Jump to content

Mazda6 Yakıt Tüketimi Ortak Konu

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu aracı almak isteyip, temizini ve hesaplısını bulabilene henüz rastlayamadık. Forumda ben de dahil çoğu kimsenin Mazda3'ünü Mazda6 ile değiştirme isteği var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 180
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Selman

12

• redrock

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bu aracı almak isteyip, temizini ve hesaplısını bulabilene henüz rastlayamadık. Forumda ben de dahil çoğu kimsenin Mazda3'ünü Mazda6 ile değiştirme isteği var.

Bizden öncede bulup alan olursa. Onur'la beraber odunla döveriz vallahi. :sopa::D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizden öncede bulup alan olursa. Onur'la beraber odunla döveriz vallahi. :sopa::D

Bi tane Nazilli de, bi tane de Muğla da vardı ama Onur'un işine karışmamak adına tavsiyede bulunmadım... Dayaktan korktuğum için değil... :D;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi tane Nazilli de, bi tane de Muğla da vardı ama Onur'un işine karışmamak adına tavsiyede bulunmadım... Dayaktan korktuğum için değil... :D;D

Abi Türkiye'de ki tüm 2011-2012 Mazda 6'lar elimizden geçti, emin ol. :) O söylediğin araçları da biliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi Türkiye'de ki tüm 2011-2012 Mazda 6'lar elimizden geçti, emin ol. :) O söylediğin araçları da biliyoruz.

O zaman sizden önce bulan birisinin olma ihtimali sıfır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendime göre temiz ve hesaplısını buldum aldım ;) temizlik algısı kişiden kişiye değişir..kaportadaki işlemlere çok takmam araç ağır bir kaza geçirmediyse..ama tabiki aracın içi kendi temiz kullanılmalı bakımlı olmalı..ben kendimce problemsiz bir araç buldum ve uyguna da aldım ;) sizlerde bulursunuz inşallah..daha doğrusu herkes gönlüne göre bir araç bulur inşallah  ;)  bu arada Veli abi bizim mazda 6 dizel mazda 3 ten az yakmazki uzun yolda  :)  benim uzun yol verim ortalama 120 bantlarında 7,4 lt /100 km.. ama arabaya alıştıktan daha doğrusu otomatik vitese alıştıktan sonra daha düşüreceğime inanıyorum..cruise control ü hiç kullanmadım bu arada..bir de yol çok iyi değildi

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 6 benzinli ile Mazda 3 benzinli kıyaslaması yaptım ben mantık olarak Mehmet... Uzun yolda aşırıya kaçmadıktan sonra Mazda 6 daha az yakar... ;)

Senin araç dizel mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 6 benzinli ile Mazda 3 benzinli kıyaslaması yaptım ben mantık olarak Mehmet... Uzun yolda aşırıya kaçmadıktan sonra Mazda 6 daha az yakar... ;)

Senin araç dizel mi?

Yok abi karıştı sanırsam :) tamam sizin kıyaslama doğru yani ikisi de benzinli olunca ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok abi karıştı sanırsam :) tamam sizin kıyaslama doğru yani ikisi de benzinli olunca ;)

Neyin karıştığını bir daha okuyunca anladım... Bizim mazda 6 dizel motorlu olan mazda3 ten az yakmaz demişsin... Nokta virgül olmayınca anlam kargaşası yaşanmış...

Bu konuda haklısın; dizel mazda 3 mazda 6'lardan az yakabilir... Benim kıyaslamam benzinli motorlar içindi...

2.0 motor 626 aracım uzun yolda 1.6 çoğu araçtan daha az yakıyordu... Kilo olarak hemen hemen birbirlerine yakınlar ama beygir gücü yüksek olduğu için fark yakıta etki ediyordu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neyin karıştığını bir daha okuyunca anladım... Bizim mazda 6 dizel motorlu olan mazda3 ten az yakmaz demişsin... Nokta virgül olmayınca anlam kargaşası yaşanmış...

Bu konuda haklısın; dizel mazda 3 mazda 6'lardan az yakabilir... Benim kıyaslamam benzinli motorlar içindi...

2.0 motor 626 aracım uzun yolda 1.6 çoğu araçtan daha az yakıyordu... Kilo olarak hemen hemen birbirlerine yakınlar ama beygir gücü yüksek olduğu için fark yakıta etki ediyordu...

Aynen abi ;) noktalar virgüller önemli :)  yakıt konusunda da hemfikiriz ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar. Mazda 6 ımla yaptığim tatil yolculuğundaki yakıt verilerini paylaşmak istedim. Tek yön olmak üzere ; yola çıkmadan depoyu doldurdum ve 750 km yol yaptım ( Arabada 2 yetişkin , 1 çocuk . Bagajda toplam 2 büyük , 1 orta boy bavul . Hız ortalama 90 - 110 km\h arası ve genelde cruise control açık ). Daha sonra yakıt istasyonundan tekrar depoyu doldurdum ve tam olarak 245.9 TL lik benzin aldi. Yani benim hesaba göre km başına 30 krş gibi bir tüketim olmuş. Bana 2000 cc bir motor için gayet tatminkar bir değer gibi geldi. Bilgi vermek istedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar. Mazda 6 ımla yaptığim tatil yolculuğundaki yakıt verilerini paylaşmak istedim. Tek yön olmak üzere ; yola çıkmadan depoyu doldurdum ve 750 km yol yaptım ( Arabada 2 yetişkin , 1 çocuk . Bagajda toplam 2 büyük , 1 orta boy bavul . Hız ortalama 90 - 110 km\h arası ve genelde cruise control açık ). Daha sonra yakıt istasyonundan tekrar depoyu doldurdum ve tam olarak 245.9 TL lik benzin aldi. Yani benim hesaba göre km başına 30 krş gibi bir tüketim olmuş. Bana 2000 cc bir motor için gayet tatminkar bir değer gibi geldi. Bilgi vermek istedim...

Skyactiv Mazda3, Mazda6 yakıt verilerine aşina olmaya başlayınca çok gibi görünüyor ama benim araçla karşılaştırınca son derece ekonomik veriler elde etmişsiniz. O koşullarda bir 2. Nesil Mazda3, daha küçük motora sahip olmasına rağmen, sizin araçtan az tüketmiyor maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skyactiv Mazda3, Mazda6 yakıt verilerine aşina olmaya başlayınca çok gibi görünüyor ama benim araçla karşılaştırınca son derece ekonomik veriler elde etmişsiniz. O koşullarda bir 2. Nesil Mazda3, daha küçük motora sahip olmasına rağmen, sizin araçtan az tüketmiyor maalesef.

Doğrudur. Benim için gerçekten başarılı bir tüketim oldu. Sakin kullanımla bana gore bu büyüklük , rahatlik ve sessizlik le dizeller ile kiyaslanabilir bir değer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Bugünkü deneme 2010 mazda 6 depo benzınle dolduruldu, 112 km gidildi, aynı yerden tekrar dolduruldu,7.8 ltre 31 tllik bnzin aldı. Yaklasık Bir aydır benzınle bınıyrm

Sent from my iPad using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Benim düldülde 10.0 diyor şehir içi ama şehir dışı 8,0 larda geziyor o ilk andaki gaza bastığım sese değer ya insanın içi bi hoş oluyor sanki abart egzoz var gibi kükrüyor fena çok fena öyle bir haz veriyorki sürmesi yol hiç bitmesin gibi geliyor bazen seviyorum mazdamı 33333                   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...