Jump to content

Test Günlüğü: 2017 Mazda 3

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 minutes ago, avşar said:

Tahmin ediliyorum nasıl mükemmel olduğunu. Ama küçük sayılacak bir ilçede yaşıyorum. Sense özelliklerini en çok yılda iki üç sefer kullanabilirim. Hala değer diyorsanız, tekrardan düşünürüm.

Eğer otoban kullanımınız çok yoksa dediğiniz gibi pek mantıklı değil sense ile gelen özellikler. Sense almayacaksanız makyajlı modelin, makyajsız halinden aradaki fiyat farkına değecek pek bir farkı yok. Fazla km yapıyorsanız @Fotifoti nin dediği gibi dizel modellere bakabilirsiniz ama onlarda da aradaki fiyat farkı epey uçuk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ikinci el'i ihtimaller arasına soktuğunuz için söylüyorum : 2017 mazda 3 power sense yerine   ben olsam  15-20 bin km 'de 2015 mazda 6 power sense alırdım..  5 sene de tadını çıkartırdım...  

motorlu taşıtlar vergisi dışında, hiç bir olumsuz yönü yok.  Laser farları, i-elioop u, yaltımı ve konforu yeter 

örneğin :  

@M.E.G in arabası

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

25 bin TL lik fark iki sıfır araç arasında mı yoksa 2. El 2015 ile sıfır 2017 arasında mı ?

ikinci elde ... ve bu yüzden çok adil bir karşılaştırma değil..  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Zealot :

ikinci elde ... ve bu yüzden çok adil bir karşılaştırma değil..  

Ben de onu diyecektim. 2. Ele girecek olursak bir dolu seçenek çıkar ama tek başına bu araç sıfır alınır mı ? İmkan varsa kesin değer. Hem de tereddütsüz Power Sense e değer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Burak :

25 bin TL lik fark iki sıfır araç arasında mı yoksa 2. El 2015 ile sıfır 2017 arasında mı ?

2.el 2015 ile sıfır 2017 arasında.

31 dakika önce, Fotifoti :

2016 dizel 3'te uygun. Bulabilirseniz düşünün derim

@Zealot foto süper :D 

Yılda 10.000 km yapıyorum. O yüzden dizel hiç düşünmedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merakla test videosunu bekliyoruz...

Minik bir soru sormak isterim, sabredemiyorum :)

@Tarahumara Sende daha önce belirtmiştin yanlış hatırlamıyorsam bizim makyajsız kasalarda mıcırlı asfalt da çok rahatsız etmesede yol sesi var, makyaj ile bir iyileştirme gelmiş mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 minute ago, AreY said:

Merakla test videosunu bekliyoruz...

Minik bir soru sormak isterim, sabredemiyorum :)

@Tarahumara Sende daha önce belirtmiştin yanlış hatırlamıyorsam bizim makyajsız kasalarda mıcırlı asfalt da çok rahatsız etmesede yol sesi var, makyaj ile bir iyileştirme gelmiş mi?

Evet yol sesinde hissedilir bir azalma var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben yol sesi ile ilgili şöyle bir şey söyleyeyim.

makyajlı mazda 3 ün yol/lastik sesi makyajsızdan bi tık daha sessiz...   rüzgar sesinde değişiklik yok..

benim eski kasa mazda 6 yol sesi olarak daha da sessiz.  ama rüzgar sesi fazla..  

skyactiv 6 yol sesi olarak da rüzgar sesi olarak da 3 lerden sessiz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yav arkadas 2009 dan beri uyeyim foruma. Bikmadan ,usanmadan ve hatta her yeni modelde bile neredeyse tek oncelikli olarak konustugumuz konu hala "izolasyon" )))) Japonlar anlasin artik su sorunu diye gidip asfaltlarini mi bozmali nedir )))) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Zealot :
  • mazda 3 lerde ön çamurluk davlumbazının iç ve dış yüzeyinde  bir keçe/halı kaplama yok. 

