Jump to content

Mazda6 Yakıt Tüketimi Ortak Konu

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

abi denemesi bedava,Cuma günü bakarız  ;)

bence mümkün_cünkü bizim 3ler gercektende agırlar yani 1300kg civarı ve 1.6 105hp motora bu agırlıgı cektirirsen zorlanacagı malum_2.0 olan 6 motorunun zorlanmadan kasasını kaldırabilmesi yakıt acısından bir avantajı olacaktır_

>şöyle bir örnekte vermek istiyorum bilenler bilir bmw 520, 528den daha fazla yakar_bunu ben araba dergisinin birinde yakıtları karsılastırırken farketmiştim. ayrıca Onno Usta nın yazısında okumustum, gecen senede 2. el lüks arac satan bir galerici arkadasa bunu söylemiştim laf arasında, adam bana olum dedi biliyor musun biz buna kimseyi inandıramıyoruz demişti_yalnız 520 ile 528 motorları arasında baska türden bir farklılık olsa gerek cünkü kasaları aynı, burada sebep agırlık olamaz_ama böyle durumlar da yok degil lafı oraya getirmeye calısıyorum_motor hacmi ile yakıt orantılı olmak zorunda degil örneklerden yola cıkarsak bunu söyleyebiliriz_

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 180
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Selman

12

• redrock

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bu söylediklerinizi kısa mesafeler ve düşük vitesler için kısmen kabul edebilirim....

Ama uzun mesafelerde ve genel ortalamada 2000 motorlu bir aracın, aynı veya yakın ağırlıkta 1600 motorlu bir araçtan daha az yakabildiğini bana ispat edebilmek için bir fizik profösörünü karşıma oturtmanız ve iki büyük rakı açarak, sabaha kadar bizi başbaşa bırakmanız gerekir...O durumda dahi kabul etmem zor.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben şimdiden alevlendireyim, Volkan bu iddia ettiğin ki, daha önce de konuşmuştuk, bütün fizik kurallarına aykırı, böyle bir şey olamaz.....

Aradaki tek fark dayının ve senin gaz pedalına verdiğiniz güç.....

Selman abi buraya da bi ek yapmak istiyorum,şuan Dayımın arabası 9000 km. de...bunun 7000 km.sini ben yaptım(4000 km İstanbul da/3000 km İzmir de)...yani senin verdiğin gaz pedalı örneğini çürütmüş oldum  ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar,

Dun gece keyifli bir yolculuktan sonra 964 km lik Ist - Mersin yolculugumuzu elhamdulillah sag salim tamamladık.

Bildiginiz uzere arabam 2004 otomatik (ileri 4 vites) bir Mazda 6. Istanbulda depoyu tam doldurdugum anda sifirladim butun sayaclarımı zira bu benim ilk sehirlerarası yolculugumdu.

Duzce ye gidene kadar yolun izin verdigi hizları yaparak ortalama 110 km ile Kaynasliya ulastik ve tuketimimiz 7.4 idi.

Bolu dagi cok sıkışık ve tepeye çıkana kadar trafikti ve ortalamamız 8.2 ye çıktı. Sonra Abant tan tekrar TEM e girdik ve -12C lik sıcağı da göz önüne alarak mümkün olduğunca  temkinli giderek Ankaraya ulaştık. Ortalamamız 7.8 lerde idi. Sonra duble ama polis olma ihtimali olan yola girdik ve hızımızı 95-100 arasında sabitledik. Yolun az bir kısmında da olsa tek yola düştük ve yolculuğun son kısmında Torosları tırmandık.

Velhasıl yolculuğun sonunda Mersin e vardığımızda ortalamamız 7.4 e inmişti. Ozellikle Ankara dan sonra hiç zorlamadığımızı belirtmek isterim.

Yani bu ortalama öyle 140-160 gibi hizlarla alinmis bir ortalama degil. Hepinize iyi bir bayram ve sene dileklerimle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle sağ salim gittiğine sevindim burak abi ortalamalara gelince 3 de 95-100 hız aralağında uzun yolda dediğin rakamları yakalayabilir ama senin avantajın bunu 2.0 motorla yakalmış olman bu yönden değerlendirmek lazım Birde bizimle şehir içi tüketimini paylaşırmısın?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok şükür abi sağ salim varmışsınız  :) abi ben sana dememiş miydim Mazda 6 az yakıyo diye gördün mü bak  ;)

Evet :) Ama dikkat ettiysen bu hic basmadigimiz icin boyle oldu. Ben 8.0 - 8.5 beliyordum ama kar ve şartlar bizi biraz engelledi.

