Jump to content

Araç Boyama Rezaleti - 3A Otomotiv

SpeedMazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2015 model Sedef Beyaz renk aracımla bir kaç ay önce biz kaza yaptım ve ön tampon komple değişmişti. Usta ile görüştüğümde parçanın boyasız geleceğini ve tüm boyama işleminin burada (Konya Zeki Kaya Servisi'nde) yapılacağını belirtmişti.

Boyanın ton farkları konusunda endişemi dile getirdiğimde, aracımın kapalı garaj aracı olduğunu düşündüğünü söyledi. Hayır dedim, açık garaj. Aracın ve boyasının yeni olduğunu, sıkıntı olmayacağını söyledi. Yine de insan işkilleniyor, huzursuz oluyor.

Neticede kusursuz bir boya yaptı usta. Hatta - çok sağ olsun - uzun uzun da anlattı sedef efektinin nasıl ve ne aşamada verildiğini. Servisin garajında çok üzerinde durmadım; loş ışıkta bir şey fark edemem diye. Açık alanda, özellikle kusur aramak için baksam da ne ton farkı görebildim ne de işçilik kusuru.

Hani, mesafe fazla olmasa gelin burada boyatın diyeceğim ama bilemiyorum tabii. Astarı aslından pahalıya gelmesin...

Geçmiş olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Devrim Babacan :

2015 model Sedef Beyaz renk aracımla bir kaç ay önce biz kaza yaptım ve ön tampon komple değişmişti. Usta ile görüştüğümde parçanın boyasız geleceğini ve tüm boyama işleminin burada (Konya Zeki Kaya Servisi'nde) yapılacağını belirtmişti.

Boyanın ton farkları konusunda endişemi dile getirdiğimde, aracımın kapalı garaj aracı olduğunu düşündüğünü söyledi. Hayır dedim, açık garaj. Aracın ve boyasının yeni olduğunu, sıkıntı olmayacağını söyledi. Yine de insan işkilleniyor, huzursuz oluyor.

Neticede kusursuz bir boya yaptı usta. Hatta - çok sağ olsun - uzun uzun da anlattı sedef efektinin nasıl ve ne aşamada verildiğini. Servisin garajında çok üzerinde durmadım; loş ışıkta bir şey fark edemem diye. Açık alanda, özellikle kusur aramak için baksam da ne ton farkı görebildim ne de işçilik kusuru.

Hani, mesafe fazla olmasa gelin burada boyatın diyeceğim ama bilemiyorum tabii. Astarı aslından pahalıya gelmesin...

Geçmiş olsun.

Teşekkürler, öncelikle İstanbul içerisinde çözümlemeye çalışacağım. Bir zaman sonra çözüm bulamazsam muhtemelen lanet olsun deyip vazgeçebilirim. Şu an ne desem boş açıkcası. Bir kaç görüşme sonrasında fikirlerim biraz daha netleşir sanırım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün biraz sakinleşmiştim. Bütün gün aklımda bu muhabbet vardı. Sinirimden arabayı almadan işe gittim. Döndüğümde bakarım diyerek strese girmek istememiştim. Eve döndüm, hazır yağmur dinmişken sakin kafayla tekrar inceleyeyim dedim, bende mi bir anormallik var diye kardeşimi de yanıma aldım ve yorum yapmasını istedim... Netice ortada allah kahretsin bunların yaptığı işi...  Servisin önü pek ışık almadığından bukadar belirgin değildi. Şimdi bakamıyorum şu fotoğraflara.. Şimdi şikayetvar.com'a fotoğraflarıyla birlikte şikayet oluşturdum. Öncelikle yine 3A Otomotive olayı çözdürmeye çalışacağım, şikayetime dönüş bekleyeceğim. Bir şekilde hakkımı aramaya çalışacağım. Lanet olsun böyle işe Lanet!!!!!!

