Jump to content

Mazda6 Yakıt Tüketimi Ortak Konu

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

beyler konu biraz sapıcak belki ama sorayım.bilindiği gibi klimalar kayışlı olduğundan motora yükleniyo ve fazla yakıt yakıyo.peki bu mazdalarda elektronik yani motora değilde gücünü aküden alan model yok mu? ( mesela ben aslında digital klimaların öyle olduğunu zannederdim?)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yanıt 180
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Selman

12

• redrock

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest élégancé

yav bu arac malum 2.0 sürekli hızlı kullanıyoruz ibrede fazla değer gösteriyor.lpg taktırmanın mantıklı bir yanı varmı sizce? atmosfer motora lpgnin olumlu yanıt vermediğini işittim.sizin gördüğünüz yakıt tüketimi değerleri nelerdir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birebir karşılaştırma denemez motor kısmen, şanzıman büyük oranda farklı ama benim değerleri imzamda görebilirsin. Üzerine tıklayınca detayları da gelir :)

Şehir içi LPG de ortalama 12 Lt yakıyor. Şehirdışı da 8.5 e kadar düştüğü olmuştu.

Unutmamak gerekir ki LPG de yakıt değer %15-20 oranında artıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

2.0 sürekli hızlı kullanıyoruz.. dan sonra ne lpg si :) kac ortalama gosteriyor?

uzun yolda fabrika verilerine yaklaşamadım bunda aracımın 4000lerde olmasının etkisi varmı acaba?

tam değer söyleyemeceğim arabaya inip bakmam gerekir ama fabrika verilerinin 2-3 değer üstünde olması muhtemel.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5000kmden sonra azalır sonra yavaş yavaş fabrika verilerini yakalarsınız. Tabi kullanım şekli, yük, yol, lastikler, hava sıcaklığı, rüzgar direnci, klima, yakıt falan etkili bu değerlerde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

performansli kullanima ragmen fabrika verisinin 2-3 üstündeyse normal sanirim. hatta düşük bile olabilir  :)

umarım gerçi verdiği konfora değiyor.

5000kmden sonra azalır sonra yavaş yavaş fabrika verilerini yakalarsınız. Tabi kullanım şekli, yük, yol, lastikler, hava sıcaklığı, rüzgar direnci, klima, yakıt falan etkili bu değerlerde.

kullanım şekli fazlasıyla agresif :D

bakalım umarım zamanla fabrika değerleri görmeye başlarız :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

Birebir karşılaştırma denemez motor kısmen, şanzıman büyük oranda farklı ama benim değerleri imzamda görebilirsin. Üzerine tıklayınca detayları da gelir :)

Şehir içi LPG de ortalama 12 Lt yakıyor. Şehirdışı da 8.5 e kadar düştüğü olmuştu.

Unutmamak gerekir ki LPG de yakıt değer %15-20 oranında artıyor.

imzanızdaki değerleri inceledim.

bu araca lpg taktırmanın araca yazık olacağını düşünüyorum.yani yıllık 30.bin kmyi geçmeyeceğim için gereksiz bence.6-7 bin anca yaparım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

Zevkli araçlar basmayınca olmuyor.

yani :D

eşim sürekli kızıyor fazla hızlı kullanmamdan pek hoşnut değil ama yani boşuna mı meganedan 6'ya geçtik değilmi :D

sollaması inanılmaz zevkli :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

senede 6-7 bine lpg takmak zaten super anormal bir durum olur. keyfinize bakin bence  :)

bende öyle düşünüyorum.

yanlız genede verimi konusunda lpg taktıran arkadaşlardan yorumlarını dinlemek isterim.tanıdığım mazda 3'e taktırdı.atmosfer motorla pek uyumlu olmadığını dile getirdi.meraktan biraz benimkisi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sitede LPG taktirip memnun olmayan gormedim henuz, en azindan Mazda3 ve benim gibi Mazda6 da kullananlar

çünkü volvo'dan sonra lpg'ye en uyumlu marka ondandır.zaten volvo ile mazda arasında yakın bağlarda var.ne güzel ya bu mazda.arıza yapmaz lpg seçmez mazlum gibi garibin hiç ses çıkarmıyo :D:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

Bu sitede LPG taktirip memnun olmayan gormedim henuz, en azindan Mazda3 ve benim gibi Mazda6 da kullananlar

samsunda durum böyle 5 kişi taktırmış sorun varmış.komisyon gelip araçları inceleyecekmiş fakat sorun hakkında detaylı bilgim yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest élégancé

çünkü volvo'dan sonra lpg'ye en uyumlu marka ondandır.zaten volvo ile mazda arasında yakın bağlarda var.ne güzel ya bu mazda.arıza yapmaz lpg seçmez mazlum gibi garibin hiç ses çıkarmıyo :D:2funny:

aracınız çok şıkmış :) güle güle kullanın. mazda 3ler özellikle hbler çok hoşuma gidiyor çözemedim sırrını :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...