Donüşte de alırız bir ortalama belki o zaman biraz daha farklı olabilir.

Bu arada söylemeyi unuttum. Araba 4 kişi ve bagaj ağzına kadar dolu iken alındı bu ortalama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burak seni görmek güzel arkadaşlar sağ salim vardığına diyor ben geldigine sevindim diyeyim inşallah dönüşünde böyle olur.

Sagolasın, yeniden burada olmaktan ben de mutluluk duydum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kasa ağırlıkları birbirine yakınsa ve motor hacimlerinde dağlar kadar fark yoksa yüksek hacimli motor daha avantajlı olabilir.Tabi bana her araba için geçerli değil gibi geliyor.Mesela bizim guzular biraz daha hafif olsaydı ,yada beygirleri biraz daha fazla olsaydı sanmıyorum ki mazda 6 lar mazda 3 lerden daha az yaksın.Sorun burda M3 lerin ağırlığı .Uzun yolda ise 2000 motorla 1600 motor orasında çok bariz bir yakıt tüketim farkı olmaz gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün 560 km de ışık yandı, arabayı alırken doldurulan ilk depo....Yol bilg.. daha 40 km gösteriyordu..

Ortalamam 7.5.....

Güzelyalı Shell'e girdim ama orada da 97 oktan olmadığı için doldurmadım, az aldım mecburen, böylece yol bilgisayarını kontrol şansımı da kaybettim....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün 560 km de ışık yandı, arabayı alırken doldurulan ilk depo....Yol bilg.. daha 40 km gösteriyordu..

Ortalamam 7.5.....

Güzelyalı Shell'e girdim ama orada da 97 oktan olmadığı için doldurmadım, az aldım mecburen, böylece yol bilgisayarını kontrol şansımı da kaybettim....

benimkide 1 depoyla yaklaşık 560-580 km gidiyor ama tamamı şehir içinde...senin tüketim bana biraz fazla geldi Selman abi sen hep otobanda kullandın arabayı  ???
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimkide 1 depoyla yaklaşık 560-580 km gidiyor ama tamamı şehir içinde...senin tüketim bana biraz fazla geldi Selman abi sen hep otobanda kullandın arabayı  ???

Valla deneme amaçlı biraz bastığımı itiraf ediyorum Volkan....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla deneme amaçlı biraz bastığımı itiraf ediyorum Volkan....

kaça kadar bastın abi en son, gözüne ilişti mi hiç :o???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

200 lü rakamları beklemiyosun heralde İrfan Selman abiden  :D

yok abi ailecek o hızlara cıkılmaz zaten_ben cok tırsarım yanımda biri oldugunda hız yapmaktan_yalnız kaldıgım zaman iyice sapıtırım ama :P_sanki ne degişiyorsa, bişey olduktan sonra Allah korusun arkanda kalıp kendilerini parcalayacaklarına kafalarını taslara vuracaklarına senlen gelsinler...dermişimm :P:D_şaka bi tarafa tek ya da cümbür cemaat hız öldürür, Allah korusun tabi_bilincinde olmak lazım ama düzlüğü gördüm mü içimdeki şeytan ortaya cıkıyor, bas ulenn bas diye :-X

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben cok tırsarım yanımda biri oldugunda hız yapmaktan

ya toplantıların bitanesinde Ayhan(acamurcu) abinin oğlu Atahan benim arabaya binmişti...yolda giderken Kaan biraz gaza getirdi beni başladık kapışmaya...o anda arabada Atahan ın olduğunu unutmuşum,en son 220 görmüştük...hatta Dündar abinin Volkan da benim arabadaydı,o gösterdi bana hızımızı titreyerek  :-[  :-\
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

titreyerekte olsa hızı gösterebilmesi büyük meziyet bence :D;D:D_o arada sen kaptırmıssın galiba abi, arkadas gösterdigine göre sana hızı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...