Jump to content

Test Günlüğü: 2017 Mazda 3

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

03.04.2017 at 16:50, Devrim Babacan :

Aynen. Adamların memlekette süper bir asfalt teknolojisi var demek ki.

Sık sık NHK TV izliyorum, adamlar orman içindeki tek bir bağ evine bile süper beton asvalt dökmüşler, bizim meşhur duble yolları, mıcır asvaltları anlatmak zor. Mazdanın izolasyon mühendisini ülkemize çağırıp Anadoluyu şöyle bir gezdirmek gerek, ondan sonra Türkiyeye gönderecekleri araçları elden geçirirler belki.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bence adamlar biliyor bizim memleketi. :) O yüzden 6 ayda bir servis şartı getirmiş olmalılar. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4/9/2017 at 22:00, Burak :

Arkadaşlar test videosunu da beğenilerinize sunuyoruz ;

Katkılarından dolayı @Tarahumara ve @Zealot a , düzenleme için de @kindness a teşekkürlerimizi iletiyoruz ;)

Çok güzel olmuş. Teşekkürler.

Bir iki şey var aklımda.

1) Diğer mesajlardaki sitemlere katılıyorum biraz (görsellerin olmaması ve diğer önemli teknolojik özelliklerden bahsedilmemesi), fakat sizin cevaplar da doğru (daha önce o özelliklerden bolca bahsedilmiş olması). Yine de bu modeli "ilk defa" izleyecek Mazda adayları için çok güzel bir video olabilirdi.

2) Videodaki, kameralarca kaydedilen ses üzerinde bir işlem yapmıyor musunuz? Kompresör veya EQ uygulamak veya bir nevi mastering yapmak gibi. Konuşulanların (hemen hemen tüm çeşit hoparlörlerde) daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.

Elinize sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Devrim Babacan :

Çok güzel olmuş. Teşekkürler.

Bir iki şey var aklımda.

1) Diğer mesajlardaki sitemlere katılıyorum biraz (görsellerin olmaması ve diğer önemli teknolojik özelliklerden bahsedilmemesi), fakat sizin cevaplar da doğru (daha önce o özelliklerden bolca bahsedilmiş olması). Yine de bu modeli "ilk defa" izleyecek Mazda adayları için çok güzel bir video olabilirdi.

2) Videodaki, kameralarca kaydedilen ses üzerinde bir işlem yapmıyor musunuz? Kompresör veya EQ uygulamak veya bir nevi mastering yapmak gibi. Konuşulanların (hemen hemen tüm çeşit hoparlörlerde) daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.

Elinize sağlık.

1. Burada şöyle bir kısırdöngü var Devrim, her ne kadar insanlar daha çok bilgi almak istedikleri bir video olmasını arzu etseler de belirli bir süreyi aşan videoların izlenme oranı çok düşüyor. Yoksa sen de tahmin edersin 25-30 dakika bile anlatabilirdik aracı ama sıkıcı olmak ile olmamak seçenekleri arasında olmamayı tercih ettik.. Bu durum için belki 2 versiyon düşünülebilirdi . v1 Farklar ki bu video onu karşılıyor v2 tanıtım. Uzun ve sanki hiç bilinmeyen bir araç gibi. Bunun da kullanıcıyı ikiye bölme ihtimali var. İyi bir isimlendirme ile ancak insanlar yönlendirilebilirdi onda da.
  2. Burada bir high-pass filtre uyguladık <130 hz için zira arkadan uğultu geliyordu. Onun dışında bir işlem yok. Kamera üstündeki 2. sınıf mikrofon ile yine de oldukça başarılı oldu :)  Aslında cep telefonu ile de çok güzel kayıt yapmıştık ama onu kullanamadık. Bir dahaki sefere inşallah :) 
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar test videosunu da beğenilerinize sunuyoruz ;
Katkılarından dolayı [mention=11120]Tarahumara[/mention] ve [mention=8218]Zealot[/mention] a , düzenleme için de [mention=8171]kindness[/mention] a teşekkürlerimizi iletiyoruz [emoji6]

Elinize sağlık [emoji1360]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Videoda bahsedilen G-Vectoring Control (GVC) için güzel bir video buldum. Bu özelliği merak edenler için paylaşmak istiyorum...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3/31/2017 at 16:50, M.E.G :

Mümin ikisini de manuel olarak ele alsak hangisi daha iyi gider? Ben leon alır diye düşünüyorum. 