Bu fotoğraf servisin önünde gördüğüm hali:
IMG_3461.thumb.JPG.876f63477ab0d7b2591a11d72b9f41cc.JPG

Bu fotoğraflar açık alanda görünen hali:

IMG_3464.thumb.JPG.32ee854bc48ab16ec6da5d6f7586eec9.JPG,

IMG_3466.thumb.JPG.d898fb65bba2daf2f3719acb469d22a3.JPG

IMG_3463.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun bu gözden kaçacak gibi bir şey değil. Farklı açılardan bile fazlaca belli oluyor. Boyandıktan sonra hiç bakmadılar mı araca çok garip? Hiç sıkıntı etmeyin beyin boyadan daha pahalı emin olun. Aracın kaportası gayet düzgün gördüğüm kadarıyla. En kötü adamakıllı bir yerde yüzeysel boya yapılır olur biter. Söylediğimi yanış anlamayın hakkınızı aramayın demiyorum sadece hallolabilecek bir problem için kafanızı yormayın diyorum sonuna kadar şikayet edin neresi varsa yazın dilekçe verin yani. 

Tekrar geçmiş olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, zoptrik :

Geçmiş olsun bu gözden kaçacak gibi bir şey değil. Farklı açılardan bile fazlaca belli oluyor. Boyandıktan sonra hiç bakmadılar mı araca çok garip? Hiç sıkıntı etmeyin beyin boyadan daha pahalı emin olun. Aracın kaportası gayet düzgün gördüğüm kadarıyla. En kötü adamakıllı bir yerde yüzeysel boya yapılır olur biter. Söylediğimi yanış anlamayın hakkınızı aramayın demiyorum sadece hallolabilecek bir problem için kafanızı yormayın diyorum sonuna kadar şikayet edin neresi varsa yazın dilekçe verin yani. 

Tekrar geçmiş olsun. 

Teşekkürler ama çok canım sıkılıyor çünkü insanlarla yüksek tansiyonlu iletişim kurmak çok yoruyor. Geldiğim noktada da yine tartışmalar..vs beni bekliyor gibi. Nefret ediyorum bu durumdan. Herhangi bir müşteri bu işlerden anlamak ve/veya uğraşmak zorunda değil. Her hizmetin bir standardizasyonu olmalı ama burası Türkiye demek zorunda bırakıyorlar insanı. Hakkımı aramak adına elimden gelen çabayı sarfedeceğim, baktım işin içinden çıkılacak gibi değil lanet olsun deyip bu parçaları başka bir yerde boyatacağım... Şaka değil bu gün yaklaşık 6 saat boyunca göz kapağım seyiriyordu. İnternette sebebini araştırdım ve stres kaynaklı olduğunu açıklamışlar. Yakında kalpten gideceğim sanırım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, SweepeR :

@SpeedMazda benim gördüğüm çok açık ve net şekilde boya kodları farklı. 4 kapı ve sağ arka çamurluk bir renk, geriye kalan kısımlar başka bir renk.

Sağ Kapılar daha önceden boyalıydı, öyle satın almıştım ve tutturamamışlar diyordum. Sağ arka çamurluk orjinal boya ve gayet yakın görünüyor. Sol kapılar orjinal boya, sol arka çamurluk, sol ön çamurluk ve ön tampon da yeni boya... Yani birine gidip "bu parçaları farklı kırmızı istiyorum" desem renk tonları daha yakın olurdu sanırım. Yeni yapılan boyaya bakıyorum... ne diyebilirim ki artık sitem etmeye bile dermanım yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.03.2017 at 16:15, İlhan :

Benzer bir problemi geçtiğimiz senelerde @S.Halilduru Savaş'ta, yanlış hatırlamıyorsam Autoking'de sanki yaşamıştı.

Çok geçmiş olsun arkadaşım. 

@İlhan'ın dediği gibi ben de maslak autoking de sorun yaşamıştım. tabi bu kadar büyük değildi benim. Tamponun sol alt kısmı boyandı. Boya fazla olduğundan akmış ve öyle kurumuş. Tekrar boyamışlardı. Bir de aracın direksiyonunda nokta şeklinde boyalar vardı. Ön sağ cama cila gelmiş herhalde izi belli oluyordu. 

