Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yay Sorunu

Celebimazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda 3 2007 model aracim var. Aracin arka koltuguna 3 kisi bindigizaman aracin arkasi cökuyor ve kasislerden gecerken kesinlikle surtuyoe kurtaramiyorum . Lutfen bi bilgi verin butun mazda 3 ler bu sekildemi . Yaylardan supheleniyorum yardim ederseniz sevinirim .

Mesut celebi  

Kocaeli gebze

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim anlamadigim bir konu var simdi suspansiyonu bukadar iyi ama benim aracin arkasina 2 kisi bindimi arac asagiya cokuyor ve her kasisde altini surtuyorum peki bu sikintim ile ilgili bir yorumunuz varmi :) bu sorunu cozersem baska bir problemim yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki normalde yayin islevi araci havada tutup amrtisorunde ziplamayi engellemek deilmi bi bilginiz varmi acaba .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaylarlada alakali olabilir. Yaylari elinizle kontrol edebilirsiniz sertligini. Çukura girdiginizde lok lok sesleri geliyorsa amortisörler gidik. Onlar saglamsa cok buyuk olasilik takoz diyebilirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracda cukurlarda falan bir ses yok tek sikintim arka koltuga 2 yada 3 kisi oturunca araba assagiya kadar dusuyo ve kasislerden gecerken altini surtuyorum . Butun mazdalarda bu sekildemi acaba . Onu ogrenmem lazim aslinda . Ya yaylara bakiyorum cok ince :) o arabayi o yay tasimaz gibi geliyo :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam elinle yayi esnetebiliyorsan kolayca yaydir onlar degilse diger seceneler. Bütün mazdalar oyle olmaz hocam. Diger uyeler illa cevap yazacaklardir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Insallah . Cok buyuk sorun oluyor benim icin bi an aklima takildi bu sekilde araca biri bindimi korka korka suruyorum acaba alti surtucekmi diye ins bu sorunu yasayan ve cozumune ulasmis birisi vardir yardim eder :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın arkasına 3 kişi binince çökmesi ve kasislerde sürtmesi anormal değil.

Oturanların ağırlıkları ve kasis büyüklüğü de önemli tabii. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hicbir arac ayni kisilerle cokmuyo ama :) surttugunde maximum kilomuz bnmle birlikde 4 kizi230 240 kg bu bi cozum olmadigini dusunyrm :)  Burak abi sizde hangi arac var veya tanidiginiz birinde mazda 3 varmidir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Celebimazda :

Hicbir arac ayni kisilerle cokmuyo ama :) surttugunde maximum kilomuz bnmle birlikde 4 kizi230 240 kg bu bi cozum olmadigini dusunyrm :)  Burak abi sizde hangi arac var veya tanidiginiz birinde mazda 3 varmidir 

Mesajların yanındaki fotoğrafın altında yazıyor bilgin olsun. ;) 2010 Mazda 3 HB . Bizim evin önünde öyle bir kasis var ki tek başıma iken bile aracın altı sürtebiliyor. Bu sebeple kişilere ve kasise çok bağlı dedim ilk mesajımda ama aracın arkasına 3 kişi binince aracın arkasının çökmesi anormal değil. Anladığım kadarı ile en az 170 kg civarı bir ağırlıktan bahsediyoruz ki arka yay ve amortisörler için azımsanacak bir miktar değil.