Patron biraz geç oldu ama şimdi tekrar konuyu karıştırsam mı ? Ne dersin ? ^-^

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Leon turbolu olduğu için maraşta kesinlikle fark atar ama deniz seviyesinde ne olur bilemiyorum [emoji4] 

Konuyu dağıtmayalım lütfen :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, M.E.G :

Leon turbolu olduğu için maraşta kesinlikle fark atar ama deniz seviyesinde ne olur bilemiyorum :) 

Patron Maraş'ı bilen bilir. Rampa manyağı olursunuz burda, düz yol yok denecek kadar azdır.

Leon Adana'dayken 6-6,5 yakarken burda 6,5 a düşürmek için cepte yumurtayla geziyorum. Hakkıyla bineyim derseniz 7.5 larda geziyor. Ama gidiyor da dellendirmeden.

19 saat önce, Fotifoti :

Konuyu dağıtmayalım lütfen :)

Test günlüğü 2017 Mazda 3 olan konu öyle yerlere gidip gelmiş ki Foti, son 4 sayfayı okuduktan sonra bende ampül yandı. Yandı derken patlamadı. Yeni ışık verdi manasında :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Test günlüğü 2017 Mazda 3 olan konu öyle yerlere gidip gelmiş ki Foti, son 4 sayfayı okuduktan sonra bende ampül yandı. Yandı derken patlamadı. Yeni ışık verdi manasında [emoji4]

Sözüm sana değil [emoji1] içimizdeki vagcılara. Yok pasta yok leon. Alayım dediğimde yaramaz 5 yıl binemezsiniz diyorlar [emoji1] ne yapayım öyle gidişi . Mazda candır
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Fotifoti :

Sözüm sana değil emoji1.png içimizdeki vagcılara. Yok pasta yok leon. Alayım dediğimde yaramaz 5 yıl binemezsiniz diyorlar emoji1.png ne yapayım öyle gidişi . Mazda candır

Evlenmelik değil, eğlenmelik foti anla işte :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Fotifoti :

Sözüm sana değil emoji1.png içimizdeki vagcılara. Yok pasta yok leon. Alayım dediğimde yaramaz 5 yıl binemezsiniz diyorlar emoji1.png ne yapayım öyle gidişi . Mazda candır

vagcı değilim ama kötülediğim kadar da kötü değilmiş hani arabaları :) 

adam akıllı mantıklı bi mazda bulamadım, bende Leon aldım. napam @Weya Said abi düzgün bir renk almamış ki Power'ı. Yoksa ondakine dadanırdık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Zealot
      Yazan: Zealot
      Test günlüğü serimizde sıradaki aracımız 2016 model Mazda MX-5 2.0 160ps 
      MazdaClubTR'nin 10. yılı şerefine geçtiğimiz hafta sonu @Ali arkadaşımıza emanet ettiğimiz aracı,  şimdi MazdaClubTR ekibi olarak detaylı incelemeye alacağız. 
      Türkiye'ye şimdilik sadece 1 adet getirilen 2.0 motorlu Miata'nın 1.5 ten başlıca farkları,  
      neredeyse 30sn civarında 200km hıza çıkabiliyor olması..  
      Kilitli diferansiyel,
      Billstein süspansiyonlar
      ve
      17" jantlar.. 

Araç ile ilgili merak ettiklerinizi şimdiden sorabilirsiniz..  

Benim ön inceleme için yarım saat civarı kullandığım hızlı roadster hakkında en çok merak ettiğim şeylerin başında,  yolda RX-8 e karşı nasıl bir performans sergileyeceği..  
      RX-8 sahibi ateşli arkadaşları h.sonu bi çay içmeye bekleriz =)
      Ayrıca mx-5 testimizde konuk olarak katılmak isteyen arkadaşların, "sağ koltuğa kendi rızamla oturdum  ve başıma geleceklerden mazdaclubtr sorumlu değildir" yazılı noter imzalı belgeyi ek'te yükleyerek konuya cevap atmalarını rica ederim..   

• Yeni Oluştur...