Jump to content

Mazda CX-3 Şerit Takip Asistanı Neden Çalışmaz?

jackjoker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

9 minutes ago, jackjoker said:

yahu ben ne biliyim cam kirliyse bu sistemin çalışmayacağını

Valla bende mi var acaba bir gariplik :)  Aracı almadan önce baştan sona kullanım kılavuzundaki her paragrafı okudum. Kimse okumuyor heralde bu kılavuzları :D Orada bu tarz şeyler açık açık yazıyor. Hangi sistemin nasıl çalıştığını, nelerden etkilendiğini, ne gibi durumlarda kullanılmaması gerektiğini vs. Hatta belki çeviri hatası yapmışlardır diye önce türkçesini sonra da ingilizcesini okudum. Hızımı alamadım şu an 10.000 sayfalık teknik dökümanı okuyorum. Çok ilginç bilgiler var tavsiye ederim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama cam kirliyse uyarı veriyor zaten far asistanı ve şerit takibin çalışmayacağını. Uyarılarda bir şey çıkmamış mıydı? 

12 dakika önce, Tarahumara :

Valla bende mi var acaba bir gariplik :)  Aracı almadan önce baştan sona kullanım kılavuzundaki her paragrafı okudum. Kimse okumuyor heralde bu kılavuzları :D Orada bu tarz şeyler açık açık yazıyor. Hangi sistemin nasıl çalıştığını, nelerden etkilendiğini, ne gibi durumlarda kullanılmaması gerektiğini vs. Hatta belki çeviri hatası yapmışlardır diye önce türkçesini sonra da ingilizcesini okudum. Hızımı alamadım şu an 10.000 sayfalık teknik dökümanı okuyorum. Çok ilginç bilgiler var tavsiye ederim.

Sizin araçlarda şerit takip mi şeritte kalma mı var? Direksiyona müdahale ediyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 minutes ago, M.E.G said:

Sizin araçlarda şerit takip mi şeritte kalma mı var? Direksiyona müdahale ediyor mu?

2017 modellerde müdahale ediyor. Bizim araçlarda sadece görsel ve sesli uyarı var. Ayara göre bip sesi ya da şeritten çıkılan taraftan yapay bir titreşim sesi veriyor. Kadrandaki şerit takip ledi yanıp sönüyor ve ADD de çıkılan şeridi gösteren bir resim beliriyor.

2017 modellerde eller direksiyonda ise, direksiyonu titretiyor ve hafif şekilde şeride sokmak için müdahalede bulunuyor. Mazda 6 larda da bu şekilde. Kullandığım 2016 mazda 6 da böyleydi. Uzun yolculuklarda inanılmaz bir konfor sunuyor. Araç sizinle beraber çeviriyor direksiyonu. MRCC ile birleştiğinde yorgunluk neredeyse sıfır oluyor yolculuk bittiğinde. Londra'dan Wales'e kadar 400 km yolu bu şekilde gitmiştim. Hatta bir ara ağır bir poşeti direksiyonun altına bağladım. Ellerimi direksiyonda sansın diye. Baya baya kendi dönüyor viraj çok keskin olmadıkça. Ellerinizin direksiyonda olup olmadığını, direksiyonun üzerine binen ağırlığa göre tespit ediyor. Yani bütün direksiyonu kelepçeyle bağlasanız da tut o direksiyonu diye ötüp duruyor ve elleri direksiyon üzerinde hissetmezse sistem direk devre dışı kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Tarahumara :

2017 modellerde müdahale ediyor. Bizim araçlarda sadece görsel ve sesli uyarı var. Ayara göre bip sesi ya da şeritten çıkılan taraftan yapay bir titreşim sesi veriyor. Kadrandaki şerit takip ledi yanıp sönüyor ve ADD de çıkılan şeridi gösteren bir resim beliriyor.