Başka araçların değmiyor olması bu araç için bir kriter değil zira araçların dinamikleri, yerden yükseklikleri farklı. Bunun yanında önceki sahibi yayı değiştirmiş de olabilir  ;) Eğer yay veya amortisörde bir problem olsa bunu yolda da hissediyor olman gerekir. Var mı böyle bir his ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suan oyle bir his malesefki yok sorun da su ki ogrenmek istedigim zaten 2007 model mazda3 e sahip olan bi arkadasin bana benim aracimda ayni sekilde demesi :):) Aracin hali fotolarda :)

20170324_204457.jpg

20170318_171048-min.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

coil spring cushion buffer   denilen yayların arasına konulan parçalar işinizi görecektir sanırım. 

https://tr.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170326032352&SearchText=coil+spring+cushion+buffer

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu bey cok tesekkur ederim bu faydali olabilir . Yakin bi zamanda alip deniyecegim 

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

coil spring cushion buffer   denilen yayların arasına konulan parçalar işinizi görecektir sanırım. 

https://tr.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170326032352&SearchText=coil+spring+cushion+buffer

Mutlu bey aracin normal durumu bumu peki onu sormayi unuttum hani eger normal birsey deilse yaylarini degiseyim . Normal ise sizin dediginiz sekil yaptirayim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, Celebimazda :

Mutlu bey cok tesekkur ederim bu faydali olabilir . Yakin bi zamanda alip deniyecegim 

Mutlu bey aracin normal durumu bumu peki onu sormayi unuttum hani eger normal birsey deilse yaylarini degiseyim . Normal ise sizin dediginiz sekil yaptirayim

1. nesil aracım yok. 2. nesil aracıma da arka hiç dolu olmadı bilemiyorum. Yaylar ucuz değil, bu aparatla çökme engellenir ama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Burak :

Eğer ilk fotoğraf aracım boş hali ise bana normal değil gibi geldi. Biraz daha kalkık olması gerekmez  mi ? @Zealot

Normal gibi geldi bana. Aşağıdaki linklerde yandan görünüşler var.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-orjinal-nadir-bulunan-beyazz-414341445/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2005-model-orjinal-155.000-km-sunrooflu-mazda-3-otomatik-lpg-414363719/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-3-1%2C6-dynamic-temiz-arac-413060104/detay

Corollalarda da böyle bir problem var. Arkaya 3 kişi oturunca araç çöküyor diye yakınıyor herkes. Demek 1. nesilde de varmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Burak :

Eğer ilk fotoğraf aracım boş hali ise bana normal değil gibi geldi. Biraz daha kalkık olması gerekmez  mi ? @Zealot

Evet ilk fotograf boş hali  bencede cok dusuyo sonucda boyle bir sorun olsa illaki internet uzerinde bu sorunu paylasmis bir kisi vardir veyahutta 1. Nesil mazdasi olan bi arkadas illaki kendi araciyla olan bilgiyi paylasacakdir beklemedeyim tesekkur ederim yardimlariniz icin bi bilgiye ulasirsaniz paylasmanizi isterim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanıma bağlı olarak  çok yumuşamış yaylar.   eskiyen arabalarda olabiliyor.  sonuçta bir ömrü var ..     amortisörleriniz sağlam.. patlak olsa boşken de dolu gibi yere oturmuş olur..   arka yayları değiştireiblirsiniz..  bir kaç cm yükselir .. ama böyle idare edin bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• dgnsrn
      Yazan: dgnsrn
      Selamlar, 1 yıldır 2011 model HB Mazda 3 aracı kullanıyoruz. Genel olarak bir şikayetimiz yok ancak 1 senedir alışamadığımız bir sorun var. Süspansiyonları çok sert geldi bize. B sınıfı araçlarda bile bu kadar hissetmiyorduk yoldaki bozulmaları, çakılı, kasisi. Yeni lastik aldık, yumuşak. En ufak bir iyileşme olmadı. Çok bam güm geziyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz? Aracı seviyoruz  tasarım, sağlamlık ve ses yalıtımı açılarından fakat bu kadar sert olmamalı C sınıfı bir araç diye düşünüyoruz.
      Fazla hız yapmıyoruz. Konfor biraz daha önemli bizim için. Yani yol tutuşundan biraz feragat edip, yay mı, amortisör mü artık ne değişince düzeliyor ise bir şeyler yapmak istiyoruz.
      Bu konuda tecrübesi olan var mıdır? Teşekkürler.
  • Yeni Oluştur...