Jump to content

1. Nesil 2006 Mazda 3 Far Aydınlatma Sorunu

slckptr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaslar bu gun Far ayarlarina baktirayim diye bi elektrikciye gittim gece kisalar hic gostermiyordu. Usta bu farlar da bisey yok ama farlar hic yanmiyor gibi dedi merceklerdede birsey gorunmuyor dedi neden oldugunu bilemedik. Hersey normal ama far cok cok dusuk gosteriyor orjinal ampulleride kullaniyorum. Sonra  usta guclendirilmis ampul filan takalim ama tam care olup olmayacagini bilemem dedi. Basina gelen varmi nedir bunun caresi bilemedim. Nedir sebebi uzunlar cok iyi ama kisalar hic gostermiyir akuden dusuk voltajmi geliyor acaba anlayamadik :-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direk led lere geçmenizi tavsiye ederim. Halojen ampullerin gücü zayıftır. Bir de geceleri karşıdan gelen sürücülerin ışıkları gözünüze vurdu mu çok güçsüz gelir. Sıkıntı aslında farlarda değil karşıdakilerin ayarsız farlarda.

Far yuvanız telli ve kapaklı değil de döndürmeli tip ve arkası açık ise niken marka ledi öneririm. 2 nesil aracımda çok memnun bir biçimde kullanıyorum.

Olmadı xenona geçebilirsiniz. Farınız mercekli olduğundan fabrikasyon gibi bir performans vermektedir her 2 uygulama da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Far açılacak, içindeki mercek uygun olan başka mercek ile değişecek. Mercek derken arkasında olan yansıtıcı kararıyor. Açılmış iken yer uygun ise bi xenon merceği takılır ise tadından yenmez. Bu halde iken led kısmen xenon biraz daha iyi olur ama xenon farı çok kısa sürede tamamen bitirir. İç yansıtıcı krom tabaka hasar gördüğü için far ışığı dolayısıyla ısıyı yansıtmaz, iç ısı çok artar. İnternet araştırması yapın. Far onarımı yapan yerler var.

Bir alternatif ise hali hazırdaki farın mercek kısmı ankarada krom kaplama yapan bir kaç yer var, oraya gönderilir. İçi yeniden, yapılabilen tip ise krom kaplanır ve kullanılır. Bu yapılır ise zaten direk led ampül kaliteli olanlardan bağlanır. Akkor flaman ampül veya xenon gibi yüksek ısı üretmediği için yıllarca kullanılır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Led 1. nesil 3lere takılamıyor. Yuvaya oturtulmasında sıkıntı oluyor. Yuvaya oturtulsa bu sefer ledin soğutucu fanı hava almalı, ama ampulün plastik kapağı kapatıldığında bunu engelliyor. Kapak kapatılmazsa bu sefer farın içine toz vs. maddeler giriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fan olmayan seriler ve ampül giriş noktasında ufak cerrahi müdahale ile olur diye düşünüyorum. Tabi far kucakta, led tezgahta olmalı denemek için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, slckptr :

Ustad selamlar ee ne yapcaz buna mercekdemi diyosun yani hic gostermiyor ya korkor gidiyoz yani 8)8)

Voltaj düşüklüğü olmadığından eminsiniz değil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Servet :

Far açılacak, içindeki mercek uygun olan başka mercek ile değişecek. Mercek derken arkasında olan yansıtıcı kararıyor. Açılmış iken yer uygun ise bi xenon merceği takılır ise tadından yenmez. Bu halde iken led kısmen xenon biraz daha iyi olur ama xenon farı çok kısa sürede tamamen bitirir. İç yansıtıcı krom tabaka hasar gördüğü için far ışığı dolayısıyla ısıyı yansıtmaz, iç ısı çok artar. İnternet araştırması yapın. Far onarımı yapan yerler var.

Bir alternatif ise hali hazırdaki farın mercek kısmı ankarada krom kaplama yapan bir kaç yer var, oraya gönderilir. İçi yeniden, yapılabilen tip ise krom kaplanır ve kullanılır. Bu yapılır ise zaten direk led ampül kaliteli olanlardan bağlanır. Akkor flaman ampül veya xenon gibi yüksek ısı üretmediği için yıllarca kullanılır

Ustad ankarada tanidik varsa bu isi yapacak ona gidelim 

Bir saat önce, Burak :

Voltaj düşüklüğü olmadığından eminsiniz değil mi ?

Ustad aslinda olcturmedim ama en kisa zamanda olcturcem yznliz uzunlar cok iyi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara'da tanıdığım yok. İstanbul 'da var. İsim problem olamayacaktır diye düşünüyorum. İlker Kemal Bikeç. Far sistemlerinde sektörün en iyisidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...
26.03.2017 at 23:57, Servet :

Ankara'da tanıdığım yok. İstanbul 'da var. İsim problem olamayacaktır diye düşünüyorum. İlker Kemal Bikeç. Far sistemlerinde sektörün en iyisidir.

