Jump to content

Mazda6 Yakıt Tüketimi Ortak Konu

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 9 ay sonra ...
  • Yanıt 180
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Selman

12

• redrock

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Konuyu  okudum da herkes ne guzel degerler yazmis yaa imrendim vallahi :))

Sehir ici

100km/16 Lt , Varmi bu degere ulasabilen :D

hee ama  arac mazda6  V6 3.0 :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım da 3.0 litre ve üstelik sizinkinden daha ağır ve sürekli 4 çeker. Istanbul trafiğinin de Montreal'den daha kötü olacağını hesap edersek, aracınız gerçekten çok tüketiyor. Olabilecek enkötü şartlarda (tüketim açısından) kullanıldığı halde benim ara. 15,5 lt/100 km yi geçmiyor.

Konuyu  okudum da herkes ne guzel degerler yazmis yaa imrendim vallahi :))

Sehir ici

100km/16 Lt , Varmi bu degere ulasabilen :D

hee ama  arac mazda6  V6 3.0 :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi zaten araçta motor arıza ışığı da yanmış sanırım ateşleme veya motor ile ilgili bir problem var amanize şey daha sormak istiyorum orada Lt/100km degil mpg hesaplanıyor bu çevirim doğru yapıldı mı ? Yanıltıcı olmasın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla hic sorma BURAK nazar degdik araca :))

bu arada araba agirmi hafifmi bilmem ama familiy model.. daha agiri varmi bunlarin bilmiyom MTUTUN ..

Cevrim dogru yapildi bu arada , keske yanlis yapmis olsaydim ne cok isterdim :D  hatta ben bilmiyordum yapmayi ilk basta birinin yardimiyla cevirmisdim..

He benzin lt = 1.25$ assagi yukari bu seviyelerde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Selamlar.

En son ben ölçtüm Ankara- Kayseri arası. 2 yetişkin 1 bebe ve bilimum eşya, sebze, valiz, bebe maması :D, yani yük olarak aslında 4 yetişkin veya 5 yetişkin civarında birşeydik.

Ev - Varış noktası  (Kayseri ötesi) 438 Km. 7,9 ortalama.

bir sonraki benzin alımı 617 km. 50,650 litre. Ortalama hız 72 km.

yaklaşık 8,117 litre.

Bu 617 km nin 500 km si uzun yol. ötekiler köy yolu, çok az ışık kalkışı vs.vs...

Uzun lafın kısası. Uzun yolda 8 litre biraz hayalkırıklığı benim açımdan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Abilerim şimdi bu mazda 6 mazdan 3ten çokmu yakıyor az mı? ben şehir içinde kullanacağım mazda 6 çok yakarmı?

şehir içinde mazda6 diğerinden biraz fazla yakar, tabi bu kullanım özelliklerine göre iki katına kadar çıkabilir...

Ama uzun yolda nasıl kullanırsan kullan mazda 6 ya eşit yakar ya daha az yakar...

2.0 motor mazda 626 aracım şehir için 25-27 kuruş aralığında yakarken uzun yolda 110 üzeri hız ve klima açık ortalama 18-19 kuruş yakıt tüketiyor...

Kıyaslamayı sen yap artık.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abilerim şimdi bu mazda 6 mazdan 3ten çokmu yakıyor az mı? ben şehir içinde kullanacağım mazda 6 çok yakarmı?

Burada karşılaştırma yaparken aracların bakımları çok önemli. Eğer araçlarda bakım tam ise kullanıma bağlı olarak otm vites Mazda 6 istanbul trafiğinde 9 ile 11 lt arası yakar. Benim ortalama tüketimim 9.5 /9.7 arasında değişiyor. TAbi bazen köprü trafiğine yakalanıyorum o da trafikten sayılmadığı için onu kaale almıyorum. (çünkü ilerlemiyor araç o trafik olmaktan çıkyor :D) Mazda 3 otm. ise 8 ile 10lt arası yakar. Ben ortalama 8.6/8.9 lt ile kullanıyordum aracı. Mazda 6 mazda 3 ile hemen hemen aynı yakıyor aralarında çok fark yok ama mazda 6 tabiki bir adım önde hep :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Mazda6'nın tüketimi 1.6 araçlardan hiçde farklı değil gibi görünüyor arkadaşlar,  2009 model Mazda 6 ların 40K civarı satıldığını görüyoruz...Bana baya mantıklı gelmeye başladı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

mazda 6 2010 model

2010 yılı %9,6 lt/100km

2011 yılı %9,12 lt/100km

2012 yılı %9,06 lt/100km

ölçümlerim aylık olarak yapılmıştır ve + - 0,1 yanılma payı mevcuttur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 ümle çok kasınca 90 ı geçmeyerek trafikten uzak kalmaya çalışarak yaktığım benzin 8.2 oldu en iyisi. Mazda6 yla gene sakin kullanım ama 120 110 arası otobanda 8.7 yaktım istanbul için konuşuyorum ve iki araçta otomatik. Ortalamalar 1 depo benzini bitirene kadar. Mazda 6 en azından basınca gidiyordu :D :D ama yol tutuş olarak tabikide mazda3 ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Mazda3 daha dar olduğu için yollarda hız yapmak daha rahat, geniş araçla kendini viraj dışında bulmak daha kolay olduğu için böyle bir algı farkı da olabilir..

Mesela Q7 ile hava limanına giderken metrobüsün yanında kıvrılan yolda 90-100 giderken direksiyonu kaçırmamak için zorlanırdım, 21 inç jantlarla istediği kadar yol tutsun araç , bana tölerans bırakmıyorki yolda, bu nedenle yolda tedirginlik yaratıyordu  :) ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

İyi günler arkadaşlar, şu an 2011 model Mazda 3 Dizel kullanmaktayım. Şehir içinde bir depo ile 800 km'yi gördüm, yakıt konusunda memnunum ancak hanım manuel kullanamadığı için otomatik Mazda 3'lere bakıyordum, sonra aklım birden Mazda 6 II'ye kaydı, çok etkilendim kafaya koydum almak istiyorum. Ancak LPG ile şehir içinde kaç litre tüketiyor, net bir bilgi bulamadım. Sizce şehir içinde 12 litre LPG'yi aşar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi günler arkadaşlar, şu an 2011 model Mazda 3 Dizel kullanmaktayım. Şehir içinde bir depo ile 800 km'yi gördüm, yakıt konusunda memnunum ancak hanım manuel kullanamadığı için otomatik Mazda 3'lere bakıyordum, sonra aklım birden Mazda 6 II'ye kaydı, çok etkilendim kafaya koydum almak istiyorum. Ancak LPG ile şehir içinde kaç litre tüketiyor, net bir bilgi bulamadım. Sizce şehir içinde 12 litre LPG'yi aşar mı?

Rahatlıkla aşar... ;)

Ama şehir dışında mevcut guzundan daha az yakar... Vergisi senin için problem değilse eşin için 6 büyük değilse bence Mazda 6 al... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 35 kr/km'ye kadar razıyım, modeli 2009 civarında olacağı için vergi de problem olmaz gibi, hanım bu aracı rahat kullanıyor da işte dik yokuşlarda heyecan yapıyor :D 40.000 civarında bir Mazda 6 olursa dadından yenmez. Aslında işe otobandan gidip geliyorum çok şehir içi sayılmaz ama biraz hızlı gidiyorum herhalde :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...