpara ve Cila )

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Farların dış yüzeyinde oluşan leke ve çizikleri zımpara ve Meguiars Plastx kullanılarak hızlıca giderebilir, farlarınızı ilk günkü parlaklığına kavuşturabilirsiniz.

Bunun için ihtiyacınız olan sadece bir kaç farklı numarada zımpara kağıdı ( farın dış yüzeyindeki çizik ve lekelerin derinliğine göre farklılık gösterebilir, biz 1500 - 2000 - 3000 kullandık ) , bulunabilirse şarjlı bir matkap, zımpara ve cila süngeri, bunlar için adaptör ve kağıt bant.

Küçük numaradan büyük numaraya doğru yapılacak zımpara uygulaması ile farın üstündeki derin çizikleri veya lekeleri giderdikten sonra matlaşmış olan fara yapacağınız cila uygulaması ile oldukça iyi bir sonuç alınabiliyor.

Uygulama videosunda göreceğiniz gibi cila uygulamasını önce mikrofiber bez ile yaptık ama sonrasında sünger ile yaptığımız denemenin çok daha başarılı olduğunu gözlemledik. Tavsiyemiz malzeme var ise direk sünger ile cilanın uygulanması.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) güzel bir çalışma olmuş. Ben Meguiars Perfect Clarity Far Bakım Setini alıp denedim. Biraz daha kolay fakat ilk denememde cilanın altında temizleme macununun kaldığını fark ettim. Sonra aynı sizin gibi 1000-2000-3000 lik zımpara yaptıktan sonra spreyi uyguladım ve çok daha iyi sonuç verdiğini gördüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
10 dakika önce, İsot :

Sadece far ön cam değişiyor mu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

10 dakika önce, İsot :

Sadece far ön cam değişiyor mu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Farin dış cami mi,  bulabilirsen değişiyor.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fardan zımparayı uzak tutun, plastix ve tercihen pasta makinesi kafi gelir. far plastiğinde koruyucu bir katman vardır bunu zımpara ile kaldırısanız kısa sürede tekrar matlaşır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O katman içte var, dışta yok, zaten zamanla asit yağmurları, pislikler ve güneş,  o katman olsa bile yok ediyor.. 

@Burak meguars yeter ama  kartal oto sanayiden zimpara da lazım, gidip alırız   tanesi 1-2 tl  ve kaliteli 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimyasal yıkama polikarbon yapının dışındaki verniği söküyor. Sonrası kaçınılmaz son. Eğer sararma yoksa kati suretle zımpara türevi aşındırıcı kullanılmamalı. Varsa o zaman tüm cam aşındırma ile şeffaf hale getirilip akrilik vernik ile tekrar kaplamalı. Plastix ile koruma olur ancak kimyasal yıkama ile oda tutunamıyor yüzeye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

FAR PAR Murat bey, 0530 6504465 5. sanayi sitesi cami sokağı 7419/1 sk. İzmir'deki arkadaşlar bu konuda profesyonel olarak farların içi ve dışını mükemmel bir şekilde parlattırabilirler. Ayrıca içindeki alüminyum rengindeki yansıtıcıları dahi onarabiliyor. Ben yaptırdım çok da memnun kaldım. Sadece yüzeysel yapmıyor bu arkadaş. Dış camı söküyor hem içini hem dışını temizliyor. 3 saat kadar sürüyor. Tekrar camı yerine yapıştırıyor. Bunun için de 2 saat kadar beklemek gerekiyor.

Aynı arkadaşın sanırım İstanbul'da Atatürk sanayi sitesi (maslak) da bir şubesi var. İstanbul'daki arkadaşlar da ordan yararlanabilirler. Bunun için verdiğim numarayı arayıp İstanbul için bilgi alabilirsiniz. Sonuç da far ucuz bir malzeme değil. Yanlış bir uygulama yada doğru yöntem olsa bile yanlış bir müdahale sorunun büyümesine sebep olabilir. Neticede bu işi yıllardır yapan bir ustaya teslim etmek bence daha doğru olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada, benim farları yenilerken zımpara kullanılmadı. Farın yapısı ve özellikleri hakkında derin bilgim yok ancak, zımpara uygulaması olmadı. Paylaşmak istedim

Geçen Ekim ayında yani 2016 Ekim, Bir farımın içi ve dışı, ayrıca far motorum bozulmuştu. Onu ADN mazdadan tedarik ettim. Eski bir fardan çıkma Onun için Adnan ağbiye 150 TL ödemiştim. Bu far motorunu da monte etti arkadaş. diger farımın içinde bir sorun yoktu. Sadece dışından yenileme yaptı. Neticede toplamda, far işçiliği için 180 TL ödemiştim. Telefon ile görüşmenizde fayda var. Yanıltmış olmayayım.

uygulama sonrası fotoğraf çekmiştim. Onu da paylaşayım. Bu arada kayıtlarıma baktım. 19 Kasım 2016 tarihinde yaptırmışım.

DSC_0057.JPG

DSC_0058.JPG

DSC_0059.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün de iftar saatine yakın benim aracın farlarını temizledik. Akşam vakti fotoğraf çekmek için uygun olmadığında öncesi ve sonrası yapmadık ama özellikle farın üst kısmındaki belirgin kireçlenmeye benzeyen lekelerden kurtulduk :)@Zealot un ellerine sağlık. Hem güldük hem eğlendik hem de işimizi hallettik :) 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün de iftar saatine yakın benim aracın farlarını temizledik. Akşam vakti fotoğraf çekmek için uygun olmadığında öncesi ve sonrası yapmadık ama özellikle farın üst kısmındaki belirgin kireçlenmeye benzeyen lekelerden kurtulduk [emoji4][mention=8218]Zealot[/mention] un ellerine sağlık. Hem güldük hem eğlendik hem de işimizi hallettik [emoji4] 

Bugün Tekirdağ Çorlu da olmamdan sebep gelemedim [emoji85][emoji85] geçmiş olsun gülerek eskit @burak abi. Resimleri alsaydık bide (=
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, İsot :

Bugün Tekirdağ Çorlu da olmamdan sebep gelemedim emoji85.pngemoji85.png geçmiş olsun gülerek eskit @burak abi. Resimleri alsaydık bide (=

Sabah gündüz gözü ile fotoğraf çekeyim dedim , yarın inşallah paylaşırım ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sabah biraz yağmurlu bir hava olduğundan kuru kuru çekemedim ama çok kötü durumda olmasa da 7 yılın izlerini silip ilk günkü gibi oldu farlar dersek yalan olmaz 

20170606_082042.jpg

20170606_082112.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...