Sedefli boyalarda bu işte uzmanlanmış kişilere yaptırmak faydalı olur. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten kafaya takılmayacak gibi değil. 

Olan olmuş artık..Ben sizin yerinizde olsam bu saatten sonra bu fotografları her yerde paylaşıp 3A denilen yere sürekli psikolojik baskı yapar birde avukata danışırdım. Gerisini avukat halletsin..

Ayrıca 1 senedir aracınızdaki jantları arıyorum :)) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun da. abi bu nedir ya >:( hani bu boyayan kör oldu denmez zaten kördü denir sırf bu yüzden arabaya boya yaptırmaktan korkuyorum

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Afedersiniz, "OHA!". Hani renklerle aram iyi değil. Ben "bile" görüyorum ton(lar) farkını.
Göz seyirmesi hafif bir semptom. Kalp a-ritmi başlamasın!

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten çok kötü görünüyor ama önceden de problem var bu arabada. 

Kaput orijinal mi diyeceğim orijinalse sol kapılarla uymuyor. Benim beyin yandı şu anda :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Gerçekten çok kötü görünüyor ama önceden de problem var bu arabada. 

Kaput orijinal mi diyeceğim orijinalse sol kapılarla uymuyor. Benim beyin yandı şu anda :)

Aynı beyin yanması bende de var. Sağ iki kapı hariç parçaların tamamı boyanana kadar orjinal boyalıydı. Kaput rengi zamanla diğer bölgelere göre açılmış bunun zaten farkındayım. Daha doğrusu yakından bakıldığında içindeki renk pigmentleri sarımtrak duruyor (özellikle güneş ışığında parıldıyor) ve bu nedenle yan taraflara göre orjinal boyaya nazaran daha açık tonda gibi duruyor. Tabi kaputtan gözümüze yansıyan ışığın açısıyla, araç yan kesitine düşen ışığın gözümüze düşen yansıması farklı şeyler ama neticede sboyanan renkte ton farkı olmasa sedefli orjinal boyası olan her araçta her parça farklı tonda görünürdü...yani bu boyada kesinlikle bir hata/yanlış uygulama ve/veya kusur lduğuna eminim...
Şikayetvar.com'a dün açtığım şikayetim bir türlü yayına alınmadı bugün. Bende dayanamadım servise tekrar gittim. Çok canım sıkkın olmasına karşın elimden geldiğince yapıcı ve olumlu konuştum. Genel müdürleri Metin bey var biraz daha anlayışlı bir insan. Problem yaratmak için gelmediğimi ve ben hiç yorumda bulunmaadan fotoğrafları incelemesini rica ettim (aracı bilerek servis içerisine sokmadım). Servis alanında kapalı ortam dolayısıyla farkedilmediğini..vs anlattım. kendileri de sedefli boyalı araçlarda özellikle Kırmızı Sedefli boyalarda diğer renklere göre daha çok problem yaşandığını söyledi.Gün ışığındaki görüntü baz alınmalı diye kabullenerek izah etti. Renk uzmanı kişiyle de telefon ile görüşüldü (handsfree). Renk uzmanı biz boyayı kaputa göre tutturduk gibi bir şeyler söyledi ve bende kayış koptu. Sağ kapı boyalıydı zaten gibi bir de bahane sürdü ortaya ve bende sol kapıların olduğu açıdaki fotoğrafı Genel müdür Metin beye gösterdim... bu işin kaputu kapısı yok, neticede bu işte bir sorun var dedim..vs Gen. Müd. Metin bey Pazartesi günü servise tekrar davet etti  Renk uzmanı kişi de gelecek beraber inceleyip durum değerlendirmesi yapılacak. Bir çözüm bulmaya çalışacağız. Bu stres hiç bitmeyecek gibi geliyor bana. resmen ömür törpüsü...