Kardesim ben onu da yaptirdim zamaninda bi tomar para verip. Guya komple dis izolasyon yaptirdim. Civili kis lastiklerinin ugultusunu biraz azaltmaktan baska bir ise yaramadi )) Sİmdi 20 km/h ile mahalle arasinda saga sola donerken kapi altlarindan buzzz gibi ruzgar estigi oluyor  da yeni yeni anliyorum nerelere izolasyon yaptirmak gerekliymis ))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, MFSX :

konu hala "izolasyon" )))) Japonlar anlasin artik su sorunu

Aynen. Adamların memlekette süper bir asfalt teknolojisi var demek ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.04.2017 at 11:07, Burak :

2017 Mazda 3 çok keyifli geçen bir hafta sonu boyunca test ettik. Tüm izlenimlerimizi hem yazı hem de video olarak yayınlayacağız. Bu sefer bir değişiklik yaparak bize farklılıkları daha iyi anlatabileceği için sağ koltuğu hali hazırda 2015 Mazda 3 sahibi olan @Tarahumara 'ya devrettim. Ömer de oldukça güzel bilgiler verdi. Hafta sonunda bize ayırdığı vakit için kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz :) Fırsat bulup hem ekip hem de 2 aracın fotoğrafını buraya koyarsa seviniriz ;) 

Burak Bey merhabalar. 2017 Mazda 3 ün yazı ve videosu tahminen ne zaman geliyor? Sabırsızlığımı mazur görün,karar vermeye çalışıyorum bu aralar. Tüm ekibin fikirleri karar vermemde en büyük etken olacak. Kolaylıklar diliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, avşar :

Burak Bey merhabalar. 2017 Mazda 3 ün yazı ve videosu tahminen ne zaman geliyor? Sabırsızlığımı mazur görün,karar vermeye çalışıyorum bu aralar. Tüm ekibin fikirleri karar vermemde en büyük etken olacak. Kolaylıklar diliyorum...

Yazı hazır, son kontrollerden sonra yayınlayacağız, video Ufuk'un da dediği gibi 1 haftaya kadar hazır olur 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Burak :

Yazı hazır, son kontrollerden sonra yayınlayacağız, video Ufuk'un da dediği gibi 1 haftaya kadar hazır olur 

Tamamdır. Çok teşekkür ediyorum dönüşünüz için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Zealot
      Yazan: Zealot
      Test günlüğü serimizde sıradaki aracımız 2016 model Mazda MX-5 2.0 160ps 
      MazdaClubTR'nin 10. yılı şerefine geçtiğimiz hafta sonu @Ali arkadaşımıza emanet ettiğimiz aracı,  şimdi MazdaClubTR ekibi olarak detaylı incelemeye alacağız. 
      Türkiye'ye şimdilik sadece 1 adet getirilen 2.0 motorlu Miata'nın 1.5 ten başlıca farkları,  
      neredeyse 30sn civarında 200km hıza çıkabiliyor olması..  
      Kilitli diferansiyel,
      Billstein süspansiyonlar
      ve
      17" jantlar.. 

Araç ile ilgili merak ettiklerinizi şimdiden sorabilirsiniz..  

Benim ön inceleme için yarım saat civarı kullandığım hızlı roadster hakkında en çok merak ettiğim şeylerin başında,  yolda RX-8 e karşı nasıl bir performans sergileyeceği..  
      RX-8 sahibi ateşli arkadaşları h.sonu bi çay içmeye bekleriz =)
      Ayrıca mx-5 testimizde konuk olarak katılmak isteyen arkadaşların, "sağ koltuğa kendi rızamla oturdum  ve başıma geleceklerden mazdaclubtr sorumlu değildir" yazılı noter imzalı belgeyi ek'te yükleyerek konuya cevap atmalarını rica ederim..   

• Yeni Oluştur...