Jump to content

Mazda6 Yakıt Tüketimi Ortak Konu

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Demekki 5 ileri A/T ile 4 ileri arasında biraz fark var. Ben Mersin den buraya km de 19 ykr yaktım..

Acaba diyorum benim şanzımanı değiştirsemmi :) Parcalar uyarmı ? Ne kadara mal olur ?

Değermi ? :)

arabayı değiştirsemmi demek istedin galiba :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 180
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Selman

12

• redrock

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

abi kısa ve net olarak söyliyim,hiç değmez  ;)

Hehe Mazda 6 nın arka koltuğun arkasındaki kısmı 600 YTL ile şanzıman felan hayal bile edemiyorum.

Mücahit in dediği gibi arabayı değiştir daha iyi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Mazda 3 un sarfiyatını bilmiyorum ama Mazda 6 120-130 km ortalama hızda 7.2-7.4 yakıyor..

Onu kesin biliyorum. Hatta yeni 5 ileri ActiveMatic şanzumanlı Mazda 6 lar daha az yakıyor.

Benimki 4 ileri

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ben 16"'ten 18"'e geçtiğimden beri yaklaşık olarak 100 kilometrede 1 litre gibi bi artış oldu, yalnız sanki ben de biraz daha performanslı kullanmaya başladım bi hevesle, bi ay sonra belli olur ne kadar fark olduğu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 16"'ten 18"'e geçtiğimden beri yaklaşık olarak 100 kilometrede 1 litre gibi bi artış oldu, yalnız sanki ben de biraz daha performanslı kullanmaya başladım bi hevesle, bi ay sonra belli olur ne kadar fark olduğu...

Migrostaki gibi kullanıyorsan hep 1 artması az bile olmuş..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Demekki 5 ileri A/T ile 4 ileri arasında biraz fark var. Ben Mersin den buraya km de 19 ykr yaktım..

Acaba diyorum benim şanzımanı değiştirsemmi :) Parcalar uyarmı ? Ne kadara mal olur ?

Değermi ? :)

Kesinlike değmez.

Ve hatta naçizane "sakın ha.."

Otomatik şanzımanı değiştirmek için, sadece şanzımanın kendisini değil, bu şanzımanı denetleyen/kontrol eden "ecu"yu, kabloları vs. de değiştirmek gerekir. Çok emin değilim ama, motor yönetimininde (engine management) modifikasyon gerekir, gülmeyin ama, radyatörü bile değiştirmek gerekebilir.. (ATF soğutması, hatları, yeterliliği, uyumsuzluk sorunları, vs.)

Uzun yolda yakıt tasarrufu olsun istiyorsanız, yola çıkarken 2 psi (aman BAR değil!) fazla hava basın lastiklere, bir de filtreleriniz temiz olsun, yeter. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

çok yakıyor diyoruzda gecen azmettim sabrettim kickdownsız adam gibi kullandım ceyrek depo benzinim vardı halen 500 km yi devirmiştim he sonrakinde her zamanki gibi gazdan ayagımı kaldırmadan kullandım 500 ü yakalayamadım depoda tın tın boştu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlike değmez.

Ve hatta naçizane "sakın ha.."

Otomatik şanzımanı değiştirmek için, sadece şanzımanın kendisini değil, bu şanzımanı denetleyen/kontrol eden "ecu"yu, kabloları vs. de değiştirmek gerekir. Çok emin değilim ama, motor yönetimininde (engine management) modifikasyon gerekir, gülmeyin ama, radyatörü bile değiştirmek gerekebilir.. (ATF soğutması, hatları, yeterliliği, uyumsuzluk sorunları, vs.)

Uzun yolda yakıt tasarrufu olsun istiyorsanız, yola çıkarken 2 psi (aman BAR değil!) fazla hava basın lastiklere, bir de filtreleriniz temiz olsun, yeter. 

Zaten benimki ufak bir beyin cimnastiği .. Sonradan fark ettim öyle bir değişiklik için göstergeleri de değiştirmek gerekiyor :) Muhtemelen arabayı satıp bir üst modelini alsam daha ucuza gelir hem de herşeyi orjinal olur..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar dün akşam benzin aldığımda bir önceki depoyla 728,5 km yapmışım..ş.içi ş.dışı karışık(ş.dışından kastım genelde boş çevre yolu)

depoyu gırtlağa kadar fullediğimde 53,95 lt benzin alabildim..yol bilgisayarı ortalama 7.1 idi (hep fulleyip alıyorum biliyorsunuz ve her fulleyişimde ortalamayı sıfırlarım)

daha ne yapsın artık bu araba :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genelde boş yollar denk geldi..çünkü bugüne kadar 700 km nin üstünü hiç görmemiştim..

Bir de çok klasik olacak ama gaz pedalına nazik davrandım ve genelde sakin kullandım..

2-3 kere 170-180 gittim oda 5er 10ar dakika sürmüştür..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimde çok enteresan bişey oldu bu sefer;kilometrede devamlı suretle 360000-380000 yakan araba bu benzin alışımdaki hesaplarımla 220000 lira yakmış,ne yaptın derseniz bilmiyorum  ;D  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu baya değişmişte bildiğim bir kaç şeyi paylaşıyım. Mazda 6 nın motoru 2000 3 ün 1600 fakat dikkat edilmesi gereken nokta sıkıştırma oranlarının birbirinden farklı olduğu. Mazda 6 da sıkıştırma oranı 10.8:1 iken mazda 3 te 10.0:1 . Şimdi bunlar çok farklı görünmesede ben şöyle bir örnek vericem. Geçen hafta öle nargile içerken bi araba dergisi ilişti elime. Bir beyfendi C200 ünün olduğunu yazmış. Yazdığı kadarıyla C200 C230 ve C280 nin üçüde 2000 motormuş. Gerek yazılımsal değişkiliği yaparsam C280 nin beygirine ulaşabilirmiyim diye soruyordu. Yazar abimizin verdiği cevap, farkın yazılımsal değişiklikten değil, farklı sıkıştırma oranından kaynaklandığıydı. 3 nün arasında zaten ciddi bi beygir farkı var. Tam olarak nasıl hesaba girdiğini bende bilmiyorum, ama yazılanlara göre mantıklı bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Yaşlı Kurt

benim kuzu 100ytl ye 400 km gidiyor buda ortalama km de 0,25ytl.shell 95 3 depoda bir-97 koyuyorum.temmuzda bodruma gidecem inşallah, bakalım uzun yolda ne olacak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...