Bugün servise uğramadan önce farklı mekanlarda araca dikkatlice baktım. İşin garibi bazı açılardan renk tutuyormuş gibi görünüyor insanı şüpheye düşürüyor. Sonra başka bir açıya geçiyorsunuz boyanan parçalar kabak gibi ortaya çıkıyor. Şu an tek korkum orada bakarken renk farkının belirgin olmaması durumu. Çünkü böyle bir durumda ben haksız  duruma düşebilirim ve bu sefer dert de anlatamam kimseye. 10 senedir Tasarımın binlerce varyasyonunda iş yaptım, böyle iş görmedim... Resmen beyin yakan bir durum. Nasıl yapacağım da bu işi mutlu sona bağlayacağım bilemiyorum...

Şu fotoğrafları da bu gün çektim mesela. Yukarıdaki kadar belirgin görünmüyor bu sefer. Nasıl bir boyadır, nasıl bir iştir anlamadım ben..

IMG_3469.JPG

IMG_3470.JPG

IMG_3471.JPG

IMG_3472.JPG

IMG_3473.JPG

9 saat önce, razumuhin :

Gerçekten kafaya takılmayacak gibi değil. 

Olan olmuş artık..Ben sizin yerinizde olsam bu saatten sonra bu fotografları her yerde paylaşıp 3A denilen yere sürekli psikolojik baskı yapar birde avukata danışırdım. Gerisini avukat halletsin..

Ayrıca 1 senedir aracınızdaki jantları arıyorum :)) 

Hakkımın peşindeyim. elimden geldiğince yapıcı bir şekilde çözüm arıyorum.
Jant konusunu şu dertlerden bir kurtulabilirsem tüm detaylarıyla bir konu olarak paylaşacağım. Temini hakkında da bilgiler içeriyor olacak, hatta yardımcı olmaya da çalışırım bu konuda size. Sadece şu problemlerimi atlatmaya çalışıyorum şu an için..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecmiş olsun hocam, hakkinizi sonuna kadar arayin gerekirse sosyal medyadan paylasimlar yapin bizde forum olarak yorumlar yapip sonuna kadar destek olalim fakat kafaniza takip kendinizi heder etmeyin, duzgun bir ustayla cozulmeyecek bir sorun degil allah saglik sihat versin gerisi halolur ayrica jantlarla cok havali duruyor araciniz, jantlar cok yakışmış ben çok begendim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Saridoan :

Gecmiş olsun hocam, hakkinizi sonuna kadar arayin gerekirse sosyal medyadan paylasimlar yapin bizde forum olarak yorumlar yapip sonuna kadar destek olalim fakat kafaniza takip kendinizi heder etmeyin, duzgun bir ustayla cozulmeyecek bir sorun degil allah saglik sihat versin gerisi halolur ayrica jantlarla cok havali duruyor araciniz, jantlar cok yakışmış ben çok begendim.

Çok teşekkürler, şu problemleri halleder halletmez Jantları ayrıca bir konu olarak paylaşacağım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni fotoğraflarda da fark bariz belli. Aracı tekrar gösterdiğinizde anlaşılmayacak gibi değil yani. Yalnız kapalı ve koyu ortamlarda ışık azaldıkça renk tonları birbirine yaklaşır. Yeterince ışık alan bir ortam olmalı.

Umarım çözüm odaklı bir görüşme olur pazartesi. Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fotoğraflara ilk kez baktım ve çok şaşırdım.  alttaki fotoğraflarda da üsttekilerde de ,  farklı bir renge boyandığı gayet belli. sanki vişne çürüğü bi arabanın kapısını sök tak yapmışsınız gibi.. bu tartışmaya açık bir konu değil yani..

aydınlık , karanlık, gece , gündüz, nerde bakarsan bak abi, bu arabanın 2 kapısı başka renk..  

en iyisi arabayı  3a nın önüne park et..  bu arabayı 3a boyamıştır diye de üstüne branda yapıştır..   dursun biraz =) 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...