Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Yay Sorunu

Celebimazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Her aracın ölçüleri terden yüksekliği farklıdır, benim gördüğüm kadarıyla m3 öyle aşırı alçak bir araç değil acaba aracınız özellikle alçaltılmış olabilirmi. Diğer 3 kullanıcıları fikir beyan ederlerse belli olur mavzu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24.03.2017 at 23:05, Celebimazda :

Benim anlamadigim bir konu var simdi suspansiyonu bukadar iyi ama benim aracin arkasina 2 kisi bindimi arac asagiya cokuyor ve her kasisde altini surtuyorum peki bu sikintim ile ilgili bir yorumunuz varmi :) bu sorunu cozersem baska bir problemim yok :)

Mazda 3'ler kendi segmentindeki otomobillere göre biraz alçaktır. 

Yolcu / bagaj varken kasislerden yumuşak geçmelisiniz. Tabi burada kasisin yüksekliğide önemli. Yeri geliyor çapraz bile geçmek gerekebiliyor.

Kendimden örnek vereyim. Evimin garajı rampadan oluşmakta, rampanın başında da yağmur sularının garaja girmesini engellemek için bir kasis bulunmakta. Yolcu varken bu kasisden her düz şekilde çıkmaya kalktığımda aracın altı sürtüyor. Aynı binada oturan abimde Fluence var, ful yolcu ile langır, lungur çıkıyor jeep gibi hiç bir şeycik olmuyor. :D

Bazı AVM'lerde girişte rampada birazcık sert gir, aracın burnu ön tampon altı spoileri sürtebiliyor..

İlk dönemlerde aracın jantlarını 17"'e çıkarıp, birde spor yay uygulama düşüncem vardı. Bunları yaşadıktan sonra aklımdan, fikrimden, hayallerimden çıkardım. Bu haliyle bile bu şekilde sürtüyorsa, aracı alçalttığımda artık altını bir yerlerde bırakırdım kesin. Özellikle yeni asfaltlama sonrası yukarıda kalan logar kapakları..:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Celebimazda :

Butun mazda 3 lerde bu sorun var anladgm kadariyla sert bir yay yaptirip denemk en mantiklisi gibi duruyo :)

Tam Bağımsız Arka Süspansiyon başlığı altındaki mesajlarınızı ve yanıtları, açmış olduğunuz konu başlığının altına taşıdım.

Açmış olduğunuz konu başlığının altında bir takım yanıtlar verilmiş. Öncelikli olarak aracınızın amortisörlerini kontrol ettirmeniz lazım. İşlevini ne derece yapıyor emin olmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Mazda 3 bk lerin genel problemi bu galiba normalde rahatlıkla geçtigim kasislerde arkada iki kişi olmayı versin. yılan gibi süzülüyorum lakın her zaman manevra yapacak yola sahip olamıyorum vede altı sürtünçe içim orda kalıyo bu sorunun üstesinden gelen bir üstat varmı yardım lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• dgnsrn
      Yazan: dgnsrn
      Selamlar, 1 yıldır 2011 model HB Mazda 3 aracı kullanıyoruz. Genel olarak bir şikayetimiz yok ancak 1 senedir alışamadığımız bir sorun var. Süspansiyonları çok sert geldi bize. B sınıfı araçlarda bile bu kadar hissetmiyorduk yoldaki bozulmaları, çakılı, kasisi. Yeni lastik aldık, yumuşak. En ufak bir iyileşme olmadı. Çok bam güm geziyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz? Aracı seviyoruz  tasarım, sağlamlık ve ses yalıtımı açılarından fakat bu kadar sert olmamalı C sınıfı bir araç diye düşünüyoruz.
      Fazla hız yapmıyoruz. Konfor biraz daha önemli bizim için. Yani yol tutuşundan biraz feragat edip, yay mı, amortisör mü artık ne değişince düzeliyor ise bir şeyler yapmak istiyoruz.
      Bu konuda tecrübesi olan var mıdır? Teşekkürler.
  • Yeni Oluştur...