Jump to content

Far Yenileme - Temizleme Nasıl Yapılır ? ( Islak Zımpara ve Cila )

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

28.05.2017 at 02:04, Servet :

Kimyasal yıkama polikarbon yapının dışındaki verniği söküyor. Sonrası kaçınılmaz son. Eğer sararma yoksa kati suretle zımpara türevi aşındırıcı kullanılmamalı. Varsa o zaman tüm cam aşındırma ile şeffaf hale getirilip akrilik vernik ile tekrar kaplamalı. Plastix ile koruma olur ancak kimyasal yıkama ile oda tutunamıyor yüzeye.

Akrilik verniği bulamayız ama diyelim bulduk acaba nasıl kaplarız bununla

Burak tarafından düzenlendi
Tamamı büyük harf ile mesaj kurallarımız gereği yasaktır.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfır tozlu ortam gererkiyor ve spreyi çok ince tabaka halinde atmak lazım. Akma yapmamalı. Eğer akma olurda, ışık çıkış noktalarına denk gelirse ışık kırılmaları oluyor. İyi bir boyacı yapabilir vernik atma işini

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.12.2017 at 22:40, Servet :

Sıfır tozlu ortam gererkiyor ve spreyi çok ince tabaka halinde atmak lazım. Akma yapmamalı. Eğer akma olurda, ışık çıkış noktalarına denk gelirse ışık kırılmaları oluyor. İyi bir boyacı yapabilir vernik atma işini

Dyonun pasta cilasını aldım,direk farı pasta ile aşındırıp cila ile geçsem bıraksam mı iyi olur? Yoksa 2000 zımpara ile aşındırıp akrilik vernik de aldım onunla sprey vernik yapıp üstüne mi pasta cila yapmam iyi olur acaba abi? Kararsız kaldım ama farlarımda hafif sararma var sadece aşırı da değil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, sedat-dmrcn :

Dyonun pasta cilasını aldım,direk farı pasta ile aşındırıp cila ile geçsem bıraksam mı iyi olur? Yoksa 2000 zımpara ile aşındırıp akrilik vernik de aldım onunla sprey vernik yapıp üstüne mi pasta cila yapmam iyi olur acaba abi? Kararsız kaldım ama farlarımda hafif sararma var sadece aşırı da değil

Ben kendi aracımda sadece heves sebebiyle çeşitli şeyler denedim. Çeşitli ince zımparalar üzerine akrilik vernik te yaptım, beğenemedim sonra meguiars ın özel vernikli bi setini de denedim. En mantıklısı meguiars ınki oldu. Ama kısa sürede o da güzel gözükmemeye başladı. Sonra meguiars ın uygulama merkezine danıştım, abi ne gerek var dedi. Benim 300 TL lik masrafımı boşa çıkarttı. İlk şık olarak söylediğiniz pasta ile aşındırıp üzerine cila çekti. Ama cila özel miydi bilemiyorum. O kadar işlem görmüş farı bile parlattı, tertemiz yaptı. Yani zımpara ile kendi orijinal verniğinizi tamamen kaldırmadan pasta ve cila ikilisini deneyin derim.

Bu arada pastayı yaparken polisaj makinesini düşük devirde çalıştırdı, belki bu bilgi işinize yarar.

Son olarak şöyle bir öneride de bulundu, cam filmi kaplayan bi yere gidip farı şeffaf fiilmle kaplatın 5 sene hiç sorun yaşamazsınız dedi. Tabi ben uğraşamadım :) . 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...