2017 modellerde eller direksiyonda ise, direksiyonu titretiyor ve hafif şekilde şeride sokmak için müdahalede bulunuyor. Mazda 6 larda da bu şekilde. Kullandığım 2016 mazda 6 da böyleydi. Uzun yolculuklarda inanılmaz bir konfor sunuyor. Araç sizinle beraber çeviriyor direksiyonu. MRCC ile birleştiğinde yorgunluk neredeyse sıfır oluyor yolculuk bittiğinde. Londra'dan Wales'e kadar 400 km yolu bu şekilde gitmiştim. Hatta bir ara ağır bir poşeti direksiyonun altına bağladım. Ellerimi direksiyonda sansın diye. Baya baya kendi dönüyor viraj çok keskin olmadıkça. Ellerinizin direksiyonda olup olmadığını, direksiyonun üzerine binen ağırlığa göre tespit ediyor. Yani bütün direksiyonu kelepçeyle bağlasanız da tut o direksiyonu diye ötüp duruyor ve elleri direksiyon üzerinde hissetmezse sistem direk devre dışı kalıyor.

Elleri direksiyonda sanması değilde farklı bir şey var onda. Bazen 1 km hiç tutmadan aynı yolda gidebiliyorum. Sağa viraj dönüyor, sola viraj dönüyor hiç direksiyonu tutun diye uyarı vermiyor. Bazen de saçmalıyor. Hava gayet güzel iki şeritte gayet iyi okunuyor ama Düz yolda bile bir kere müdahale ediyor hemen tutmanızı istiyor. Çözemedim onu ama denemelerim devam ediyor :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 minute ago, M.E.G said:

Çözemedim onu ama denemelerim devam ediyor

Siz direksiyonun altına ağır bir şey bağlamayı bir deneyin :) aracı kullanan arkadaşın başka bir şikayeti var şu an. Düz yolda gidiyorum iki elim de direksiyonda ama direksiyonu tut diye uyarı veriyor diyor. Direksiyonu bırakıp tekrar tutunca bir süre daha sorunsuz gidiyormuş. Bu uyarıları sık sık verdiğinde de bir süre sonra çek kenara dinlen yoruldun heralde diye uyarı veriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Tarahumara :

Siz direksiyonun altına ağır bir şey bağlamayı bir deneyin :) aracı kullanan arkadaşın başka bir şikayeti var şu an. Düz yolda gidiyorum iki elim de direksiyonda ama direksiyonu tut diye uyarı veriyor diyor. Direksiyonu bırakıp tekrar tutunca bir süre daha sorunsuz gidiyormuş. Bu uyarıları sık sık verdiğinde de bir süre sonra çek kenara dinlen yoruldun heralde diye uyarı veriyor.

Bir şey bağlamadan da gidiyor zaten. Bayağı gidiyor hemde. Geçen arkadaşımla babası bindi özelliği göster dediler açtım 2 km ye yakın kendi gitti hiç müdahale etmedim, viraj döndü falan.

Bugün tek başıma aynı yolda denedim, bırakıyorum hemen uyarı veriyor 5-10 defa denedim hepsinde hemen uyarı verdi. 

Arabanın psikolojisine bağlı heralde iyi hissediyorsa, birilerine artistlik yapacaksa tutturmuyor, iyi değilse hiç uğraşamam kendin git diyor :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yahu ben ne biliyim cam kirliyse bu sistemin çalışmayacağını [emoji3]
bu sistemi çalışmayan alıcının olduğu yeri temizlesin [emoji3] 

Şerefsizim biliyordum [emoji1] radar sistemi ön logonun arkasında , şerit takip , otomatik fren ön camda diye biliyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 minutes ago, Fotifoti said:

Şerefsizim biliyordum emoji1.png radar sistemi ön logonun arkasında , şerit takip , otomatik fren ön camda diye biliyorum.

Yukarıdaki yazımda anlatmıştım neyin hangi sistemi kullandığını. RCTA avrupa modellerinde 2017 model ile geldi. Yine 2017 modellerde SCBS için kullanılan lazer sensörünün yerine geliştirilmiş bir kamera aldı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
4 dakika önce, Bora Yetkin :

2017 power donanımda kör nokta uyarı var mı acaba?

Şerit takip var ama kör nokta uyarı sistemi yok. Power sense donanımı ile gelen bir özellik kör nokta sistemi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, SafaTR :

Şerit takip var ama kör nokta uyarı sistemi yok. Power sense donanımı ile gelen bir özellik kör nokta sistemi. 

teşekkür ederim önemli bir özelliği koymamışlar 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...