Merhaba Servet bey,bu İlker Kemal Bikeç beyin yeri nerede İstanbulda bende 2004 mazda 6 var...bende de far sorunu var gibi eğer adresi verebilirseniz baktırmak istiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Ben de aracimin kisa farlarindan sikayetciydim. Firsatini bulup her zaman gittigim yer olan merser e gittim ve gosterdim. Merceklerde ve ampullerde sorun yoktu. 2005 model aracim farlar hic degismemis. Degistirme vakti geldi aslinda neredeyse 13 sene olacak. Ama yine de cok dusuk seviyede aydinlatiyor idi. 2005 model aracim farlar hic degismemis. Degistirme vakti geldi aslinda neredeyse 13 sene olacak. Her neyse ustam acti kaputu, aldi eline tornavidayi, basladi farlari manuel yukari kaldirmaya. Sag olsunlar eskisinden 5 kat daha iyi aydinlatmaya basladi aracim. Sonuc: Sorun cozuldu. Masraf 0 TL. Tesekkurler merser servis. :) 

Bu arada servise gitmeden once sanayiye gittim. Elektrikciler aynayi getirip baktilar herkes soyle dedi: Ayarlar normal, ampulleri degistirelim bilmem neler takalim diyen oldu, farlari degiselim zaten eskimis diyen oldu. Guldum gectim ve her zaman guvendigim servise gidip hallettirdim sag olsunlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.03.2017 at 22:40, Mutlu Tekir :

Direk led lere geçmenizi tavsiye ederim. Halojen ampullerin gücü zayıftır. Bir de geceleri karşıdan gelen sürücülerin ışıkları gözünüze vurdu mu çok güçsüz gelir. Sıkıntı aslında farlarda değil karşıdakilerin ayarsız farlarda.

Far yuvanız telli ve kapaklı değil de döndürmeli tip ve arkası açık ise niken marka ledi öneririm. 2 nesil aracımda çok memnun bir biçimde kullanıyorum.

Olmadı xenona geçebilirsiniz. Farınız mercekli olduğundan fabrikasyon gibi bir performans vermektedir her 2 uygulama da.

Led farların katkısı olacaktır ama çakma xenonlar hiç de iyi olmuyor. Halojen mercekli farlar çakma xenonlara uygun değil, sadece dış görünüşü hoş oluyor o kadar. 2. nesil Mazda 3'ümde ben de çakma xenonlarla başlamıştım, iyi aydınlatmadığı için @oktay toker abiye götürüp bi-xenon merceği yaptırmıştım. İlginç bir şekilde o araçta touring olmasına rağmen otomatik far yükselik ayarı ve far yıkama vardı. Hatta burada da tartışma konusu olmuştu fotolarını atmıştım. Her neyse, sonuç olarak eğer mercekleriniz eskiyse çıkma bi-xenon merceği ve farı taktırmanızı tavsiye ederim. O maliyetli derseniz arkası fansız, püsküllü olan ledleri kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, serkan306 :

Led farların katkısı olacaktır ama çakma xenonlar hiç de iyi olmuyor. Halojen mercekli farlar çakma xenonlara uygun değil, sadece dış görünüşü hoş oluyor o kadar. 2. nesil Mazda 3'ümde ben de çakma xenonlarla başlamıştım, iyi aydınlatmadığı için @oktay toker abiye götürüp bi-xenon merceği yaptırmıştım. İlginç bir şekilde o araçta touring olmasına rağmen otomatik far yükselik ayarı ve far yıkama vardı. Hatta burada da tartışma konusu olmuştu fotolarını atmıştım. Her neyse, sonuç olarak eğer mercekleriniz eskiyse çıkma bi-xenon merceği ve farı taktırmanızı tavsiye ederim. O maliyetli derseniz arkası fansız, püsküllü olan ledleri kullanabilirsiniz.

Benim bir sorunum yok aydınlatmayla ilgili. Led ile gayet memnunum. Hiç boşuna mercek değişimine gerek yok, xenon ısısından mercek de kararmıyor, kesilme çizgileri de iyi.

http://mutlutekir.blogspot.com.tr/2017/01/led-mi-xenon-mu-led-vs-hid-for-low-beam.html

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar aliexpressten bu ürünleri aldım gayet memnunum cam temizliği falan işe yaramıyor farı değiştirmeniz gerekiyor

Screenshot_2018-04-01-09-46-26.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. Nesil mazda 3e led takan oldu mu. Mutlu tekir beyin dedigi gibi puskullu led deneyen oldu mu. Bir de bizim bklarda far monoblok diye duymustum. Far tası degisimi nasil oluyor ucuz yollu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yaklaşık 2 ay önce taktırdım ve geceleri çok rahatladım...Eski lambalarla yol almak çok zordu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben işimi Osram Night Breaker ile çözdüm. Aydınlatması süper. Kısa ve uzunlarda kullanıyorum şimdi. Ledle falan uğraşmadan halloldu. Gayet de memnunum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Osram night breaker 1 sene dolmadan patladi.standart ampullere gore cok iyi ama tam tatmin etmedi beni.led taksam performansi nasil olur bilmiyorum.tasta kararma varsa led de etkili olmaz diye dusunuyorum. Bizim bk kasalarin tası degisiyor mu onu bilemiyorum.  En iyisi bi xenon uygulamadi da o da cok para. Simdi zor gibi belki ileri de.Puskullu ledi deniyecegim ustundeki lamba patladığında. bakalim performansi ne olacak...

Sizin arabalar 1. Nesil mazda 3 mu. Ledlerinizi nasil monte ettiniz. Farlarin Arka kisimlari bu kasada led icin pek uygun degil kapak mani oluyor. Fotosi varsa paylasabilir misiniz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...