Jump to content

4. Nesil Mazda MX-5 ND için 17 Inch Jant

gnr700
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba, yeni mx5 aracına 17 inch jant takan arkadaş oldu mu? Lastikler biraz içeride görünüyor, jant ET değeri ile oynayan oldu mu? Hangi ölçü lastik kullandınız? Konfor farkı 16 inch janta göre çok farketti mi? Son olarak aracını alçaltan oldu mu acaba? Soru yağmuru için kusura bakmayın ☺

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sitede çok MX-5 sahibi yok, benim bildiğim Gören Otomotiv sahiplerinden @okkko kullanıyor. Belki araçta bir modifikasyon yapmış olabilir.

17 inch Mazda MX-5 2.0 modelde mevcut, bir süre sonra test etme imkanımız olacak karşılaştırma yapınca bir fikir verebiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ben ilk gün 16x6.5 olan jantları orjinal diamond cut 17x7 ile değiştirdim. 195 55 olan ebat da 205 45 (orjinal tavsiye edilen ebat) ile değiştirdim. (Ebatlar aklımda kaldığı kadarıyla) Bir problem yok. Sertleşmiştir araba mutlaka ama rahatsızlık verecek boyutta değil. Alçaltma işine girmedim. Sürüngen araba sevmem pek. Ama alçaltma işi çok daha belirgin şekilde arabayı sertleştirecektir. Jant arabanın çehresini değiştirdi, tavsiye ederim ama yayları tavsiye etmem...

Farkı takdirinize bırakıyorum...

IMG-20170307-WA0008.jpeg

IMG-20170307-WA0002.jpeg

IMG-20161107-WA0002.jpeg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

İlk is olarak nd mx5 in jantlarini 17x7 205/45/17 olarak degistirdim. Sertlik hissedilmeyecek kadar az farketti :) 

et 36 kullandim. On taraf icin cok iyi oldu. Arka taraf yarim cm daha disarida olsa guzel olur. 

Daha sonra aksesuar listesindeki alcaltma kitinin de montajini yaptirdim. 

ERZMzZ.jpg

Araba eskiye oranla hissedilir derecede sertlesti. Body roll(virajlarda yana yatma) ciddi anlamda azaldi. Kisa ve seri puruzlu yollarda(arnavut kaldirim gibi) eskidende bence arac biraz sert kaliyordu. Simdi cok daha sert. Ama buyuk kasislerde bir problem olusturmuyor.

Arac bence olmasi gereken yukseklige geldi(alcak arac bende pek sevmem) :)

Yaklasik 800km yaptim. Otopark giris cikislari veya kasislerde en ufak bir surtme durumu yasamadim. 

Bunlarda benim deneyimlerim. İlgilenen arkadaslari aydinlatir umarim :) 

keyifli forumlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Okan sağolsun Ptesi günü 17 jantları teslim etti, biz de eibach + stok jantlardan 17 lere terfi etmiş olduk. Yay + 17 jantlar “konfordan bir şey kaybettirir mi” sorusuna da net cevap verdi ; yay olduktan sonra 16 yada 17 olmuş pek fark etmiyor ... 

Lastik tercihim Conti Premium Contact6 205/45 17

16 jantları üzerindeki Yokohama Advan lastiklerle set olarak elden çıkarmayı düşünüyorum. Düşünen olursa iletişime geçebilir...

saygılar

0224453E-43D6-4E11-A6CC-C896D3B145BA.jpeg

A8655D8E-C6BC-492A-9D83-0EF4523A597E.jpeg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...